0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Când și cum îi oferi suzeta bebelușului?

   

  Uraaa! Ai cântărit  argumentele pro și contra utilizării suzetei  și ai hotărât ce este mai bine pentru copilul tău. La fel ca majoritatea părinților, probabil că acum te întrebi cum să procedezi cu privire la oferirea suzetei. Este absolut normal să ai o mulțime de întrebări, cum ar fi „care este vârsta potrivită pentru suzetă?” și „cum îmi pot convinge copilul să accepte o suzetă?”; aici vei găsi răspunsurile.

   

  Citește mai departe pentru a descoperi informații esențiale, sfaturi și recomandări cu privire la utilizarea suzetei, astfel încât să te simți încrezătoare atunci când îi oferi o suzetă bebelușului tău.

  Când este în regulă să îi oferi suzeta unui nou-născut?


  Te întrebi când este momentul să utilizezi o suzetă? Potrivit Academiei Americane de Pediatrie (American Academy of Pediatrics), trebuie să îi oferi bebelușului suzeta după ce stăpânește tehnica hrănirii de la sân – de obicei, între trei și patru săptămâni. Cum să folosești în mod optim acest timp? Cumpara cea mai buna suzeta, ușor de sterilizat și cu un design care oferă confort micuțului tău.

  Deși cei mai mulți copii nu au nicio problemă să treacă de la forma naturală la cea artificială a mamelonului, există dovezi contradictorii dacă utilizarea precoce a suzetei poate provoca sau nu dificultăți în alimentație. Se recomandă amânarea oferirii suzetei, până la stabilirea clară a metodei și tiparului de hrănire ale bebelușului.

  Sfaturi pentru oferirea unei suzete bebelușului


  Atunci când crezi că bebelușul este pregătit să înceapă să utilizeze o suzetă, iată câteva sfaturi și recomandări care te pot ajuta să îi oferi suzeta într-un mod eficient:

  Suzeta nu înlocuiește masa


  Dacă alăptezi la sân, este important să respecți orele de masă obișnuite. Cu alte cuvinte, nu lăsa suzeta să ia locul sau să amâne orele de masă ale nou-născutului. Suptul eliberează hormoni care pot imita senzația de sațietate a sugarului, așadar asigură-te că folosești suzetele doar pentru a satisface nevoia de a suge a copilului, după mese sau înainte de culcare.

  Convinge copilul să accepte suzeta: nu îl forța


  Dacă bebelușul nu vrea o suzetă, nu trebuie să îl forțezi. Unicul scop al suzetei este acela de a-i oferi confort și de a relaxa copilul, atunci când acesta este supărat sau simte nevoia să sugă. Suzeta sau suptul degetului - sunt modurile bebelușului de a se liniști.

  Nu lega niciodată suzeta, nicăieri


  Reține să nu legi niciodată suzeta, în niciun loc. Aici sunt incluse gâtul, mâinile și patul nou-născutului. Încearcă o jucărie de pluș cu suzetă, care facilitează găsirea și prinderea de către bebeluși a suzetelor Soothie, care este detașabil, pentru o curățare ușoară.

  Nu scoate mierea și zahărul din cămară 


  Asigură-te că îi oferi bebelușului suzeta în stare curată, exact așa cum este ea. Nu este nevoie de niciun fel de îndulcitor, zahăr sau miere; o suzetă cu zahăr pe ea poate duce la deteriorarea dinților bebelușului.

  Oferă-i suzeta la ora de culcare


  În timp ce îți mângâi copilul la culcare, oferirea unei suzete îl poate ajuta să adoarmă. Alege o suzetă sigură, fără BPA, concepută pentru vârsta bebelușului.

  Alege cea mai bună suzetă pentru nevoile bebelușului tău


  Atunci când ești pregătită să îi oferi copilului o suzetă pentru prima dată, trebuie să te asiguri că folosești tipul potrivit. Indiferent de suzeta aleasă, asigură-te că aceasta nu conține BPA, este ortodontică și susține dezvoltarea naturală a boltei palatine a copilului. Respectând aceste reguli, vei demonta numeroase mituri despre suzete.

  Află mai multe informații aici
  : Cum alegi cea mai bună suzetă pentru bebelușul tău

  Trucul pentru oferirea pentru prima dată a unei suzete copilului tău este să nu îl forțezi niciodată, iar aceasta nu trebuie să înlocuiască niciodată orele de masă. Singurul scop al unei suzete este acela de a satisface nevoia naturală de a suge a bebelușului, în afara momentelor de alăptare la sân sau de hrănire cu biberonul. În afară de aceasta, ești liberă să-ți faci de cap cu suzetele!
   

  Sursă foto: Philips

  Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

   

  Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

  Descarcă acum:

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.