Îngrijirea mamei şi copilului
Îngrijirea mamei şi copilului
Philips AVENT - Milk allergies

Alergiile la lapte

Deşi foarte rare, eczema, colicii, voma şi pierderea în greutate pot fi toate cauzate de alergiile la lapte. Poate fi cu adevărat supărător pentru tine ca mămică, aşadar iată unele informaţii utile ca punct de pornire. Însă cere sfatul medicului dacă tu crezi că bebeluşul tău poate avea o alergie la lapte.

Philips AVENT - Milk allergies

Simptome de avut în vedere:

  • probleme cu pielea
  • vărsături
  • diaree cronică
  • colici
  • dureri abdominale
  • luarea redusă în greutate
  • pierderea greutăţii
  • creştere lentă

Bebeluşii hrăniţi cu lapte praf

Unii bebeluşi pot fi alergici la proteina din formula de lapte pentru sugari. Dacă medicul tău crede că aceasta este problema, poate încerca alimente specializate pentru bebeluşul tău pentru a vedea dacă simptomele alergiei dispar.

Formula cu aminoacizi pentru sugari

Dacă nu există o ameliorare evidentă a simptomelor după ce ai încercat formula hidrolizată pentru sugari, formula cu aminoacizi pentru sugari poate fi o altă opţiune.

Formula de soia

Soia este o formulă fără lapte. dar nu se recomandă copiilor sub şase luni. Aceasta deoarece laptele de soia are o cantitate mai mare de fitoestrogeni şi poate provoca probleme hormonale, mai ales la sugari.

Pentru a te asigura că laptele bebeluşului tău îi oferă în continuare toate substanţele nutritive necesare pentru creşterea şi dezvoltarea optimă, trebuie să ceri sfatul unui dietetician autorizat.

Bebeluşii alăptaţi

Este o situaţie extrem de rară alergia unui bebeluş la laptele matern. Însă în cazul în care crezi că o alergie la laptele matern este cauza problemelor bebeluşului tău, poţi încerca să excluzi anumite alimente din regimul tău alimentar. Dacă vei încerca să elimini alimente precum peştele, carnea, anumite legume sau fructe, acestea pot fi înlocuite de regulă cu alimente din aceeaşi clasă. Dar dacă excluzi laptele şi produsele lactate din regimul tău alimentar, trebuie să iei un supliment de calciu (1250-1350 mg zilnic).

Din nou, trebuie să discuţi acest lucru cu un dietetician autorizat pentru a fi sigură că dieta ta rămâne suficient de nutritivă atât pentru tine, cât şi pentru bebeluşul tău.

Produse corelate

Sfaturi corelate

Continuarea alăptării

Continuarea alăptării

Probleme frecvente de sănătate a bebeluşului

Probleme frecvente de sănătate a bebeluşului