Pentru a asigura performanţă optimizată şi pentru a preveni eliberarea petelor sau murdăriei în timpul călcării, este important să detartrezi regulat fierul de călcat. Impurităţile sau substanţele chimice prezente în apă s-au depozitat în orificiile pentru abur sau pe talpă.
Îţi recomandăm să efectuezi detartrarea înainte de memento sau imediat ce apare un memento:
• După călcare: Lasă fierul de călcat să se răcească timp de cel puţin două ore înainte de a începe procesul de detartrare.
• Înainte de călcare: De asemenea, poţi detartra fierul înainte de utilizare, cu condiţia să se fi răcit de la sesiunea anterioară.
Acest lucru ajută la menţinerea unei performanţe puternice a aburului şi previne acumularea de abur care poate duce la colorare.
Notă:
• Dacă observi apă murdară sau reziduuri pe talpă, curăţ-o cu o cârpă umedă.
• Evită utilizarea materialelor abrazive care ar putea deteriora suprafaţa.