0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Modele cu tunsori fade băiat și bărbat

       

      Tendințele în materie de styling masculin se schimbă foarte des, uneori de la an la an, alteori chiar și de două ori pe an. Spre deosebire de doamne și domnișoare, domnii sunt mai îndrăzneți când vine vorba despre tunsori, mai ales că dacă nu le place rezultatul, uneori durează maximum o lună până se vor bucura de o nouă frizură. Mai mult, domnii își pot asorta frizurile cu stilul vestimentar de zi cu zi, prin simpla schimbare a produselor folosite.

       

      Moda ultimilor ani a fost dominată de tunsorile fade pentru băieți. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, citește în continuare ce înseamnă tunsoarea fade, de ce este atât de populară, cui i se potrivește, ce tipuri de tunsori fade există și cum o poți stiliza chiar la tine acasă.

       

       

      • Ce este tunsoarea fade
      • Tipuri de tunsori fade
      • Cum stilizezi acasă o tunsoare fade
      • Cum întreții o tunsoare fade

      Ce este tunsoarea fade

       

       

      Tunsoarea fade este o tunsoare modernă de băieți, care presupune menținerea părului mai lung în partea superioară a capului (de regulă de la urechi în sus) și păstrarea părului din spate și din părți mai scurt. Practic, este o freză pentru bărbați, prin care părul de pe lateral și din spate este tuns progresiv mai scurt, pe măsură ce se înaintează spre urechi.

       

      Există mai multe tipuri de freză fade de băieți, astfel că o poți alege pe cea care ți se potrivește cel mai bine sau care va fi mai ușor de realizat pentru tipul tău de păr.

       

      Această tunsoare pentru bărbați este versatilă și cu siguranță se potrivește tuturor bărbaților, întrucât se pot găsi numeroase stiluri de tuns și de freze care să o integreze.

       

      Descoperă pe blogul Philips care tunsoare ți se potrivește cel mai bine în funcție de forma feței.

      Tipuri de tunsori fade

       

      Dacă ți-am stârnit curiozitatea și îți dorești o tunsoare fade, atunci trebuie să știi că nu poți să mergi la frizerie și să ceri doar acest lucru. Sunt mai multe tipuri de tunsori de băieți fade pe care le poți încerca, astfel că este important să știi ce îți dorești, iar specialistul să îți spună dacă ți se potrivește. În caz contrar, îți va putea recomanda altceva.

       

      Principalele tipuri de tunsori fade pentru băieți sunt: Low Fade, Medium Fade, High Fade, Taper Fade, Temple Fade și Undercut Fade.

       

      Pentru fiecare dintre aceste tipuri de tunsoare, poți alege lungimea pentru laterale și spate. Cel mai adesea, bărbații optează pentru numărul 1 în dreptul urechilor și numărul 2 spre partea cu păr mai lung. Însă, cel mai bine este să te consulți cu frizerul care îți va recomanda o tunsoare modernă pentru bărbați, de tip fade, care să ți se potrivească perfect.

       

      Tunsoarea Low Fade

       

      Este cea mai simplă dintre variante și se potrivește bărbaților care încearcă pentru prima dată acest stil de tunsori băiat. Părul din părțile laterale nu va fi tuns foarte mult, se va insista doar deasupra urechilor, iar trecerea va fi naturală, de exemplu, de la numărul 1 la numărul 2.

      Tunsoarea Low Fade

      Tunsoarea Medium Fade

       

      Această variantă de tuns modern pentru băieți este versatilă și poate fi purtată de aproape oricine. Este o variantă mai populară decât Low Fade și mulți bărbați aleg să încerce Medium Fade de câteva ori până vor trece la High Fade.

       

      Prin ce se diferențiază această tunsoare? Prin faptul că începe mai sus, de pe lateralele capului, cam în dreptul tâmplelor. Marele avantaj este faptul că funcționează cu orice lungime a părului de deasupra. Spre exemplu, poate fi realizată alături de o tunsoare de tip Buzz Cut, French Crop sau chiar Pompadour Lung.

      Tunsoarea Medium Fade

      Tunsoarea High Fade

       

      Aceasta a devenit rapid preferata bărbaților dintre toate tipurile de tunsori fade. De asemenea, este preferată de către domnii care aleg tunsori de bărbați scurte în partea superioară, astfel încât delimitarea să fie mai dramatică și efectul evidențiat.

       

      Tunsoarea High Fade poate fi purtată cu orice tip de păr, indiferent dacă este drept, creț, vopsit, fin, cu firul gros și așa mai departe.

      Tunsoarea High Fade

      Tunsoarea Taper Fade

       

      Nu în ultimul rând, discutăm și despre tunsoarea Taper Fade. Aceasta poate fi considerată o combinație între tunsorile de băiat taper și cele fade. Deși cele două stiluri de tunsori sunt asemănătoare și adesea confundate, adevărul este că le diferențiază suficiente lucruri.

