1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  De ce este sănătoasă utilizarea suzetelor  Suzetele sunt mici, dar oferă cu siguranţă mult confort. Am creat acest ghid pentru a te ajuta să înţelegi cum suzetele îţi ajută bebeluşul pe măsură ce începe să cunoască lumea.

  De ce sug bebeluşii?

  Pentru a înţelege modul în care suzeta îţi poate ajuta bebeluşul, mai întâi trebuie să înţelegem de ce sug bebeluşii. Pe scurt: nu se poate abţine! Bebeluşii se nasc cu dorinţa normală de a suge tot ce ajunge în gura lor. Pe măsură ce bebeluşul creşte, acest reflex va dispărea încet.

   

  Suptul este la fel întotdeauna?

  Suptul nu este la fel întotdeauna, dacă îţi vine să crezi! De fapt există două tipuri diferite:

   

  Suptul nutritiv – suptul care are loc în timpul hrănirii bebeluşului

  Suptul nenutritiv – orice supt care nu are loc în timpul hrănirii

   

  Aşa cum probabil ai intuit, suzeta intră în categoria suptului nenutritiv.

   

  Care sunt aşadar beneficiile suptului?

  Când vine vorba de suptul nutritiv, beneficiile pot părea evidente: bebeluşul poate să tragă lapte dintr-un biberon sau din sân.

   

  În culise se întâmplă mult mai multe lucruri. Acestea sunt beneficiile principale atât ale suptului nutritiv, cât şi ale celui nenutritiv pe care este posibil să nu le cunoşti:

   

  Senzaţia de satisfacţie

  Ai observat că bebeluşul devine mai somnoros imediat după alăptare sau că devine calm după ce îi oferi o suzetă? Aceasta se întâmplă deoarece suptul declanşează eliberarea unui hormon denumit CCK (colecistochinina). Acesta îl face pe bebeluş să se simtă sătul, relaxat şi gata de somn!

   

  Sprijin digestiv

  Un alt rol al hormonului CCK este de a uşura digestia bebeluşului. Laptele matern are un conţinut ridicat de proteine şi grăsimi, iar CCK este în măsură să le descompună.

   

  Coordonare mai bună

  În ultimul rând, suptul de tip nenutritiv îi oferă bebeluşului ocazia de a exersa suplimentar coordonarea acţiunii de sugere-înghiţire-respirare. Aceşti trei paşi îi permit să se hrănească eficient de la sân sau dintr-un biberon.

   

  Ar trebui să ştiu şi altceva?

  Acum că ai aflat modul în care suptul şi utilizarea suzetei îl ajută pe bebeluşul tău, mai jos vei găsi câteva sfaturi suplimentare de reţinut pe măsură ce acesta creşte.

   

  ●     Dacă te străduieşti să stabilizezi alăptarea, aşteaptă o lună înainte de a-i oferi suzetă.

  ●     Din moment ce suptul îl face pe bebeluş să se simtă sătul şi somnoros, este cel mai bine să nu îi oferi suzeta înainte de a-l hrăni.

  ●     Din acelaşi motiv, este cel mai bine să foloseşti suzeta chiar înainte de a-l adormi sau după ce îl hrăneşti şi numai dacă bebeluşul are nevoie de ea.

  ●     Ca în orice situaţie, este bine să nu te bazezi prea mult pe un singur lucru. Pe măsură ce bebeluşul creşte, încearcă să diversifici tipul de confort pe care îl oferi bebeluşului, oferindu-i o alintătură sau o jucărie.

   

  Vrei să ştii mai multe despre suzete? Fă clic aici pentru a consulta gama.

  Citește și alte articole

  Primii paşi în meseria de părinte. Nu există un manual pentru aşa ceva, dar avem o echipă care te poate ajuta

  Doreşti să primeşti gratuit sfaturi personalizate şi reduceri direct în inbox?

  Pictogramă E-mail

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit the Philips USA website.

  I understand

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.