1
Becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii

Descoperă noile noastre game de becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii

Cu cât vezi mai bine, cu atât te vei descurca mai bine, vei reacţiona mai rapid şi vei fi mai în siguranţă. 

Aşa că nu lăsa întunericul să câştige, alege Philips şi începe să conduci pe timp de noapte cu mai multă încredere şi mai mult control.

Descoperă noile noastre game de becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii

Ai o întrebare?

Tot ce trebuie să ştii despre luminile cu LED poţi găsi aici!

Ai o întrebare? Descoperă răspunsuri de la experţii noştri în lumini cu LED. 

Informaţii generale

Ce sunt LED-urile cu montare pe vechile instalaţii? Pentru ce aplicaţii?
Este o soluţie pentru şoferii care doresc să-şi înnoiască sistemul de iluminare şi să îşi înlocuiască becurile cu halogen/tradiţionale. Gama care a fost dezvoltată este destinată tuturor funcţiilor autoturismelor, luminilor de interior şi exterior.
Care sunt diferenţele dintre gamele Philips Ultinon LED şi Philips X-tremeUltinon gen2?

Există două aspecte care diferenţiază aceste 2 game: Philips X-tremeUltinon LED dispune de o performanţă îmbunătăţită, cu tehnologie LED de ultimă generaţie şi o durată de viaţă mai mare.

 

Ambele game răspund la 2 nevoi diferite. Gama Philips X-tremeUltinon are o performanţă generală mai bună din toate punctele de vedere, fiind un produs conceput să furnizeze performanţă OEM. Pe de altă parte, gama Ultinon LED răspunde unei singure nevoi, cea de a trece de la halogen la LED, cu o calitate bună a luminii.

 

Pentru grupul optic al proiectoarelor (şi reflectoarelor) H7, cel mai bine este să se instaleze X-tremeUltinon datorită performanţei sale mai ridicate, în timp ce Ultinon dă rezultate mai bune în grupul optic al reflectoarelor.

De ce temperatura de culoare a primei generaţii de LED-uri Philips X-tremeUltinon scade de la 6.500 K la 5.800 K în cazul celei de-a doua generaţii?
Temperatura de culoare a unui LED cu montare pe vechile instalaţii depinde de modelul cipurilor LED utilizate şi de nivelul de performanţă dorit. Respectăm definiţia de „alb rece” a ECE. Conform Regulamentului ECE, „alb rece” se încadrează în intervalul 5.500 – 6.000 K. Majoritatea constructorilor de autotorisme şi-au stabilit lumina LED-urilor la 5.800 K, care oferă cel mai bun raport de culoare albă, cu o cantitate limitată de lumină UV (acea „nuanţă albăstruie”), pentru un contrast superior pe drum. Acum respectăm această referinţă OEM pentru a produce LED-urile noastre Philips X-tremeUltinon gen2, pentru a furniza contrast şi vizibilitate superioare.
De ce ar trebui să cumpăr acest produs?

Există numeroase avantaje ale LED-urilor cu montare pe vechile instalaţii:

 1. Poţi înlocui un bec tradiţional pentru a beneficia de cea mai nouă tehnologie de iluminare, la preţ convenabil (nu trebuie să înlocuieşti în întregime farul şi nici să cumperi un autoturism nou echipat exclusiv cu LED-uri), fără să fie nevoie de modificări ale autoturismului
 2. Vei beneficia de vizibilitate mai bună pe şosea, pentru siguranţă sporită atât pentru tine, cât şi pentru ceilalţi şoferi
 3. Vei avea lumini mai albe şi elegante pentru a conferi autoturismului un aspect proaspăt; în plus, luminile se vor potrivi cu luminile de zi ale autoturismului
 4. Vei beneficia de o durată de viaţă mai mare a becului, ceea ce înseamnă vă vei economisi costurile înlocuirii becurilor tradiţionale la fiecare 1-3 ani
Cum se calculează durata de viaţă a unui bec cu LED?

Cea mai vulnerabilă piesă a unui LED este placa de circuite imprimate (PCI), deoarece se încălzeşte foarte mult şi, dacă nu este răcită în mod adecvat, performanţa acesteia scade.
 

