0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Care este semnificatia martisorului si a zilei de 8 martie ► Idei de cadouri pentru mama, iubita sau sotie, bunica, sora si fiica ► Sfaturi utile ca sa alegi cadoul potrivit

      Femeie

      Idei de cadouri pentru 1 și 8 martie pe care orice femeie le va aprecia

       

      Martie este luna în care sărbătorim femeile din viața noastră, fie că e vorba de mamă, o prietenă bună, o colegă, iubită, soră sau fiică. Acestea merită un cadou special prin care să le arăți dragostea și aprecierea pe care le-o porți.

       

      Dacă te afli în impas sau ai nevoie de puțină inspirație, mai jos ți-am pregătit câteva sugestii care să te ajute să faci cea mai bună alegere pentru cadourile de 1 sau 8 martie.

      1. Care este semnificația mărtișorului și a zilei de 8 martie

       

      În ceea ce privește originea sărbătorii de 1 Martie, aceasta marca, de fapt, începerea noului an la geto-daci, martie fiind prima lună din an. Cu această ocazie se oferea un mărțișor, tradiționalul șnur cu două fire răsucite, de culoare albă și roșie, considerat un talisman. Simbolistica celor două culori, roșu și alb, era asociată cu uniunea dintre vară-iarnă, lumină-întuneric, căldură-frig sau fertilitate-sterilitate.

       

      Șnurul trebuia să fie purtat la piept sau la mână până când apăreau semnele care vesteau venirea primăverii, adică până când înfloreau cireșii, se auzea cucul cântând, iar berzele se reîntorceau din țările calde. Odată ce primăvara își intra cu adevărat în rol, șnurul trebuia legat de un pom înflorit ori de un trandafir, ca să aducă noroc.

       

      Legendele mai spun și că mărțișorul era oferit de obicei copiilor și tinerilor, fete și băieți, înainte de răsăritul soarelui. De-a lungul timpului, a fost adăugată și o monedă alături de șnur, ca simbol al soarelui. Oamenii puteau ulterior să cumpere pâine, caș și vin roșu cu acestă monedă.

       

      În zilele noastre, mărțișorul este asociat cu venirea primăverii, o perioadă în care natura revine la viață, dar și cu ideea de tandrețe, dragoste și optimism. Mărțișorul este oferit în special femeilor, asta pentru că în zona Bucovinei femeile obișnuiesc să ofere mărțișoare bărbaților, spre deosebire de celelalte regiuni ale țării.

      Cum a apărut sărbătoarea de 8 Martie

       

      Ziua de 8 martie este cunoscută în toată lumea ca fiind Ziua Internațională a Femeii și a fost sărbătorită pentru prima dată în New York, la 28 februarie 1909. Ceva mai târziu, după Primul Război Mondial, a fost fixată și data de 8 martie ca sărbătoare oficială, iar în 1977 ONU a recunoscut în mod oficial Ziua Internațională a Femeii, tradiție care este strâns legată de emanciparea femeilor.

       

      Mai mult, ziua de 8 martie este cunoscută în același timp și ca Ziua Mamei, ocazie cu care fiecare dintre noi își arată dragostea și aprecierea față de acea persoană dragă care ne sprijină întotdeauna și ne iubește necondiționat.

      2. Cadouri pentru mamă

      Mama este o persoană dragă din viața noastră, iar cea mai bună cale să îi arăți cât de mult o apreciezi pentru toate sfaturile pe care ți le-a oferit, pentru pachețelele pregătite cu drag și pentru dragostea pe care ți-o poartă este să alegi un cadou special pentru ea.

       

      Nu trebuie neapărat să alegi un cadou ieșit din comun, ci poate fi un cadou practic sau cu o valoare sentimentală, care știi cu siguranță că o va emoționa. Iată recomandările noastre:

      Cadouri clasice

       

      Cadourile clasice, precum un buchet de flori, o cutie cu bomboane de ciocolată sau bijuterii, rămân o alegere potrivită cu orice ocazie. Nu se demodează niciodată, iar mama ta va fi mereu impresionată de gestul tău.

       

      În plus, poți alege produsele ei preferate pe care știi că le folosește, precum un parfum, o cremă de corp sau o geantă nouă.

      Cadouri clasice mama

      Cadouri practice

       

      Niciodată nu o să dai greș cu un cadou care îi poate ușura munca în bucătărie sau prin casă. Optează pentru o friteuză cu aer pe care o poate folosi pentru a prepara rapid cina, într-un mod mult mai sănătos și gustos.

       

      O poți surprinde și cu produse de îngrijire și înfrumusețare. Un uscător de păr cu senzor de protecție, care adaptează temperatura de uscare la tipul de păr, este util atunci când se pregătește pentru o petrecere acasă sau când merge în vizită la copii. Părul rămâne hidratat și sănătos după uscare, fiind ușor de aranjat.

