0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Mai multe:

    Cum să îi învățăm pe copii spălarea pe dinți

    Igiena dentară, de zi cu zi, este o componentă importantă a igienei noastre încă din perioada copilăriei timpurii. De aceea, este cu atât mai important să îți familiarizezi copilul cu ritualul de curățare a dinților, precum și cu metoda corectă de spălare pe dinți cât mai devreme posibil. Numai astfel te poți asigura că dinții copilului se vor dezvolta și rămâne sănătoși. La fel ca și în cazul altor obiceiuri, copiii trebuie să învețe cum să facă corect spălarea pe dinți. 


    În acest articol, îți vom arăta de ce trebuie să ții cont atunci când îi înveți pe cei mici să se spele pe dinți într-un mod corect, de la ce vârstă se spală copii pe dinți, precum și câteva sfaturi utile pentru a te asigura că igiena corporală zilnică include și spălarea pe dinți. 

    Primii pași: de la ce vârstă se pot spăla copiii pe dinți și cum să îi înveți spălarea pe dinți

     

    În primii ani de viață, părinții sunt cei care se ocupă de spălatul pe dinți al copiilor. Dacă te întrebi de la ce vârstă se spală copiii pe dinți singuri, e bine de știut că acest obicei poate fi învățat începând de la vârsta de trei sau patru ani. Ca părinte, e recomandat să îți încurajezi copilul să își asume responsabilitatea pentru propria sănătate dentară. 


    Pentru început, e deosebit de important să stabilești un ritual zilnic pentru spălarea pe dinți. Curățarea dinților trebuie să se facă la ore exacte, pe cât posibil, având grijă, în același timp, ca cei mici să deprindă din start tehnicile corecte de periaj. 

     

    • Întâi, periați toate suprafețele folosite pentru a mesteca mâncarea.
    •  După aceea, începeți spălarea suprafețelor exterioare ale dinților. Dinții trebuie să fie aliniați, unii deasupra celorlalți. Periați dinții dinspre centru către partea dreaptă și partea stângă a gurii, folosind mișcări circulare.
    •  În sfârșit, periați suprafețele interne cu mișcări circulare scurte, dinspre gingie către marginea exterioară a dinților.


    Este important ca cei mici să își amintească obiceiurile corecte pentru curățare a dinților, chiar dacă vor avea încă nevoie de sprijinul părinților. Se recomandă aceleași reguli la spălatul pe dinți la copii ca și la adulți: spălarea pe dinți de cel puțin două ori pe zi (dimineața și seara). De asemenea, se recomandă curățarea dinților copiilor, regulat, după consumul de dulciuri. 

    Un băiețel zâmbește larg spre mama lui, în timp ce ține o periuță de dinți Philips Sonicare pentru copii.

    Idei pentru a încuraja spălarea pe dinți la copiii de vârstă mică

     

    Uneori, mulți părinți se întreabă ce să facă dacă au copii care nu se spală pe dinți. Deprinderile pentru curățare a dinților nu sunt întotdeauna ușor de dobândit. Unii copii se împotrivesc încercărilor adulților de a-i învăța igiena dentară, plâng sau țipă. Iată mai jos câteva sugestii utile pentru a face din spălarea pe dinți o activitate mai simplă pentru copiii mici, precum și câteva sfaturi de care să ții cont pentru a-ți ajuta copilul să învețe cum să se spele pe dinți singur.

     

    1. Spălați-vă pe dinți împreună cu cei mici. E mai interesant pentru copii să se aveți grijă de curățarea dinților împreună cu ei. Copiii sunt mai ușor de convins să accepte să aibă grijă de dinții lor singuri dacă văd că și părinții lor au aceeași îndatorire. În același timp, este mai ușor să le arătați copiilor tehnicile corecte de periaj dacă vă spălați pe dinți împreună cu ei.´
    2. Transformați spălarea pe dinți într-un joc sau o distracție. Transformând spălarea pe dinți într-un joc, puteți evita ca aceasta să devină o rutină plictisitoare pentru copii. Inventați câteva versuri sau compuneți un cântecel pentru periatul dinților – astfel, le puteți distrage atenția copiilor, iar dinții lor vor fi curați și strălucitori fără prea multă muncă de convingere.
    3.  Lăudați-vă copilul. Lăudați-vă copii dacă și-au periat corect dinții. Atunci când îi învățați să deprindă obiceiuri sănătoase de igienă dentară, le puteți, de asemenea, oferi mici recompense pentru spălarea pe dinți: dacă au respectat rutina zilnică fără să se plângă sau dacă și-au amintit să folosească tehnica potrivită de periaj. 
    4. Creați o atmosferă potrivită pentru copii. Periuțele de dinți colorate, propriul lor prosop și pasta de dinți specială pentru copii pot să îi ajute pe cei mici să se simtă confortabil atunci când au grijă de curățarea dinților. Așezați o oglindă în baie la o înălțime accesibilă copilului – copiii care se spală pe dinți preferă să se poată privi în oglindă în timpul periajului. 

     

    Atunci când copiii au ajuns la vârsta potrivită, o periuță de dinți electrică poate să facă spălarea pe dinți mai ușoară pentru ei. De exemplu, periuța Philips Sonicare pentru Copii te ajută să îți motivezi copilul pentru a-și peria singur dinții, cu ajutorul unei aplicații amuzante. Copiii primesc recompense pentru spălatul corect pe dinți, ceea ce îi ajută să deprindă obiceiuri sănătoase pe termen lung.

     

    Când vine vorba de igiena dentară a copiilor, este important să îi acorzi importanța cuvenită și să ai grijă ca băiețelul sau fetița ta să fie văzuți de un dentist de la o vârstă fragedă. Încearcă să nu îi obișnuiești cu băuturi îndulcite și să limitezi consumul dulciurilor, păstrându-le pentru ocazii speciale. Toate aceste obiceiuri îți vor ajuta copilul să se dezvolte și să crească cu dinți sănătoși și puternici, pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos atunci când va fi mare.

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.