Prin urmare, calculăm întotdeauna durata de viaţă a unui LED pe baza plăcii PCI (spre deosebire de concurenţă, care stabileşte durata de viaţă a cipului LED într-o cameră cu temperatură ambiantă)

Care este diferenţa faţă de concurenţă?
 1. Calitatea produsului, atât în ceea ce priveşte materiile prime utilizate, cât şi calitatea procesului de fabricaţie. Toate produsele noastre sunt de cea mai bună calitate, ceea ce ne permite să fim un producător de echipamente originale (OEM).
 2. Pentru fabricarea produselor noastre folosim materii prime de cea mai înaltă calitate. În cadrul fiecărei etape de producţie, testăm becurile la cele mai înalte specificaţii, pentru calitate şi siguranţă îmbunătăţite pentru clienţii noştri.
 3. Este posibil ca o parte din concurență să nu îşi poată dovedi pretinsele performanţe, atât în termeni de intensitate luminoasă, cât şi de durată de viaţă a produsului. Aceştia pot indica specificaţiile cipurilor LED în locul specificaţiilor becului complet:
         o   Intensitatea luminoasă: de exemplu, să spunem că un cip LED furnizează până la 1.000 lm. Dacă LED-ul cu montare pe vechile instalaţii are în total 8 cipuri, aceştia pot susţine că intensitatea luminoasă totală este de 8 x 1000 lm = 8.000 lm. Însă intensitatea luminoasă nu poate fi calculată astfel, aceasta trebuie să fie măsurată cu echipament specializat.
          o   Valoarea duratei de viaţă: de obicei, un cip LED poate dura până la 30.000 de ore la 25 °C (temperatura camerei). Totuşi, contează cum este integrat cipul LED în bec şi cum este gestionată căldura generată la utilizarea lămpii. Aceste variabile pot influenţa durata de viaţă a cipului LED (aşadar, pentru un produs de calitate inferioară, o durată de viaţă pretinsă de 30.000 de ore poate fi falsă).
Care este scopul cutiei elementului de acţionare?
Aceasta preia tensiunea autoturismului (12 V) şi o converteşte în orice tensiune necesară pentru ca LED-ul să funcţioneze corespunzător. În funcţie de performanţa necesară, de tipul de bec, putem include elementul de acţionare fie direct în bec (LED Ultinon: performanţa este mai scăzută, becul nu se încălzeşte atât de mult), fie la exterior (X-tremeUltinon).
cutiei elementului
Care este în general primul lucru care se defectează la un bec cu LED?
În primul rând, construcţia lămpii LED este esenţială pentru a-i menţine performanţa la nivel optim pe parcursul duratei sale de viaţă. Deoarece căldura este o problemă majoră pentru LED-uri, sistemul de răcire a LED-ului este o parte esenţială (ventilator şi/sau disipator termic). Consultă secţiunea tehnică de mai jos pentru detalii despre disiparea căldurii. Becul trebuie menţinut în mod corespunzător în far, astfel încât să nu se mişte şi/sau să nu se deterioreze în timpul condusului.
Gama de becuri cu LED Philips este ecologică?

Da, gama de becuri cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii contribuie la protecţia mediului prin:

 1. Economii semnificative de energie, consumând, în general, mai puţine resurse şi generând mai puţin CO₂
 2. Respectarea deplină a prevederilor RoHS/REACH, ceea ce înseamnă că nu conţin niciun material periculos care să fie dăunător pentru mediu
 3. Durată îndelungată de funcţionare, ceea ce înseamnă că nu există deşeuri rezultate din înlocuiri inutile şi costuri inutile pentru sistem, fiind totodată redus şi consumul de resurse generale.
Care este diferenţa dintre LED-FOG [≈H8/H11/H16] şi LED-HL [≈H11] pentru faza scurtă a farurilor?
LED-FOG [≈H8/H11/H16] a fost dezvoltat pentru a se potrivi cu 3 tipuri diferite de grupuri optice pentru ceaţă: H8, H11 şi H16. De aceea, performanţa a fost optimizată pentru această utilizare specifică. Cât despre celelalte, versiunea LED-HL [≈H11] pentru fază scurtă are performanţe mai bune de proiectare adecvată a luminii pe drum numai pentru utilizări legate de faza scurtă. Din moment ce performanţa acestora a crescut, utilizăm sistemul AirCool în loc de AirFlux în grupul optic.
Pot economisi bani înlocuind luminile cu LED-uri?
Da, becurile cu LED cu montare pe vechile instalaţii dispun de o durată de viaţă mai mare, ceea ce înseamnă că vei evita costurile şi deranjul asociate înlocuirilor frecvente ale becurilor, care de obicei au loc o dată la 1-3 ani. În plus, becurile cu LED utilizează semnificativ mai puţină energie (de exemplu, becurile cu halogen H4 consumă 55 W, iar LED-HL [≈H4] consumă aproximativ 20 W).
Cum pot să disting becurile cu LED Philips originale de cele false?
Ori de câte ori cumperi un bec cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii pentru faruri, îi poţi verifica autenticitatea online, folosind codul de pe eticheta de combatere a produselor contrafăcute. Ai astfel siguranţa că achiziţionezi un bec cu LED Philips original.
Cum pot afla dacă becul cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii este compatibil cu farul meu?