      Alege o placa de par moderna, care protejează podoaba capilară și o ajută să se coafeze singură dimineața, și îi vei face o bucurie.

      Cadouri personalizate

       

      Un cadou personalizat pentru mama ta are o valoare sentimentală mai mare. Îi poți oferi un cadou handmade, pe care ai putea să îl realizezi chiar tu dacă te pricepi cât de cât, sau o bijuterie pe care sunt gravate inițialele copiilor săi.

      Mai poți alege să creezi un album sau un tablou cu poze care să cuprindă cele mai frumoase amintiri împreună. Pune-ți imaginația la treabă: există, cu siguranță, multe idei de cadouri pentru femei care ar bucura-o pe mama ta.

      Timp pentru ea

       

      Oricât de mult i-ar plăcea să stea cu familia, orice mamă va aprecia din plin câteva momente în care să se deconecteze de la agitația de zi cu zi. Îi poți oferi un voucher pentru o zi la spa și masaj sau chiar să rezervi câteva ore la un curs de gătit, de design sau croșetat, în funcție de pasiunile sale.

      3. Cadouri pentru iubită sau soție

       

      Atunci când cauți cadoul potrivit pentru partenera ta, e important să ții cont de stadiul relației. Poți opta pentru cadouri clasice dacă vă cunoașteți doar de câteva luni și poți diversifica pe măsură ce relația este de durată. Dacă vă cunoașteți de mai mult timp sau sunteți căsătoriți, alegerea devine mai simplă, deoarece cu siguranță știi deja care sunt obiceiurile și hobby-urile ei.

      Cadouri clasice

       

      Cadourile care sunt potrivite atât de mărțișor, cât și de 8 martie sunt florile și accesoriile, fie că alegi bijuterii, o geantă sau o eșarfă. Dacă știi că folosește un anumit parfum sau preferă un anumit brand, poți merge la sigur cu produse din această gamă. Dacă știi că folosește un anumit parfum sau preferă un anumit brand, poți merge la sigur cu produse din această gamă. Este una dintre ideile de cadouri pentru cei dragi care le arată că ești atent la detalii și implicat.

      Produse de înfrumusețare

      Oricărei femei îi place să aibă grijă de aspectul ei, iar dacă știi că a pus de ceva timp ochii pe un anumit produs de îngrijire, munca ta e pe jumătate gata. Poți alege un produs pentru îngrijirea părului, fie că e vorba de o placă de păr sau de un ondulator, ambele cu senzor de protecție a părului și îngrijire specială cu ioni care mențin sănătatea firelor de păr.

       

      Iar dacă iubita ta este tipul de persoană care nu sare în nicio zi peste ritualul de îngrijire a feței, poți să îi oferi cadou un dispozitiv 3 în 1 de îngrijire a tenului, pentru un tratament profesional ca la salon. Este simplu de folosit și potrivit pentru orice tip de ten.

      Cadouri personalizate

      În această categorie intră cadourile handmade, fie că e un set de bijuterii sau un articol vestimentar, sau cadouri speciale precum o brățară gravată cu ziua în care v-ați cunoscut ori v-ați căsătorit.

      Experiențe împreună

      Poți porni de la o idee clasică de cadou, așa cum este o cină romantică la un restaurant, și poți diversifica în funcție de preferințele ei. Dacă îi place să călătorească, mergeți împreună într-un city break. Dacă îi plac senzațiile tari, oferă-i un zbor cu parapanta sau, de ce nu, cu balonul cu aer cald ori cu elicopterul.

      4. Cadouri pentru bunică

       

      Pentru bunica ta, cea mai mare bucurie este faptul că ai mers în vizită și, ce-i drept, nu vei pleca acasă fără câteva atenții din partea ei, iar acestea sunt doar două dintre motivele pentru care ar trebui să îi oferi un cadou special de mărțișor sau de 8 martie.

      Cadouri practice

       

      Aparatele electrocasnice sunt oricând bine-venite, mai ales că îi vor ușura orele petrecute în bucătărie gătind mâncărurile care îți aduc aminte de copilărie. De la un aparat de gătit la aburi, la un aparat de pâine sau o friteuză cu aer, bunica ta va putea să prepare mâncăruri delicioase cu mai puțin efort.

       

      Iar dacă îi place să încerce rețete internaționale, poți opta pentru un aparat de făcut paste proaspete. Trebuie doar să amestece ingredientele și va obține paste gustoase, la fel ca într-un restaurant italian.