       

      Caracteristica acestui tip de tunsori bărbați, pierdut, este faptul că nu există o schimbare dramatică între partea superioară a capului, laterale și spate. Părul devine din ce în ce mai scurt pe măsură ce se apropie de urechi. De altfel, atenția este concentrată pe părul de deasupra urechilor și pe cel de la ceafă.

       

      Acest tip de tuns pierdut pentru băieți lasă pielea la iveală și urmează linia părului, astfel încât partea din spate va fi estompată și rezultatul este unul foarte plăcut privirii.

       

      Nu este de mirare că acest tip de tuns pentru bărbați funcționează foarte bine pentru toate tipurile de păr și pentru toate stilurile.

       

      Mai mult, se potrivește pe aproape orice formă a feței, astfel încât să nu îți fie teamă să experimentezi cu noi lungimi și tunsori pierdute.

      Tunsoarea Taper Fade

      Tunsoarea Temple Fade

       

      Deși poate fi considerată o tunsoare modernă, aceasta a devenit cunoscută încă din anii 1990 și era preponderent purtată de către bărbații cu părul creț sau care optau pentru coafuri afro. În prezent, este o opțiune populară pentru cei care își doresc o estompare abruptă de la tâmplă către ureche, astfel că doar părul din fața urechii va fi tuns.

      Tunsoarea Temple Fade

      Tunsoarea Undercut Fade

       

      Acest tip de tunsoare îmbină stilurile undercut și fade, pentru un look modern și tunsori de băiat, care se potrivesc oricui. Tunsoarea undercut este definită printr-un păr lung în vârful capului și scurt în rest, astfel că efectul de fade va ajuta la domolirea acestui contrast.

       

      Tunsoarea Undercut Fade se potrivește cu orice tip de fade (Low, Medium, High), astfel că depinde doar de tine și de preferințele tale ce alegi. Pentru un look de impact, poți opta pentru o tunsoare în V pentru băieți sau pentru un High Fade combinat cu Undercut. Părul de deasupra poate fi purtat atât scurt, cât și foarte lung.

       

      De asemenea, această tunsoare se potrivește foarte bine și cu o barbă fade.

      Tunsoare undercut fade

      Cum stilizezi acasă o tunsoare fade

       

      Pentru ca o tunsoare fade să arate excepțional, este necesar să o stilizezi acasă, în fiecare zi. Nu este nimic complicat, însă este nevoie să știi exact ce produse poți utiliza în funcție de caracteristicile tunsorii tale.

       

      De exemplu, în cazul în care ai ales tunsori de băieți de tip High Fade, atunci poți să aplici pe părțile laterale un produs de tip pastă mată, pentru un aspect natural și modern. Un astfel de produs nu încarcă firele de păr și oferă o fixare foarte bună, indiferent de tipul de tunsori de băieți pe care l-ai ales.

       

      În cazul în care ai optat pentru ca părul de deasupra să fie mai lung, cum este cazul unor tunsori de băieți de tip Pomadour, alege produse de tip pomadă cu efect de strălucire. În cazul în care este nevoie de extra fixare, se poate folosi și un fixativ.

       

      Astfel, indiferent de tipul de tunsoare, setează-ți așteptările pe care le ai de la aceasta și corelează-le cu lookul tău de zi cu zi. Dacă vrei un aspect natural, optează pentru texturi mate și fixare medie. În schimb, dacă vrei să atragi atenția cu o coafură elegantă, alege produse care îți vor lăsa părul strălucitor și fixare ridicată.

      Cum întreții o tunsoare fade

       

      Aceste tunsori de băieți necesită întreținere destul de frecventă, astfel încât lookul tău să fie mereu îngrijit. De aceea, este important să mergi des la frizer și să îți reîmprospătezi tunsoarea.

       

      În cazul în care nu ai timpul necesar pentru a ajunge la maximum două săptămâni la frizerie, este important să știi că poți alege un produs care să te ajute să te tunzi oricând dorești, făcând mici retușuri. De asemenea, ar fi bine să ai la îndemână și un aparat de tuns barba, deoarece aceasta va crește mai repede decât părul de pe cap și are nevoie de retușuri la câteva zile, pentru a păstra aspectul îngrijit.

       

      Nu este deloc complicat să te tunzi acasă, mai ales când alegi aparate care sunt intuitiv de folosit. În privința formei, ar fi mai bine să lași specialistul să se ocupe de retușuri. Doar setează lungimea părului și retușează zonele de la ceafă și zonele laterale, astfel încât să ai un aspect îngrijit oricând.

       

      Intră pe blogul Philips și descoperă cum poți să te tunzi singur cu mașina de tuns.

       

      Așadar, dacă vrei să încerci cât mai multe tunsori de băieți moderne, care să te facă să arăți foarte bine și care să fie ușor de întreținut și stilizat, optează cu încredere pentru tunsorile fade. Vei observa diferența încă din prima zi și, de asemenea, îți vei da seama că este ușor să te îngrijești dacă ai aparatele potrivite lângă tine.

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.