0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Tunsori în funcție de forma feței pentru bărbați

    Home ›› Tunsori în funcție de forma feței pentru bărbați

    Tunsori în funcție de forma feței pentru bărbați

     

    Alegerea unei tunsori în funcție de forma feței pentru bărbați este un aspect important. Este echivalentul alegerii unui costum în acord perfect cu forma trupului. O tunsoare adaptată chipului îți va echilibra trăsăturile, ascunde imperfecțiunile și oferă un aspect general plăcut, elegant, evidențiind detaliile care te avantajează. Există diferite variante de frizuri recomandate pentru fiecare formă a chipului, iar alegerea acesteia trebuie să țină cont de o serie de detalii și caracteristici referitoare la formă, unghiuri și proporții. Despre toate acestea vorbim în ghidul care urmează.

    Calculator forma feței

     

    Un calculator pentru forma feței se referă la determinarea formei geometrice ce corespunde chipului tău. Acesta este un pas esențial pentru a te orienta către tunsorile care ți se potrivesc. Stabilirea formei feței o poți face într-un mod empiric sau riguros. 


    Varianta empirică presupune să stai la circa 40 de centimetri de o oglindă, cu părul complet dat peste cap și să-ți trasezi conturul feței pe oglindă folosind o bucată de săpun. Forma pe care o vezi conturată este forma generală a feței tale. Vei putea identifica tipul bărbiei, linia maxilarului și forma acestuia și toate celelalte caracteristici care fac din chipul tău unul unic.


    Varianta mai riguroasă implică măsurători exacte, cu un centimetru moale (cum este cel de croitorie), ale următoarelor zone: 

     

    • Măsoară fruntea ca fiind distanța de la coada sprâncenei din stânga, până la coada celei din dreapta. 
    • Lățimea feței se stabilește identificând punctul cel mai înalt al pomeților (sub coada ochiului) și măsurând distanța dintre aceștia, trecând peste puntea nasului.
    • Dimensiunea jumătății inferioare se stabilește din punctul limită al maxilarului (sub lobul urechii) și măsurând oblic până la mijlocul bărbiei. Notează valoarea după ce o înmulțești cu doi. 
    • Lungimea feței se măsoară de la centrul liniei părului, în partea de sus a frunții până la vârful bărbiei (punctul din mijlocul acesteia).

     

    În funcție de valorile obținute se pot determina șapte tipuri de forme ale feței. 

     

    1. Fața prelungă este cea unde lungimea feței are cea mai mare valoare, în timp ce lățimea frunții, a feței și a jumătății inferioare au valori aproape egale.
    2. Fața pătrată este cea unde toate valorile obținute sunt sensibil egale. Caracteristic este și faptul că unghiurile maxilarului sunt ascuțite.
    3. Fața ovală este cea care are o lungime mai mare decât lățimea feței dintre pomeți, iar măsura frunții este mai mare decât linia maxilarului, forma acestuia fiind rotundă. 
    4. Fața rotundă este cea unde distanța dintre pomeți și lungimea feței sunt sensibil egale, iar măsura frunții și cea a maxilarelor foarte apropiate ca valoare, iar forma este ușor rotunjită.  
    5. Fața în formă de diamant este caracterizată prin bărbie ascuțită. Lungimea feței are cea mai mare valoare, fiind urmată în ordine de valorile: pomeților, frunții și liniei maxilarului. Aceste fețe tind să aibă pomeți înalți și bine definiți și bărbii ascuțite. 
    6. Fața triunghiulară are linia maxilarului mai lată decât cea a pomeților, care sunt mai lați decât fruntea. Acest tip este asociat cu o bărbie ascuțită. 
    7. Fața cu formă de inimă are fruntea mai lată decât pomeții, iar linia maxilarului mai scurtă decât a acestora. Caracteristic este o bărbie proeminentă și foarte bine conturată. 

     

    Forma feței este un mod prin care se cuantifică trăsăturile chipului. Sunt rare situațiile cu o formă exactă. De cele mai multe ori există combinații și asimetrii, astfel că valorile măsurătorilor trebuie aproximate și raportate la tipul cel mai apropiat, găsind cea mai bună concordanță între dimensiuni și descrierea unui tip de formă a feței. 


