Încălzirea unei cantităţi prea mari de lapte sau mâncare odată prelungeşte timpul de încălzire, mai ales dacă temperatura iniţială a acestora este scăzută (de exemplu, dacă au fost refrigerate).
Consultă tabelul următor pentru diferite durate de încălzire a laptelui, în funcţie de cantitatea de lapte din recipient şi de temperatura iniţială a acestuia.
Notă: Pentru mâncare nu este posibilă estimarea timpului de încălzire, din cauza consistenţei variabile a hranei pentru bebeluşi.
Setare | Lapte la temperatura camerei (22 ºC/72 ºF) | Lapte refrigerat (5 ºC /41 ºF) |
30 ml/1 oz | 4:00 - 4:15 min. | 4:00 - 4:15 min. |
60 ml/2 oz | 2:45 - 3:30 min. | 4:45 - 5:30 min. |
90 ml/3 oz | 3:00 - 4:00 min. | 5:00 - 6:00 min. |
120 ml/4 oz | 3:00 - 4:00 min. | 5:00 - 6:00 min. |
150 ml/5 oz | 3:00 - 4:00 min. | 5:00 - 6:00 min. |
180 ml/6 oz | 3:30 - 4:30 min. | 5:30 - 6:30 min. |
210 ml/7 oz | 3:30 - 4:30 min. | 5:30 - 6:30 min. |
240 ml/8 oz | 5:00 - 6:00 min. | 6:30 - 7:30 min. |
270 ml/9 oz | 5:00 - 6:00 min. | 6:30 - 7:30 min. |
300 ml/10 oz | 5:15 - 6:15 min. | 6:45 - 7:45 min. |
330 ml/11 oz | 5:30 - 6:30 min. | 7:00 - 8:00 min. |
*Timpii de încălzire din acest tabel presupun utilizarea apei la temperatura camerei.