Pentru a verifica compatibilitatea becului cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii cu autoturismul tău:

 1. Măsoară diametrul farului şi spaţiul disponibil în spatele dispozitivului de fixare a farului. Pentru a putea instala becul cu LED cu montare pe vechile instalaţii, vei avea nevoie de un diametru de minimum 60 mm şi un spaţiu de 70 mm în spatele dispozitivului de fixare.
 2. Verifică dacă nu cumva conectorul este utilizat şi ca suport al becului. Dacă este aşa, nu vei putea instala becul cu LED cu montare pe vechile instalaţii.
 3. Accesează pagina noastră web pentru a consulta lista cu autoturismele pe care le-am testat (https://www.philips.com/c-e/automotive-led/stunning-range.html)


Dacă ai nelămuriri, consultă distribuitorul/instalatorul.

Care sunt avantajele designului LED-ului Philips?

Designul LED-ului Philips cu montare pe vechile instalaţii este brevetat. Construcţia becului cu LED Philips cu montare pe vechile instalații este unică şi oferă numeroase avantaje:

 1. Este optimizată pentru a asigura beneficii din punctul de vedere al performanţei şi al duratei de viaţă.
 2. Modelul fasciculului este perfect ajustat pentru a distribui lumina acolo unde este necesară.
 3. LED-urile (cipurile) sunt poziţionate exact ca la un bec tradiţional, reproducând perfect aceeaşi distribuţie a luminii.
 4. Oferă LED-urilor robusteţe suplimentară: sunt rezistente la şoc, la umezeală şi la supratensiuni tranzitorii.
Ce înseamnă adaptor pentru magistrala CAN?
IAcesta înseamnă adaptor pentru magistrală Control Area Network (reţea de control zonal) (sau CEA: Canbus Enabling Adapter – adaptor de activare a magistralei Can), care ajută la menţinerea nivelului potrivit de putere a becului, prevenind apariţia problemelor de detectare pentru autoturismul dvs. (precum mesaje de eroare sau lumini de avertizare). Majoritatea modelelor europene noi sunt echipate cu adaptoare de magistrală CAN, prin urmare îţi recomandăm să întrebi distribuitorul local dacă vehiculul tău dispune de aceste adaptoare înainte de a achiziţiona becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii.
La ce se folosesc inelele conectoare?

Inelele conectoare fixează becul în corpul farului autoturismului. Când treci la LED-HL [≈H7] cu montare pe vechile instalaţii, care are un sistem de disipare a căldurii în partea din spate, uneori este prea puţin spaţiu pentru LED-ul cu montare pe vechile instalaţii.
 

Suporturile pentru becurile LED-HL [H7] pot să difere de la un model de autoturism la altul. Oferim diverse inele conectoare Philips robuste şi înlocuibile pentru o potrivire mai bună la principalele modele de autoturisme şi pentru simplificarea instalării.