    Totodată, trebuie spus că nu există o formă ideală, în ciuda mitului că un chip cu formă ovală este cel perfect. Oricare dintre aceste variante este perfectă și perfectibilă în egală măsură. 

    Handsome men

    Ce înseamnă o freză în funcție de forma feței

     

    Fața este cel mai important detaliu care definește aspectul fizic al unei persoane. În estetica facială, există un echilibru, calculat matematic, numit proporție de aur sau regulă de aur, folosită pentru măsurarea și analiza calităților estetice, fiind un standard de frumusețe. Un astfel de etalon are roluri multiple, fiind folosit în medicină (diagnosticarea diferențelor și anomaliilor faciale), publicitate, fashion design, în industria de frumusețe și așa mai departe și are la bază faptul că un chip care se încadrează în anumite proporții, considerate ideale, este perceput ca fiind unul plăcut și atrăgător. 

     
    Este interesant de știut că omul percepe ca fiind frumos ceea ce este proporțional într-un raport de 1,618, indiferent de sex, vârstă sau etnie și are o conotație ancestrală legată de instinctele de supraviețuire și interesul pentru protecția puilor (al căror chip respectă acest procent indiferent de specie). În cazul oamenilor, pe măsură ce fața se apropie de acest raport ideal, este percepută ca fiind mai frumoasă. 


    Concret, proporția ideală împarte fața în trei părți egale: linia părului până la sprâncene, sprâncenele până la baza nasului, partea de jos a nasului până la partea de jos a bărbiei. Ochii sunt la jumătatea distanței dintre vârful capului și bărbie, iar partea de jos a nasului este la jumătatea distanței dintre ochi și bărbie. De exemplu, raportul ideal între vârful capului și bărbie față de lățimea capului ar trebui să fie de 1,618. Această valoare este una ideală, foarte multe chipuri fiind considerate ca fiind frumoase și atrăgătoare fără ca această valoare să fie atinsă.

     
    A alege o freză în funcție de forma feței înseamnă ca prin forma și stilul tunsorii, completată sau nu cu părul facial, să echilibrezi proporțiile chipului, astfel încât imaginea de ansamblu să fie cât mai aproape de valoare ideală și să fie percepută ca plăcută și frumoasă. 


    Scopul pe care îl urmărește o freză, în funcție de forma feței, este acela de a face chipul să fie perceput ca oval. Un alt element care are importanță maximă pentru alegerea frizurii potrivite este forma pe care o are bărbia. Aceasta adaugă lungime sau lățime modului în care este perceput chipul. Bărbații au avantajul că, folosind părul facial, pot accentua sau minimiza o bărbie. 


    Având în vedere toate aceste aspecte preliminare, vorbim despre tipuri de tunsori care oferă percepția de față ovală pentru bărbați.

    Tipuri de tunsori în funcție de forma feței

     

    O tunsoare nouă, aleasă la întâmplare, este un risc. Există mereu o diferență importantă între percepția proprie și cea a celor din jur. În consecință, este important ca atunci când alegi un model nou să te bazezi pe sfatul unui profesionist. Mai apoi, poți face ajustări singur, poți varia lungimea sau poți schimba orientarea firelor de păr. Există o varietate de tunsori pentru bărbați care se potrivesc în stilul business, atletic, militar sau hipster, tineresc sau modern, fiecare cu anumite reguli care se pot adapta la tipul de formă a feței.

    Men's oval face haircuts

    Tunsori pentru față ovală bărbați
     
    Fața ovală oferă bărbaților posibilitatea de a purta o mare varietate de stiluri, dar este bine de știut că cele care te pun în valoare sunt cele cu volum pe calotă (coroană). Cele mai bune tunsori pentru fața ovală sunt cele cu părul tuns scurt pe laterale și lung în partea de sus. 

    Lungimea ideală a părului este de la scurt la lung. Este utilă spuma sau ceara pentru păr pentru un aspect dezordonat. Oricum, la capitolul tunsori bărbați 2022 păr scurt, linia generală urmărește confortul și o întreținere cât mai ușoară, pe care să o poți realiza singur de fiecare dată când este nevoie.  

