1
Produse

Rețetă gogoși profiterol

Gogoși profiterol

Prepară de la supe cremă la smoothie-uri savuroase cu mixerele verticale de la Philips, un ajutor de nădejde în orice bucătărie. Descoperă ce rețețe ți-am pregătit mai jos.

Porţii 10, Durată de preparare: 25 min., Durată de gătire 25 min.

Ingrediente

  • 100 g făină
  • 100 g unt
  • 200g apă
  • 200 g ouă
  • 1/4 linguriţă de sare
  • Umplutură
  • 1 pachet de amestec de budincă de vanilie instant
  • 240 ml lapte
  • 240 ml smântână cu conţinut ridicat de grăsime

Indicaţii

  • 1. Combină pachetul de amestec de budincă de vanilie instant cu 240 ml lapte rece într-un bol. Bate-le cu un amestec dublu de budincă şi 240 ml lapte rece într-un bol. Bate-le cu accesoriul pentru mixer dublu timp de 2 minute. Acoperă şi pune la răcit timp de cel puţin 5 minute.
  • 2. Bate smântâna cu ajutorul telului sau al accesoriului pentru mixer dublu. Pune frişca în amestecul de budincă. Acoperă şi pune la răcit.
  • 3. Într-un vas mare, adu apa şi untul la starea de fierbere. Amestecă la foc mediu în timpul fierberii. La foc mediu, amestecă făina şi sarea. Amestecă viguros până când se formează o bilă de aluat în centrul tigăii. Transferă aluatul într-un bol mare pentru amestecare şi lasă-l 5 minute. Folosind accesoriul pentru mixer dublu, bate ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare ou adăugat. Pune grămăjoare de aluat cu o lingură, la 5 cm/2 in distanţă, pe o foaie de copt neunsă.
  • 4. Coace timp de 25 de minute la 425 °F (218° C) până când capătă o culoare maro auriu. Partea centrală trebuie să fie uscată.
  • 5. Când bucăţile coapte de aluat s-au răcit, fie le tai şi le umpli cu amestecul de budincă, fie foloseşti un recipient de ornat pentru a introduce budinca în bucăţile coapte de aluat
Gogoși profiterol