0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Rutina matinală -fă-ți cea mai potrivită listă pentru tine!

    Home ››Rutina matinală - fă-ți cea mai potrivită listă pentru tine!

    Rutina matinală - fă-ți cea mai potrivită listă pentru tine!

     

    Indiferent că ai un loc de muncă sau ești o mamă casnică, să dedici timp suficient pentru tine dimineața este o parte esențială din viața oricui. De aceea este important să ai o rutină matinală bine stabilită. Nu ești sigură cum poți face asta de una singură? Nu te îngrijora! Noi te vom ghida în procesul adoptării unei liste pentru rutina ta de dimineață, potrivite stilului tău de viață activ. 

    O rutină sănătoasă de dimineață - de ce ar trebui să ai una? 

     

    Dormi în vreme ce îți sună alarma, te grăbești să ajungi la timp la serviciu și te îngrijorezi în legătură cu documentul acela important pe care ai uitat să îl aduci cu tine? Toți am fost în situația asta. De aceea, a avea un început de zi bine structurat are puterea să influențeze modul în care va continua restul zilei. Nu constituie un secret: cheia succesului în viață depinde de puterea ta de a-ți organiza timpul eficient. Și da, asta include stabilirea unei rutine sănătoase de dimineață.

    Adoptarea propriei rutine matinale

     

    Dacă până acum am reușit să te motivăm să îți impui o rutină de dimineață, dar încă nu ești sigură cum să faci asta, nu te îngrijora. De la crearea unei liste a rutinei până la a-ți oferi niște sugestii despre cum să ai grijă de bunăstarea ta dimineața, ți-am oferit răspunsuri la toate întrebările!

     

    1.   Lista de verificare 

     

    Crearea unei diagrame vizuale cu toate sarcinile pe care vrei să le completezi în fiecare dimineață este alt mod minunat de a-ți organiza o rutină sănătoasă. În acest fel, vei vizualiza activitatea de fiecare dată când te vei uita la diagramă. Începe prin a nota activitățile care îți oferă calm, dar și energia necesară pentru acea zi. Este timpul perfect pentru a-ți desfășura activitățile pe care mereu ai vrut să le faci, dar nu ai avut niciodată timp. Desenând sau citind pentru câteva minute este suficient pentru a te aduce înapoi în momentul prezent și a te încuraja să îl apreciezi. 

     

    2. Puterea autoîngrijirii

     

    Asigurarea sănătății fizice, psihice și emoționale este un pas cheie pe care toată lumea ar trebui să îl conștientizeze. Aici sunt câteva sugestii despre ce poți face pentru a promova un stil de viață mai sănătos.

     

    Trezește-te devreme. Și am adăuga și să încerci să o faci la aceeași oră zilnic. Corpul tău are propriul său ceas care, când este perturbat, poate duce la indispoziții. Dormi adânc? Atunci o lumina pentru Somn si Trezire poate fi o opțiune perfectă pentru tine. Te ajută să te trezești treptat, simulând lumina răsăritului de soare

     

    Întărește-ți sentimentul de apartenență. Încearcă să nu te ridici din pat imediat ce te-ai trezit. În schimb, concentrează-te pe ce te înconjoară, dă-ți timp să te pregătești pentru provocările zilei. 


    Practică un hobby care îți face plăcere. Chiar dacă asta înseamnă să scrii în jurnalul personal sau să citești o carte, a te bucura de niște timp pentru tine dimineața este o parte esențială a unei rutine sănătoase. Poți folosi acest timp și pentru a face o listă a priorităților tale pentru acea zi, atât personale, cât și profesionale. 

    3. Puterea pe care o are yoga asupra pielii tale 

     

    Pe lângă îmbunătățirea stării mentale și reducerea nivelului de stres, a face yoga poate contribui și la sănătatea pielii. Având un raport echilibrat de inspirație-expirație, poți mări nivelul de oxigen din corp, ceea ce poate avea un efect vindecător asupra pielii. Am selectat două poziții de yoga despre care se crede că aduc beneficii tenului.  


    Uttanasana. Îndoaie încet partea superioară a corpului cât de jos poți. Lasă-ți capul și gâtul să atârne liber. Folosește-ți palmele pentru a atinge podeaua sau, dacă este posibil, pune-ți palmele pe călcâie. Inspiră și expiră de cinci ori. Cu fiecare inspirație, ridică-ți trunchiul încet, până te afli în poziție total verticală. 


    Matsyasana. Întinde-ți spatele pe podea. Odihnește-ți corpul, dar asigură-te că genunchii îți sunt îndoiți. Cu palmele îndreptate în jos, pune-le sub fesieri. Încearcă să îți ții brațele cât mai apropiate de trunchi. Cu fiecare inspirație, încearcă să îți ridici partea superioară a corpului. Întinde-ți coloana vertebrală cât de mult posibil prin a-ți ridica pieptul tot mai sus. Încet, lasă-ți capul să atingă podeaua. Repetă acest exercițiu pentru cinci respirații.

    women doing yoga

    4. Rutină pentru îngrijirea pielii 

     

    Acum că ești complet trează, este timpul să îți îngrijești tenul. Să incluzi o rutină bună de îngrijire a tenului în ritualul tău de dimineață este important, întrucât îți menține tenul într-o stare bună, ajută la prevenirea acneei și îmbunătățește elasticitatea pielii. 

     

    ● Clătește-ți fața cu apă rece. Este esențial să scapi de celulele moarte ale pielii, care s-au format pe parcursul nopții, prin clătirea delicată a feței cu apă rece, pentru reducerea roșeții care s-ar fi putut forma. 


    ● Masează-ți pielea. Stimulând fluxul sanguin natural al pielii, îți îmbunătățești tenul și contribui la vitalitatea sa naturală. Nu ești sigură ce poți folosi? Peria pentru curatare VisaPure poate fi un început bun. Dispune de două accesorii pentru masaj, care asigură strălucirea și prospețimea pielii pe tot parcursul zilei. 


    ● Aplică cremă hidratantă. Hidratarea pielii în fiecare dimineață poate preveni deshidratarea extremă și reduce riscul de a dezvolta probleme de piele legate de acnee. Când incluzi acest pas în rutina ta matinală, încearcă să folosești creme hidratante fără parfum adăugat, deoarece îți pot irita tenul. 


    ● Aplică protecție solară. Probabil pasul crucial al rutinei de îngrijire a tenului este aplicarea protecției solare. Nu funcționează doar ca protecție împotriva luminii soarelui, ci reduce și semnele de îmbătrânire a tenului. 

    Bineînțeles, adoptarea unei liste pentru o rutină matinală de una singură nu garantează succesul. A te ține de rutina ta planificată în avans și perseverența sunt ce ai nevoie pentru a începe ziua plină de energie și pregătită pentru provocările care te așteaptă. Deci, ce mai aștepți? 

    women pampering

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.