0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Arta de a-i introduce bebelușului alăptat la sân hrana cu biberonul


  2 săptămâni

  Hrănirea cu biberonul, 0-3 luni

  Te intrebi la ce să te aștepți atunci când îi dai bebelușului pentru prima oară biberonul? În continuare îţi prezentăm un scurt ghid menit să te ajute în a face prima masă cu biberonul a bebeluşului o experiență plăcută, dar şi câteva sfaturi dacă experienţa nu iese așa cum ai sperat.

  Când este sigur să începi să utilizezi biberonul

  La începutul alăptării, cât încă te obişnuieşti cu acest nou obicei, cel mai bine este să laşi bebelușul să se hrănească exclusiv de la sân. Astfel, vei crea un flux stabil de lapte și vă veți acorda suficient timp pentru a sta unul cu celălalt.


  Dacă trebuie să îl hrănesşti cu biberonul în primele săptămâni, asigură-te că optezi pentru o tetină cu o curgere înceată și de preferat care imită forma naturală a sânului.

   

  Cum diferă față de alăptarea la sân

  Pe lângă senzaţia diferită la atingere, o altă diferență pe care o va experimenta bebelușul este la supt. Vei observa că un sugar trebuie să muncească puțin mai mult pentru a scoate lapte din sân decât din biberon, unde debitul este constant. Astfel, trebuie să fii atentă atât la debitul din tetină, cât și la poziția în care ţii biberonul. O înclinare la 45° este în mod normal varianta câştigătoare.

   

  Cea mai potrivită persoană pentru a da primul biberon

  În final, o scuză pentru a te odihni. Mulți sugari devin confuzi dacă mamele le oferă biberonul în locul alăptării direct de la sân. Perioada în care micuțul învață să bea din biberon poate fi o șansă bună pentru tine să laşi un alt membru al familiei să te ajute cu hrănirea acestuia. Ce spui de câteva momente de relaxare?

   

  Cel mai bun moment

  Sfârşitul unei sesiuni de alăptare la sân poate fi un moment propice pentru ca bebelușul să se familiarizeze cu biberonul. Treptat, poţi crește perioada de timp în care îl hrăneşti cu biberonul.

   

  Dacă nu reuşeşti de la început

  Nu te îngrijora dacă bebelușul nu este atât de interesat de biberon. Este ceva nou pentru el și e posibil să nu fie la fel de plăcut ca sânul mamei. Dacă ai probleme în a-l hrăni cu biberonul, încearcă să schimbi pozițiile, experimentează cu tetine diferite sau pune puţin lapte pe tetină pentru a o face mai atractivă pentru bebeluş.

   

  Foarte important!

  Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul tău. Se recomandă alăptarea exclusivă cu lapte matern pentru sugarii cu vârstă de până la 6 luni. 

  Produsul trebuie utilizat numai la indicatia medicului sau prin intermediul asistentului medical.

  Citește și alte articole

  Descarcă aplicaţia uGrow de la Philips Avent

  Fă cunoştinţă cu aplicaţia uGrow


  Înţelege ziua de ieri. Bucură-te de ziua de azi. Şi vei cunoaşte mai multe mâine.

  Primii paşi în meseria de părinte. Nu există un manual pentru aşa ceva, dar avem o echipă care te poate ajuta

  Doreşti să primeşti gratuit sfaturi personalizate şi reduceri direct în inbox?

  Pictogramă E-mail

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Our site can best be viewed with the latest version of Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox.