0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    5 moduri de a crea o cameră ecologică a copilului

     

    Dacă ţi-ai calculat vreodată amprenta de carbon, vei fi surprins de cât de mult creşte atunci când apare şi un copil în familie. Asta pentru că bebeluşii au nevoie de multe lucruri. În timp ce tu alergi să cumperi o cădiţă pentru copil, body-uri şi baveţele, copilul tău are o amprentă de carbon substanţială proprie – totul chiar înainte de a face primii paşi.

     

    Vestea bună? Chiar şi paşii mici pot reduce impactul unui copil asupra mediului. Aşadar, de ce să nu-ţi începi experienţa de părinte preocupat de mediu aşa cum doreşti, creând o cameră ecologică a copilului care este bună pentru copil şi pentru planetă. Urmează planul nostru în 5 paşi pentru tot ce trebuie să ştii. 

     

    1. Foloseşte vopsele ecologice „sigure pentru copii”

     

    Vopseaua obişnuită (chiar şi pe bază de apă) conţine compuşi organici volatili, substanţe chimice şi fungicide – deloc ideale pentru un copil. În schimb, gândeşte-te să alegi vopsele ecologice, care sunt realizate cu ingrediente naturale. Unele vopsele eco sunt mai ecologice decât altele, aşa că informează-te pentru a găsi cele mai sustenabile vopsele sigure pentru copii înainte de a cumpăra. Din fericire, nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce priveşte calitatea, deoarece vopselele ecologice sunt disponibile într-o varietate de culori şi sunt considerate la fel de durabile ca şi vopselele convenţionale. Aşa că ai doar beneficii.

    2. Mobilează cu dragoste

     

    Atunci când alegi mobilier pentru camera copilului, caută lemn masiv. Este mai probabil ca furnirul şi produsele laminate să conţină o serie de substanţe chimice nocive care pot fi eliberate în timp. Reutilizarea şi reciclarea sunt mesaje de bază ale vieţii ecologice, aşa că ia în considerare utilizarea de mobilier second-hand în camera copilului. Prietenii sau familia pot avea o comodă pe care ţi-o pot da sau poţi găsi un chilipir la magazinul second-hand local. Mobilierul second-hand poate fi şlefuit şi revopsit (cu vopsea ecologică) pentru a-l face să arate ca nou. Nu uita să porţi echipament de protecţie când şlefuieşti şi asigură-te că orice piese vechi respectă standardele de siguranţă de astăzi.

    3. Alege o saltea organică

     

    Atunci când cumperi o saltea pentru bebeluş, alege una organică. Bebeluşul va petrece până la 14 ore pe zi pe saltea, iar cele non-organice pot conţine substanţe chimice şi toxine. După ce ai ales o saltea organică, vei dori probabil să foloseşti şi aşternuturi organice. După nişte căutări, ar trebui să găseşti lenjerie de pat organică la aproximativ acelaşi preţ ca şi lenjeria de pat non-organică.

    4. Jucării ecologice

     

    Probabil că vei dori să ai jucării în camera copilului, dar acestea nu trebuie să fie neapărat jucăriile din plastic cu baterii care par să inunde piaţa. Aceste jucării au adesea un ciclu de viaţă relativ scurt şi ajung în curând la groapa de gunoi. Alegând jucării ecologice din lemn, poţi oferi bebeluşului jucării care vor dura, fără a compromite factorul distractiv.

    5. Păstrează curăţenia

     

    După ce ai investit timp şi bani creând bula eco perfectă pentru mica ta minune, nu are sens să o acoperi cu substanţe chimice dăunătoare doar de dragul curăţeniei. Găseşte produse de curăţare organice pentru a le folosi în camera copilului: nu numai că acestea sunt mai bune pentru mediu, dar îţi vor proteja copilul de contactul cu substanţe chimice potenţial periculoase.

    Nimeni nu se aşteaptă să faci totul, dar asta nu înseamnă că nu poţi face câteva achiziţii ecologice. Fiecare decizie ecologică, indiferent cât de mică, va avea un impact pozitiv asupra amprentei de carbon a familiei şi, în cele din urmă, asupra planetei.

     

    Articol scris de Philips Avent în colaborare cu oameni de ştiinţă şi psihologi perinatali

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.