    În ceea ce privește părul facial, variantele ideale sunt o barbă scurtă sau medie, care îți vor accentua aspectul masculin. Lungimea părului facial, menținută în acord cu cea a lateralelor, oferă un aspect îngrijit și studiat. Acest tip de formă a feței este potrivită și pentru varianta unui tuns periuță bărbați, pentru un aspect tineresc, proaspăt, practic și foarte simplu de întreținut, dar poate fi una dintre alegerile potrivite și pentru un stil de tunsori bărbați cu capul mare. Ar putea fi cea mai bună alegere de tunsori bărbați cu vârtej în față, dat fiind faptul că permit o aranjare facilă a părului.

     

    ●  Aparatele de tuns Hairclipper series 5000 cu tehnologiile DualCut şi Trim-n-Flow Pro permit reglarea lungimii dorite cu acuratețe de la 3 la 28 mm în trepte de 1 mm. 

    Long face men's haircuts

    Tunsori bărbați față lungă

     

    O față prelungă trebuie echilibrată lateral pentru a oferi o perspectivă plăcută. Este genul care se pretează pentru a purta barbă cu fir scurt. O barbă mai lungă este potrivită atunci când este deasă, rezultat al unei pilozități faciale bogate. Indiferent de lungime, este important ca barba să fie frumos conturată și tunsă periodic, pentru a se păstra lungimea ideală. 


    În ceea ce privește alegerea celor mai bune tunsori bărbați față lungă, sunt ideale cele care necesită o întreținere redusă, iar varianta fade, Cezar sunt soluții ideale. Pentru tunsori față lungă, soluția bretonului este un beneficiu pentru că va scurta lungimea chipului. Bretonul este o tunsoare potrivită pentru fața prelungă și pentru modelele de tunsori frunte lată bărbați. Este de dorit a fi evitate tunsorile foarte scurte, fiind preferate cele unde părul de pe coroană nu are volum foarte mare.

     

    • Tunde barba cu pieptenii incluși de 1-2-3-5 mm (în funcție de model) sau cu accesoriul ajustabil cu 14 setări de lungime pentru OneBlade Pro.

    Haircut suitable for square face

    Tunsoare potrivită pentru față pătrată

     

    Fața pătrată seamănă mult cu cea rotundă, dar are unghiurile mai ascuțite și oferă chipului un aspect masculin puternic. Fața pătrată este simetrică și echilibrată, tunsoarea și stilul bărbii urmărind să accentueze aceste trăsături și, eventual, să le îndulcească. Linia generală de tunsoare potrivită pentru fața pătrată este cu părul scurt până la mediu, cu o notă de volum pe calotă. Perciunii scurți sunt o alegere perfectă pentru fețele cu această formă. 


    Ca regulă generală, când alegi modele tunsori bărbați pentru față pătrată trebuie să optezi pentru cele care urmează conturul feței. Stilurile ideale sunt cele clar structurate, cu linii curate și îngrijite. De asemenea, un pompadour texturat este întotdeauna o alegere excelentă, mai ales dacă este finisat natural. În ceea ce privește părul facial, barba foarte scurtă este soluția ideală. Variantele de barbă lungă trebuie evitate. 

     

    Haircuts for round faces

     

    Tunsori pentru față rotundă

     

    O față rotundă este destul de comună. În fapt, este fața pătrată cu unghiuri mai puțin ascuțite și forme mai dulci. Ceea ce este important de accentuat la un chip masculin rotund este forma pomeților și a maxilarului, pentru a accentua aspectul bărbătesc al feței. Astfel, cele mai bune tunsori pentru fețele rotunde sunt cele care fac capul să pară mai lung și dau iluzia unui aspect mai unghiular.


    Ca regulă generală este important să păstrezi părțile laterale și spatele cu părul cât mai scurt. Concomitent, părul de pe calotă și cel facial va fi lăsat mai lung. Volumul poate fi accentuat și înălțat, ceea ce va oferi chipului alungirea de care are nevoie. Coafurile asimetrice sunt cele ideale pentru fețele rotunde, pentru că păcălesc ochiul și oferă o imagine echilibrată, reducând rotunjimea feței. Tunsori pentru față rotundă sunt cele cu țepi, de tip fade texturate. Acestea sunt și în top tunsori față rotundă și grasă 2022. 


