0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Asistenţă Philips

    Există efecte secundare ale utilizării Philips Lumea?

    Publicat pe 18 octombrie 2024

    Da, utilizarea aparatului Lumea poate duce la efecte secundare. Citeşte aceste întrebări frecvente pentru a afla mai multe despre efectele secundare frecvente şi mai puţin frecvente ale aparatului Lumea.

    Reţine că această listă de efecte secundare nu este exhaustivă. Adresează-te medicului în cazul în care nu eşti sigură dacă un efect secundar care nu este menţionat aici este legat de utilizarea IPL.

    Reacţii adverse frecvente provocate de Philips Lumea

    Efectele secundare frecvente cunoscute ale aparatului Lumea sunt:

    Durere/senzaţie de disconfort – durere sau disconfort local în zona tratată, în timpul tratamentului sau ulterior. Dacă tratamentul este dureros/neconfortabil, redu setarea de intensitate a luminii sau opreşte utilizarea aparatului Lumea. Durerea sau disconfortul de după tratament pot dura până la 1 săptămână.

    Senzaţie de mâncărime – senzaţie de mâncărime percepută în zona tratată. Aceste reacţii dispar de obicei după câteva ore, dar pot dura până la 1 săptămână. Poţi răci zona cu ajutorul unei pungi cu gheaţă.

    Senzaţie de căldură/arsură – senzaţie locală de căldură sau de arsură în zona tratată. Aceste reacţii dispar de obicei după câteva ore, dar pot dura până la 1 săptămână. Poţi răci zona cu ajutorul unei pungi cu gheaţă.

    Înroşirea pielii (eritem) – roşeaţă fără o margine clară în zona tratată. Această reacţie dispare de obicei după câteva ore, dar poate dura până la 1 zi. Poţi răci zona cu ajutorul unei pungi cu gheaţă. Roşeaţa pielii care durează mai mult de 1 zi este un efect secundar rar al IPL şi indică o arsură a pielii. Pentru următorul tratament, aşteaptă până când pielea s-a vindecat complet. Asigură-te că foloseşti o intensitate mai mică a luminii pentru tratamentele ulterioare.

    Efecte secundare frecvente provocate de Philips Lumea

    Efectele secundare mai puţin frecvente cunoscute ale aparatului Lumea sunt:

    Umflare (edem) – umflarea pielii în jurul foliculilor de păr are aspectul unor denivelări în zona tratată, fiind însoţită uneori de roşeaţă. Această reacţie dispare de obicei după câteva ore, dar poate dura până la 1 săptămână. Poţi răci zona cu ajutorul unei pungi cu gheaţă.

    Uscăciunea pielii – pielea are aspect un aspru şi descuamat în zona de tratament. Această reacţie durează de obicei între 1 zi şi 1 lună. Poţi aplica o cremă hidratantă nearomatizată pe zona tratată.

    Arsuri şi vezicule – roşeaţă extinsă a pielii, umflare şi eventual vezicule, însoţite de durere. Aceste reacţii pot dura între 1 zi şi 1 lună şi pot necesita tratament medical sau administrarea de medicamente. Te sfătuim să te adresezi unui medic. Pentru următorul tratament, aşteaptă până când pielea s-a vindecat complet. Asigură-te că foloseşti o intensitate mai mică a luminii pentru tratamentele ulterioare.

    Crustă superficială – o zonă maronie clar conturată care prezintă crustă, care poate să apară pe pielea cu tonuri mai închise. Aceste reacţii pot dura între 1 zi şi 1 lună şi pot necesita tratament medical sau administrarea de medicamente. Te sfătuim să te adresezi unui medic. Pentru următorul tratament, aşteaptă până când pielea s-a vindecat complet. Asigură-te că foloseşti o intensitate mai mică a luminii pentru tratamentele ulterioare.

    Foliculită – umflare şi roşeaţă în jurul foliculilor de păr, însoţite de mâncărime şi/sau formare de pustule. Foliculita poate necesita tratament medical sau administrarea de medicamente. Te sfătuim să te adresezi unui medic. Foliculita poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni. Pentru următorul tratament, aşteaptă până când pielea s-a vindecat complet.

    Asigură-te că foloseşti o lamă curată atunci când te razi înainte de tratament.

    Modificări ale pigmentaţiei/decolorarea pielii – pielea din zona tratată are un aspect mai închis sau mai deschis la culoare decât pielea din jur. Această reacţie durează de obicei câteva săptămâni şi, în cazuri rare, până la un an. Nu trata zonele cu modificări ale pigmentaţiei/decolorare până când pielea nu şi-a revenit la tonul normal. Asigură-te că foloseşti o intensitate mai mică a luminii pentru tratamentele ulterioare.

    Infectarea pielii – are aspectul pielii inflamate. Acesta este un efect secundar care poate să apară în urma unei arsuri sau a altor vătămări ale pielii. Infectarea pielii necesită tratament medical sau administrarea de medicamente. Te sfătuim să te adresezi medicului. Nu efectua tratamentul pe pielea infectată.

    Cicatrice – o cicatrice poate să apară ca efect secundar al unei arsuri sau al infectării pielii. Este important să te adresezi medicului, dacă ai o arsură sau foliculită, pentru a preveni formarea unei cicatrici. Nu efectua tratamentul pe ţesut cu cicatrici.

    Erupţie de herpes – mici vezicule sau ulceraţii deschise, de regulă în apropierea buzelor sau a organelor genitale, în cazul

    utilizatorilor infectaţi cu virusul Herpes Simplex. O erupţie durează de obicei de la câteva zile până la câteva săptămâni, această perioadă putând fi scurtată prin administrarea de medicamente antivirale prescrise de medic.

    Durere de cap şi persistenţa imaginilor – persoanele sensibile pot resimţi durere de cap sau persistenţa imaginilor atunci când privesc direct în lumina intermitentă. Aceste reacţii durează de obicei între câteva minute şi câteva ore.

    Pentru a le preveni, asigură-te că utilizezi aparatul Lumea într-o cameră bine luminată şi apasă dispozitivul ferm pe piele înainte ca lumina să clipească.

    Creştere accelerată a părului – îndepărtarea părului folosind tehnologia luminii intens pulsate poate cauza o creştere accelerată a părului, la unele persoane. Zonele corpului expuse acestui risc includ mandibula, gâtul şi zona de deasupra pomeţilor la femei şi zona superioară a spatelui şi umerii în cazul bărbaţilor. Pe baza datelor curente, persoanele cu riscul cel mai ridicat de a manifesta această reacţie sunt femeile originare din zona mediteraneeană, din Orientul Mijlociu şi din Asia de Sud.

    Ai nevoie de asistenţă suplimentară?

    Dacă ai şi alte întrebări despre efectele secundare ale aparatului Lumea, te rugăm să ne contactezi pentru asistenţă suplimentară.

    Contactează Philips

    Ne face plăcere să te ajutăm

    Contactează Philips

    Ne face plăcere să te ajutăm

    Cauţi altceva?

    Descoperă toate opţiunile de asistenţă Philips

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.