0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Consideri că albul perfect al dinților este echivalent cu sănătatea gurii per ansamblu? În niciun caz! Lucrurile sunt mult mai nuanțate. Îți vom împărtăși sfaturile noastre pentru a avea gingii sănătoase, smalț puternic, o limbă curată și, nu în ultimul rând, o gură totalmente sănătoasă!

      Mai multe:

      Cum să ai dinți perfecți și o sănătate orală excelentă în doar 4 pași

      Cine nu își dorește un zâmbet care să taie respirația oricui? Pentru a-l avea, este nevoie de mult mai mult decât un șir de dinți albi. Sănătatea începe cu gingii fără cusur, o limbă curată și smalț puternic. Îți oferim toate sfaturile pentru a avea - și a menține – dinții sănătoși și o sănătate orală impecabilă.

      Pe aceasta pagina
      gama philips sonicare

      Ce produse de igienă dentară să folosești

      Când ai produsele adecvate, totul devine mai ușor – lucru valabil și pentru îngrijirea dinților. În fiecare baie ar trebui să existe următoarele produse pentru igienă orală:

      • Periuță de dinți. În mod evident, este nevoie de una, ca să-ți speli dinții de două ori pe zi, dar știai că o periuță electrică va curăța dinții și gingiile mai bine decât una manuală? Încearcă Philips Sonicare 9900, de exemplu. Tehnologia sonică ajută la curățarea celor mai dificile zone, la care de regulă nu poți ajunge. 
      • Pastă de dinți. Magazinele ne oferă o gamă copleșitor de variată. Când îți alegi pasta de dinți, asigură-te că aceasta conține fluor pentru întărirea smalțului și prevenirea cariilor. 
      • Ață dentară, scobitori sau periuță electrică interdentară. Când menții spațiul dintre dinți curat, prin îndepărtarea resturilor acumulate acolo, cantitatea de tartru care se va depune este semnificativ mai mică. Încearcă să te îngrijești și de zona aceasta de fiecare dată când te speli pe dinți. 
      • Apă de gură. Când folosești apa de gură, reduci numărul bacteriilor care cauzează respirație urât mirositoare. Totodată, aceasta împiedică formarea tartrului.

      1. Gingii sănătoase

      Pentru a avea dinți sănătoși și puternici, este esențial să ai grijă de gingii. Acestea sunt strâns lipite în jurul dinților, acoperind osul ce îi susține și împiedicând înmulțirea bacteriilor ce formează tartrul. Te întrebi poate cum arată o gingie sanatoasa? Este de culoare roz.

      Ai gingiile roșii, umflate sau sângerează când te speli pe dinți? Aceste lucruri indică începutul problemelor gingivale. Cea mai comună afecțiune este parodontita, cauzată de acumularea de bacterii pe gingii. Cu timpul, poate duce la o masticație deficitară și chiar la căderea dinților. Din fericire, există metode pentru a scăpa de această problemă.

      Pentru a avea gingii sănătoase, trebuie să îți periezi dinții de două ori pe zi, să folosești apa de gură, dar și ața dentară. Îți vine greu să le utilizezi zi de zi? Atunci poți renunța la ele în favoarea unei soluții interdentare precum Philips Sonicare Powerfloss. Pur și simplu pune capul aparatului între dinți și scapi de tot ce s-a acumulat în acel spațiu greu accesibil.

      Metoda te scapă de 99,9% din tartru, iar în două săptămâni poți vedea o îmbunătățire vizibilă a gingiei. În acest răstimp, este de mare ajutor să ai o dietă bogată în fibre. Hrana cu un aport mare de fibre menține sănătatea dinților și a gingiilor și totodată ajută la producerea salivei, bariera naturală contra cariilor și a bolilor gingivale. Investeste intr-o periuta de dinti electrica si performanta pentru a putea îndepărta cât mai eficient placa bacteriană.

      dus bucal Philips

      2. Dinți puternici și albi

      Când dinții sunt albi, înseamnă că smalțul lor este sănătos și rezistent. Discută cu medicul stomatolog despre diversele procedee de albire a dintilor și despre efectele lor. Acest smalț reprezintă stratul ce învelește fiecare dinte la exterior. Este cea mai rezistentă componentă a corpului uman și are un conținut ridicat de minerale. În lipsa smalțului, am vedea stratul galben interior, numit dentină. Deoarece dentina este sensibilă, rolul smalțului este de a o proteja de acizii cauzatori de carii. În același timp, protejează și de expunerea la alimente și băuturi prea reci, fierbinți sau acide.

      Există câteva modalități de a-ți păstra dinții, și smalțul lor, sănătoși și rezistenți.

      1. Igiena orală regulată. Periajul, ața, apa de gură – toate ajută la păstrarea intactă a smalțului dinților.
      2. Evitarea alimentelor și băuturilor care pătează smalțul. Cafeaua, vinul roșu, alimentele acide pot altera culoarea și chiar slăbi smalțul dentar. Nu le poți evita? Atunci asigură-te că măcar le reduci cantitatea.
      3. Consumul alimentelor bogate în calciu. Calciul este esențial în sănătatea orală și are rol central în remineralizarea smalțului. Alege produse lactate sănătoase, legume verzi, nuci, alune. Dacă le consumi regulat, acestea îți vor asigura o cantitate suficientă de calciu.
      4. Pasta de dinți potrivită. Este important să nu alegi la întâmplare o pastă de dinți. Poți folosi una îmbogățită cu fluor și minerale pentru a da smalțului mai mult decât primește de obicei.

      3. Limbă sănătoasă și curată

      Igiena dinților și a gingiilor sunt ușor de intuit, dar te-ai gândit că și limba contează? Limba oferă un mediu propice dezvoltării bacteriilor și, deși aceasta nu este o cauză directă a apariției cariilor, totuși poate afecta dinții și cauzează respirație urât mirositoare. Este timpul să elimini acele bacterii! Cum? Îți prezentăm mai multe detalii în articolul: cum alegi periuta de dinti electrica.

      Așadar, cu ce începem? Ar fi simplu să rezolvăm problema doar folosind apă de gură. Din păcate, este imposibil doar cu atât. Bacteriile de pe limbă au dezvoltat rezistență în timp, iar apa de gură nu le poate elimina pe toate. Ca să asiguri igiena limbii, trebuie să o periezi. Fă asta fie cu periuța ta obișnuită, fie cu una specială, cu mișcări înainte și înapoi, la stânga și la dreapta, iar apoi clătește. Nu te teme să pui presiune! Pielea limbii este deosebit de rezistentă.

      Vrei să elimini din prima acele bacterii care cauzează respirație neplăcută? Cu TongueCare+ e mai ușor ca niciodată. Fiindcă are o formă ergonomică și un capăt mic și flexibil, va ajunge în orice loc și va elimina bacteriile de pe limbă și din jurul ei. Dacă folosești și un spray de gură, atunci respirația ți se va împrospăta instant.

      4. Vizite regulate la medicul dentist

      Oricât talent ai avea la periat și curățat dinții și toată gura, nu e rău să ai și părerea stomatologului. Vizitează-l de două ori pe an pentru un consult complet și asigură-te de sănătatea perfectă a gurii.

      Dacă devii fidel unui stomatolog, acesta îți va oferi de fiecare dată sfaturi personalizate și te va ajuta să cureți acele locuri care sunt mai greu accesibile. Există vreo anormalitate sau simți vreo durere? Contactează imediat medicul stomatolog, ca să previi înrăutățirea problemei.

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.