0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Superputerile superalimentelor: mituri și adevăr


      Auzim tot mai des despre ele și despre beneficiile pe care le oferă, dar chiar reprezintă superalimentele o soluție-minune pentru sănătatea noastră? Promovate intens prin campanii de marketing, acestea sunt tot mai numeroase  de la an la an. Deși nu există nicio certificare medicală a efectelor pe care le au asupra sănătății, superalimentele au creat o industrie care generează anual miliarde de dolari.

      Superalimente

      Ofensiva superalimentelor    


      Totul a început în secolul al XX-lea, când compania United Fruit Company a început să promoveze efectele benefice pe care le au umilele banane asupra sănătății. A fost nevoie doar ca revistele medicale să publice rezultatele studiilor cu privire la impactul unei diete cu banane asupra bolii celiace și a diabetului pentru ca astfel să apară primul superaliment.

       

      După alți 100 de ani, termenul a pătruns în vocabular. Astăzi, este bine ancorat în limba engleza modernă și se definește drept „un aliment considerat excepțional de benefic pentru sănătatea unei persoane și pentru a fortifica sistemul imunitar prin conținutul natural de vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și acizi grași Omega 3". Deci, au fructeleconsiderate drept superalimente super beneficii asupra sănătății tale?

       

      Un lucru este cert: un superaliment denumit ca atare este, cu siguranță, bun pentru sănătate. Dacă dieta ta este una echilibrată, din toate punctele de vedere, cu siguranță vei avea parte de un plus de vitalitate. Totuși, în epoca soluțiilor-minune și a rezolvărilor rapide, este important să ții minte că nu există un aliment care să le facă pe toate.

      Care sunt cele mai cunoscute superalimente

       

      Superalimentele reprezintă acele alimente foarte bogate în nutrienți, care nu ar trebui să lipsească din regimul tău alimentar. Acestea nu au doar numeroase efecte benefice pentru organism, dar și un gust delicios, si le poti consuma sub aproape orice formă. Din această categorie fac parte unele cereale, semințe, legume și fructe, iar câteva dintre cele mai cunoscute sunt:

      ●  fructele de Acai - sunt bogate în antioxidanți;

      ●  mesteacănul - are rol detoxifiant și contribuie la întărirea sistemului imunitar;

      ●  ghimbir - contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv;

      ●  anghinare - este un puternic antioxidant;

      ●  boabele de cacao - sunt bogate în proteine, grăsimi, fibre, fier, calciu;

      ●  fructul pasiunii - susține relaxarea.

      Echilibrul înseamnă totul

       

      Pentru beneficii optime asupra sănătății, este important să atingi echilibrul potrivit sau, după cum afirmă un studiu realizat de Școala de Sănătate Publică din cadrul Universității Harvard, să te concentrezi pe superfarfurie, nu pe superalimente.

      Farfuria lor sănătoasă  cuprinde următoarele: 50% fructe și legume, 25% cereale integrale și 25% proteine sănătoase. Profită, așadar, de beneficiile fructelor, dar ține cont de importanța unei abordări holistice asupra stilului tău de viață.

       

      Poți beneficia de aportul nutritiv al așa-numitelor superalimente  precum bananele, căpșunile, fructele de pădure, ananasul, alunele, goji, migdalele sau ghimbirul, incluzându-le în rețete cât mai creative, pregătite chiar la tine acasă.

       

      Cum ar fi mai potrivit să le prepari, pentru a le conserva întregul potențial? Cea mai bună metodă, oferită de Philips, este blenderul cu mixare în vid, care îți oferă

      posibilitatea de a prepara un smoothie ce își menține prospețimea pentru o perioadă de până la opt ore. În lipsa oxidării, băutura îți conservă proprietățile, iar tu te poți bucura pe deplin de beneficiile superalimentelor.

      Blender de mare viteză cu mixare în vid

      Gătit sănătos acasă, cu Airfryer


      Satisfacția pe care o ai atunci când folosești o friteuza Airfryer Philips vine din faptul că acesta transformă gătitul acasă într-o operațiune rapidă și simplă. Poți prepara, în doar câteva mișcări, felurile tale preferate de mâncare. Ai la dispoziție sistemul inteligent de control al temperaturii și panoul de control frontal care te ajută să-ți poți continua activitățile fără să supraveghezi aparatul pe durata procesului de gătire.

      Gătit sănătos acasă, cu Airfryer
      Premium Airfryer Smart XXL


      Prin urmare, cu sau fără beneficii miraculoase, superalimentele sunt cel puțin gustoase, așa că nu ai niciun motiv să nu te bucuri de ele. Cu friteuzele din gama Avance Collection de la Philips, ai cel mai bun prilej pentru a experimenta noi preparate.
       

      Credit foto: Shutterstock

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.