0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Mai multe:

    Poți îndepărta singur tartrul dentar? Cum să scapi de placă și tartru între vizitele la dentist

    Placa bacteriană și tartrul dentar sunt îndepărtate de medicul dentist în timpul curățării dentare profesionale obișnuite, care reprezintă o parte importantă a sănătății dinților, precum și a igienei orale generale. Problema este că placa se dezvoltă rapid. Cu mult timp înaintea următoarei ședințe de curățare, vei observa depuneri noi, dinți cu tartru. Vestea bună este că, cu o igienă orală minuțioasă, poți elimina placa bacteriană acasă și, astfel, poți preveni tartrul. Descoperă care sunt diferențele dintre placă si tartru. Aici, îți vom arăta cum și cu ce se curăță dinții de tartru și vom răspunde la toate întrebările importante legate de acest subiect, cum ar fi "ce este tartrul pe dinți"? Și "poți apela la curățarea tartrului de pe dinți acasă?

    Ce este tartrul dentar și cum se formează?

     

    Înainte de a vedea cum și cu ce se curăță piatra de pe dinți, este util să știi cum se formează, deoarece numai atunci o poți preveni.

     

    Tartrul reprezintă depuneri solide pe dinți, care nu pot fi îndepărtate prin periaj temeinic. Tartrul se formează atunci când substanțele anorganice din salivă transformă reziduurile alimentare în placă (depozite moi pe dinți). Dacă placa nu se îndepărtează, începe să se mineralizeze după o anumită perioadă de timp – se formează tartru pe dinți.

    Îndepărtarea plăcii

     

    Placa bacteriană și tartrul conțin bacterii care trebuiesc îndepărtate cu regularitate, pentru a-ți menține dinții și gingiile sănătoase pe termen lung. Dacă placa nu este îndepărtată, acest lucru favorizează dezvoltarea anumitor boli, cum ar fi cariile și parodontita1. Acesta este modul ușor de îndepărtare a tartrului acasă:

     

    • Periază-ți dinții în mod regulat. Spală-te bine pe dinți, de două ori pe zi. Schimbă periuța de dinți cel puțin o dată la două luni.
    • Folosește ața dentară. Deoarece placa se adună în principal în spațiile interdentare, curăță-le cel puțin o dată pe zi cu ață dentară. Dacă nu îți place ața dentară, dușul bucal Philips Sonicare Airfloss  te ajută să îți cureți spațiile interdentare.
    • Folosește apa de gură. O apă de gură antibacteriană poate ajunge în toate zonele din gură și îți completează îngrijirea orală zilnică.

    Sfatul nostru: Utilizează o periuță de dinți electrică modernă pentru a te spăla pe dinți, deoarece acestea sunt capabile să îți curețe dinții mai bine decât o periuță de dinți manuală. Periuța de dinți sonică Philips Sonicare DiamondClean cu cap de periere anti-placă curăță bine și eficient dinții îndepărtând placa bacteriană chiar și din locurile greu accesibile.

    O femeie zâmbește strălucitor, dezvăluind un set de dinți albi ca perlele.

    Îndepărtarea tartrului dentar

     

    În timp ce îndepărtarea plăcii bacteriene se poate realiza cu ușurință acasă, indiferent că este vorba de tartru la copii sau adulți, îndepărtarea tartrului este de datoria medicului dentist, deoarece altfel te-ai putea răni grav. Medicul dentist îndepărtează tartrul folosind instrumente speciale. După detartraj, el va lustrui și fluoriza dinții. Deși îndepărtarea și dizolvarea tartrului dentar sunt puțin incomode, te vei bucura de dinți albi strălucitori - și mai presus de toate, sănătoși - după ce sesiunea de detartraj s-a încheiat.

    Tartru dentar - prevenție

     

    Pe lângă igiena orală minuțioasă, există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a preveni placa bacteriană și piatra pe dinți:

     

    • Redu consumul de alimente zaharoase și cu amidon. Plăcii îi place să se formeze după consumul de alimente cum ar fi pâinea albă, dulciurile și produsele din paste. Periază-ți bine dinții la aproximativ o jumătate de oră după ce ai consumat astfel de alimente, pentru a preveni placa bacteriană și tartrul.
    • Bea multă apă. Bea multă apă în timpul meselor și după acestea pentru a preveni dezvoltarea plăcii și a tartrului.
       

    Odată ce ai făcut din îngrijirea orală o rutină, periajul și clătirea vor fi în curând o sarcină ușoară. Răsplata este un zâmbet sclipitor și sănătos.

     

    1 https://www.nhs.uk/conditions/tooth-decay/

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.