0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Cele mai bune 10 sfaturi pentru hrănire

    50 Lei reducere* la cumpărături Philips Avent de minimum 300 lei Aplică codul: AVENT50LEI

    50 Lei reducere* la cumpărături Philips Avent de minimum 300 lei Aplică codul: AVENT50LEI

    1. Dacă îţi alăptezi bebeluşul la sân în mod regulat, când îi este foame, producţia ta de lapte va creşte pe măsura nevoilor bebeluşului. Cu cât bebeluşul se hrăneşte mai mult, cu atât mai mult lapte vei produce pentru el.
    2. Bebeluşul ar trebui să aibă gura deschisă larg pentru a putea prinde sânul în mod corect. Ar trebui să prindă în gură mult ţesut mamar, nu doar mamelonul, pentru a se hrăni bine şi eficient.
    3. Alăptatul nu ar trebui să fie dureros dacă tu şi bebeluşul îl efectuaţi corect. Verifică forma mamelonului atunci când bebeluşul lasă sânul. Ar trebui să fie rotund şi să aibă un aspect normal, nu să fie „ţuguiat” sau deformat.
    4. Frunzele verzi şi reci de varză sunt excelente pentru calmarea sânilor congestionaţi când începe producţia de lapte. Pune câteva în sutien timp de aproximativ jumătate de oră după fiecare alăptare.
    5. Încurajează bebeluşul să golească primul sân la fiecare alăptare. Astfel, va beneficia de fiecare dată atât de laptele de început care îi astâmpără setea, cât şi de laptele de sfârşit mai consistent.
    6. În medie, bebeluşii alăptaţi la sân vor vrea să fie hrăniţi la 2-4 ore. Iniţial, o alăptare poate dura de la 10 minute la peste o oră. Fiecare mamă şi bebeluş sunt unici şi vor avea propriul ritm de hrănire.
    7. Acceptă tot ajutorul pe care îl poţi primi de la cei apropiaţi în primele săptămâni, astfel încât să te poţi concentra pe stabilirea alăptării şi pe îngrijirea ta şi a bebeluşului.
    8. În prima lună burtica este agitată, aşa că încearcă să ţii bebeluşul în poziţie verticală pe umăr după alăptări, frecând şi bătându-l uşor pe spate. Ia-l în braţe şi răsfaţă-l pentru a se calma – poţi să îl alinţi la această vârstă.
    9. Îţi poţi calma mameloanele utilizând cremă cu lanolină pentru mameloane în primele săptămâni de alăptare. După alăptare, aplică o cantitate mică pe mamelon.
    10. Printre semnele că bebeluşul tău se satură cu laptele matern este faptul că se linişteşte între alăptări, se trezeşte la intervale regulate pentru a fi hrănit, are scaune moi şi galbene, multe scutece ude şi ia în greutate.

     

    Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

    Nu avem un manual pentru meseria de părinte, dar avem o echipă care te poate ajuta

    Doreşti să primeşti gratuit sfaturi personalizate şi cele mai noi informații referitoare la produsele noastre?

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.