      Cadouri pentru hobby-urile ei

       

      În afară de gătit mâncăruri delicioase, bunicile își ocupă timpul cu tot feluri de treburi prin casă sau prin curte. Oferă-i un set cu instrumente pentru grădinărit dacă îi plac florile și are casa plină cu ghivece sau dacă vrea să aibă o grădină proprie cu legume.

       

      Croșetatul este o altă activitate preferată de bunici, așa că poți opta pentru un set de cusut sau, dacă îi place să coasă și să creeze diverse articole vestimentare, alege o mașină de cusut electrică.

      Cadouri cu valoare sentimentală

       

      Un tablou desenat de nepoți sau un album unde ai selectat poze cu cele mai plăcute amintiri cu siguranță este un cadou care o va emoționa. Poți să îi oferi și cadouri personalizate, precum un set de bijuterii sau o pernă pe care este inscripționat un mesaj personal.

      Cadouri cu valoare sentimentala

      Momente în familie

       

      Pe lângă cadoul pe care-l oferi bunicii tale, organizează o seară împreună cu toată familia, acasă sau la un restaurant, mai ales dacă obișnuiți să vă vedeți destul de rar. Bucuria ei va fi și mai mare când o să vadă toată familia reunită.

      5. Cadouri pentru soră și fiică

       

      Când alegi cadoul pentru sora sau pentru fiica ta, trebuie să ții cont nu doar de vârsta ei, ci și de ceea ce îi place sau de hobby-urile ei.

      Cadouri practice

       

      Gândește-te la ceva ce îi place să facă și caută un produs care crezi că i-ar fi necesar. Dacă petrece timp în bucătărie, oferă-i un robot de bucătărie care să îi ușureze munca și să o ajute să prepare tot felul de preparate gustoase. Eventual, o poți întreba dacă are nevoie de un anumit produs, ca să fii sigur că ai ales cadoul potrivit de mărțișor.

       

      Iar dacă este adepta unui stil de viață sănătos, o soluție poate fi un storcător cu presare la rece pentru prepararea sucurilor naturale de fructe și legume, cu multă pulpă și vitamine din belșug.

      Comanda online un produs sofisticat de ingrijire orala, care va avea succes la orice domnișoară preocupată de propriul look și sănătate.

      Cadouri practice sora/fiica

      Produse de înfrumusețare

       

      Probabil că deja deține numeroase produse de machiaj, creme, loțiuni și uleiuri, așa că mai bine optezi pentru un produs practic pentru înfrumusețare. Și cum se apropie sezonul cald, ai putea să îi oferi un epilator IPL care poate reduce până la 92% din părul de pe corp (picioare, față, zona inghinală). Aparatul de tipul Philips Lumea IPL seria 9900 este ușor de folosit acasă, astfel că o să scape de grija timpului pierdut până la salonul de înfrumusețare.

      Cadouri cu valoare sentimentală

       

      Produsele handmade sunt un cadou prin care poți să îi arăți surorii sau fiicei tale cât de mult o apreciezi. Nu trebuie neapărat să faci bijuterii handmade dacă nu ai suficientă pricepere, însă poți opta pentru o ramă unde să pui poze cu cele mai frumoase amintiri, lumânări parfumate sau un tablou pictat de tine.

      Timp împreună

       

      Un cadou special pe care i-l poți oferi este timpul tău. Poți merge împreună cu sora ta într-un city break într-un oraș pe care știi că și-a dorit mereu să îl viziteze sau puteți merge la restaurantul ei preferat.

       

      Iar cum relația tată-fiică este una specială, o vacanță sau o ieșire în oraș este o ocazie perfectă să petreceți timp de calitate împreună.

      6. Cum alegi cadoul potrivit de mărțișor și de 8 martie

       

      Cumpărarea cadoului potrivit poate fi uneori o muncă dificilă, însă nu și imposibilă. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să alegi cadoul potrivit de mărțișor și de 8 martie:

       

      ●     observă care sunt obiceiurile ei, ce anume îi place, ce hobby-uri are sau ce produse folosește;

      ●     nu trebuie să îți dai bugetul peste cap - această sărbătoare este ocazia potrivită să îi oferi un cadou personalizat sau cu valoare sentimentală;

      ●     orice femeie se bucură când primește flori, așa că, pe lângă cadoul pe care i-l oferi, nu uita de buchetul cu flori;

      ●     gândește-te la personalitatea ei (dacă îi plac călătoriile, experiențele pline de adrenalină, escapadele romantice etc.);

      ●     dacă îți este mai simplu și aveți o relație apropiată, poți să o întrebi din timp ce anume și-ar dori să primească.

       

      Poate că nu există cadoul perfect pentru femeile din viața nostră, însă cu siguranță există cadoul cu care le vei surprinde plăcut și pe care îl vor prețui întotdeauna.

      Sursă foto: Shutterstock și Philips

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.