    În ceea ce privește părul facial, o barbă medie bine conturată astfel încât să accentueze forma maxilarului te va pune în valoare. Barba perfectă pentru chipurile masculine rotunde este cea deasă perfect îngrijită

     

    • Stilul personal poate fi pus în valoare cu un aparat de tuns Philips Multigroom Seria 7000 cu 14 instrumente pentru lungimi variate, cu precizie maximă, lamele metalice cu autoascuţire şi control sporit datorită mânerului din cauciuc antialunecare.

    Handsome men longhair

    Tipuri de frizuri bărbați

     

    Fiecare stil de tunsoare pentru bărbați are variante care se pot adapta la orice tip de formă a feței. 


    Tunsoarea pompadour are două caracteristici principale: părul este scurt și foarte scurt pe lateralele capului și la ceafă și bogat pe coroană. Firele de păr pot fi orientate spre spate sau pot fi sub formă de periuță cu lungimi diferite. Se folosesc produse de styling pentru a organiza părul sau a-i da volum suplimentar. Există și o variantă de pompadour cu părul de o lungime aproximativ egală pe calotă și laterale, pierdut în părțile laterale și ceafă, foarte bine delimitate. 


    Este unul dintre cele mai populare tipuri de frizuri bărbați. Se potrivește pentru tipurile de față unde este necesară accentuarea proporțiilor (fața pătrată, rotundă, triunghiulară, de tip diamant sau sub formă de inimă). Este forma ideală pentru fața ovală, în condițiile în care se păstrează un volum moderat al părului din coroană. Nu este recomandat pentru fața lungă pentru că va amplifica și mai mult linia verticală a chipului.  


    Pompadour se completează foarte bine cu barbă, fie amplă și deasă pentru cei cu fața ovală, pătrată și triunghiulară, fie scurtă și atent aranjată pentru cei cu fața lungă.  


    Tunsoarea fade (pierdută) oferă o remarcabilă versatilitate, fiind potrivită atât pentru o ținută clasică, cât și pentru o abordare mai modernă, tinerească. Un alt avantaj este că poate fi adaptată la mai multe tipuri de forme ale feței. Este genul de tunsoare ușor de realizat, cu un aparat de tuns, la tine acasă. Este o frizură potrivită pentru fața diamant, dar și pentru cea triunghiulară. Pentru acestea, părul este mai lung și poate fi finisat cu spumă sau ceară, pentru a lua forme personalizate. 


    Pentru fețele rotunde este una dintre alegerile cele mai bune, iar pentru fețele lungi se recomandă variantele cu păr scurt. 
    Varianta skin fade este ideală vara, este extrem de simplu de realizat prin tunderea părului până la 2-5 milimetri pe laterale și la ceafă, cu un plus de lungime la nivelul calotei. Se potrivește perfect cu o barbă de o zi, ușor crescută, chiar dacă nu este perfect conturată. 


    Stilul surfer se referă la acele frizuri care au un aspect dezordonat. Este o soluție pentru bărbații cu părul ondulat și cea mai bună alegere pentru fețele pătrate, rotunde și diamant. Pentru că este foarte tineresc și permite ajustări simple, este o alegere bună și pentru cei cu fața ovală, atunci când părul este mai scurt. Nu este însă o alegere bună pentru fețele lungi și nici pentru cele cu formă de inimă. 


    Tunsoarea Cezar este o frizură cu linii orizontale clare și colțuri ascuțite, cu breton mai scurt sau mai lung. Este potrivită pentru o față lungă, dar și pentru cele cu formă de inimă, triunghiulare și pentru cele ovale, dar mai puțin indicată pentru cele rotunde și pătrate. Se poate adapta în ceea ce privește lungimea firului de păr, iar bretonul poate fi purtat în jos sau dat pe spate. Caracteristic este că impune raderea bărbii. Este ușor de întreținut și este una dintre cele mai utilizate tunsori pentru copii și tineri. 

     

     

    Frizurile pentru bărbați - și nu doar pentru ei - urmăresc să echilibreze figura astfel încât percepția finală să fie cât mai apropiată de cea a feței ovale. Asta înseamnă că va trebui să adaugi păr (și barbă) fețelor care au liniile orizontale mari și să-l tunzi cât mai scurt atunci când liniile verticale sunt lungi, echilibrând cu păr pe părțile laterale. Pe lângă acestea, tunsoarea ideală este cea care îți oferă confort, se poate adapta și este ușor de întreținut. 

     

    Sursa foto: Shutterstock.com

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.