0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Cum îți poate influența sănătatea dentară stima de sine 

       

      Nu am întrebat doar 100 de români, ci peste 800, dacă stima lor de sine este influențată de calitatea zâmbetului pe care îl poartă. Cu mască sau fără, răspunsul primit a fost, aproape în unanimitate: da. Cu toate că motivația principală a majorității pentru o igienă orală completă și corectă este legată de sănătate și de evitarea complicațiilor care ar putea apărea, un studiu recent întreprins de Philips Sonicare a scos la iveală legătura directă între frecvența și calitatea zâmbetului și starea de spirit personală. Cu cât lucrăm să o îmbunătățim pe una, cu atât găsește resurse să înflorească și cealaltă. Dintre persoanele intervievate, cei care merg cu frecvență la stomatolog, își îngrijesc corect dantura acasă și se declară mulțumiți de aspectul dinților sunt și cei care recunosc că nivelul de încredere în sine este unul crescut, că zâmbesc adeseori și că sunt mulțumiți de ei înșiși.

       

      Iată, în cele ce urmează, 3 dintre motivele care atestă faptul că sănătatea dentară este în strânsă legătură cu încrederea de sine:

      O dantură îngrijită poate fi un atu în interacțiunile profesionale

       

      Mulți dintre respondenți au mărturisit faptul că au fost mai puțin încrezători la interviurile de angajare din cauza danturii de care nu erau pe deplin mulțumiți, sau că au simțit că aceasta a fost o piedică în calea unei promovări mult visate. O dantură curată și sănătoasă presupune vizite periodice la medicul stomatolog, precum și consecvență și corectitudine în îngrijirea ei zilnică, acasă. În perioada pandemică, numărul de persoane care au ales să introducă în rutina de igienă dentară periuța electrică a crescut, lucru îmbucurător, deoarece aceasta are o mai bună capacitate de a curăța locurile greu accesibile periuței manuale. Chiar dacă multe dintre interacțiunile profesionale au trecut acum în mediul on-line, sănătatea dentară nu trebuie neglijată.

      Philips Sonicare

      Un zâmbet alb și strălucitor îți oferă motive să exprimi emoții pozitive mai des

       

      Apreciem cu toții zâmbetele perfecte din reclame și ne gândim, poate, că am zâmbi și noi mai des dacă am fi purtătorii unuia asemenea surâs luminos. Un zâmbet curat și frumos este o carte de vizită cu care ne mândrim în toate interacțiunile sociale. Cu cât zâmbim mai mult, cu atât primim mai multe zâmbete în schimb. Albirea dinților nu mai este demult un subiect tabu sau un apanaj destinat doar figurilor publice. Metodele de albire a dinților, atât în cabinet, cât și acasă, sunt tot mai variate și mai adaptabile nevoilor și posibilităților fiecăruia. Realizat în mod corect și supravegheat, procesul de albire nu pune în pericol trăinicia danturii. Philips ZOOM este o astfel de soluție la îndemână, care poate fi aplicată în cabinetul stomatologic, sau, după caz, achiziționată de acolo, pentru albirea dinților acasă. Desigur, rezultatele post albire trebuie apoi întreținute prin periaj regulat cu periuțe de dinți potrivite dedicate îndepărtării petelor de la suprafața dinților și cu o pastă de dinți adecvată. 

      Produse recomandate

      O respirație plăcut mirositoare este o sursă de relaxare în preajma celor din jur

       

      Participanții la studiu au mărturisit faptul că au rețineri să se apropie de cei din jur din cauza mirosului respirației lor, care nu este unul plăcut. Din punct de vedere statistic, 50% din populația globală suferă de halitoză, afecțiune care cauzează o respirație urât mirositoare. Pentru a reduce cât mai mult efectele negative ale acesteia, se recomandă o foarte bună hidratare, atenție și insistență la periaj în zona limbii, care păstrează reziduurile alimentare ce intră în descompunere, precum și folosirea aței dentare și a dușului bucal, pentru a elimina particulele rămase în zonele mai puțin accesibile periuței de dinți. Suplimentar, este binevenit consumul de alimente verzi, ceaiul verde, precum și folosirea unei ape de gură cu bicarbonat. Respirația urât mirositoare este un element repelent pentru cei mai mulți dintre noi și căutăm să evităm proximitatea celor care o dețin. Dincolo de o posibilă înstrăinare socială, o respirație neplăcută poate fi și un semnal de alarmă pentru o problemă de sănătate nedepistată încă. Este important, deci, să o ținem sub control.

       

      Un zâmbet sănătos, o respirație proaspătă și o dantură îngrijită, nu fac decât să ne relaxeze și să ne ofere încredere în interacțiunile sociale, să ne sporească respectul de sine, să ne facă bine nouă, în raport cu noi. Lucru care se vede în zâmbet și în atitudine.

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.