Inelele conectoare
Este obligatoriu să folosesc un inel conector suplimentar la montarea becurilor cu LED?
În funcţie de autoturism şi de model, este posibil să fie nevoie să schimbi inelul conector. Cel furnizat în cutie împreună cu becul este tipul cel mai utilizat.
Ce înseamnă Philips AirFlux, CeraLight şi SafeBeam?
 1. Tehnologiile Philips AirFlux şi AirCool: cele mai recente sisteme de gestionare a căldurii cu sisteme de răcire activă şi pasivă pentru durată de viaţă şi performanţă superioare. Utilizăm răcirea pasivă atunci când spaţiul din interiorul farului este suficient de mare pentru a disipa eficient căldura, fără a compromite performanţa. De asemenea, în funcţie de performanţa LED-ului, utilizăm fie răcirea pasivă, fie răcirea activă. De exemplu, la farul cu LED-HL [≈H7], grupul optic este în general mai mic decât la LED-HL [≈H4]), aşadar disiparea căldurii trebuie să fie activă pentru a direcţiona eficient aerul cald departe de partea posterioară a LED-ului.
 2. Tehnologia Philips CeraLight (specifică pentru LED-T10 XU, pentru gama X-tremeUltinon LED): utilizează componente ceramice pentru cea mai bună gestionare a disipării căldurii, pentru a asigura cea mai mare durabilitate în condiţii extreme.
 3. Tehnologia Philips SafeBeam: proiectează lumina exact acolo unde ai nevoie pentru propria siguranţă (fără a orbi şoferii de pe sensul opus). Valoarea Figure Of Merit (FOM – factor de calitate => lumină proiectată pe şosea) este în conformitate cu ECE R112.

Întrebări tehnice

Cum pot afla ce LED să folosesc pentru a-mi înlocui becul vechi?
Pentru a afla de ce tip de bec ai nevoie, este suficient să accesezi secţiunea „Găseşte becul potrivit pentru autoturismul tău” de pe site-ul web Philips. Fiecare bec este însoţit de numele ECE asociat. Iată câteva exemple în tabelul comparativ de mai jos între montările cu halogen şi LED pe vechile instalaţii:
Tip halogen
Nume LED
H4
LED-HL [≈H4]
H7
LED-HL [≈H7]
H8/H11/H16
LED-FOG [≈H8/H11/H16]
Festoon T10,5x30mm
LED-FEST [30mm]
Festoon T10,5x38mm
LED-FEST [38mm]
Festoon T10,5x43mm
LED-FEST [43mm]
W5W
LED-T10 [≈W5W]
W16W
LED-T16 [≈W16W]
W21W
LED-T20 [≈W21W]
W21/5W
LED-T20 [≈W21/5W]
W21W
LED-T20-RED [≈W21W]
W21/5W
LED-T20-RED [≈W21/5W]
W21W
LED-T20-AMBER [≈W21W]
P21W
LED-RED [≈P21W]
P21W
LED-AMBER [≈P21W]
P21/5W
LED-RED [≈P21/5W]
-
LED-CANbus [≈5W]
-
LED-CANbus [≈21W]
Cum mă pot asigura că autoturismul meu poate fi echipat cu LED-uri cu montare pe vechile instalaţii?
Nu toate autoturismele pot fi echipate cu LED-uri cu montare pe vechile instalaţii. La Philips, am testat o varietate dintre cele mai reprezentative autoturisme de pe piaţa europeană, pe care avem încredere că becurile noastre vor funcţiona în mod adecvat.
Este obligatoriu să folosesc un adaptor de magistrală CAN la montarea becului cu LED?
Este recomandat să utilizezi un adaptor de magistrală CAN pentru a evita atât o frecvenţă prea mare de luminare intermitentă, cât şi afişarea unui mesaj de eroare pe tabloul de bord.
Ce înseamnă SMD sau SMT?
Înseamnă Single Mounted Device (dispozitiv montat unic) şi Surface Mounted Technology (tehnologie cu montare la suprafaţă). Se referă la modul în care sunt construite becurile cu LED şi la modul în care se utilizează LED-urile pentru a difuza lumina în cadrul grupului optic.
SMD/SMT
De ce cea mai mare parte a concurenţei utilizează cipurile Lumileds?

Acestea sunt în prezent cele mai bune cipuri de pe piaţă din punctul de vedere al performanţei şi al durabilităţii. În plus, acestea sunt cele mai mici cipuri care există în prezent: 16x20 mm, în loc de dimensiunile generale de 35x35 mm sau chiar de 50x50 mm, care au reprezentat mult timp standardul în industria auto.
 

Datorită acestei dimensiuni, acestea se potrivesc aproape perfect cu forma şi poziţia filamentului becului cu halogen pe care îl înlocuiesc.
 

Pentru X-tremeUltinon gen2, utilizăm cipuri LED exclusiv pentru industria auto, care pot fi utilizate de Lumileds numai pentru aplicaţii auto.

Identificarea cipurilor LED. Cum le alegem pentru a ne asigura că avem aceeaşi temperatură de culoare corelată (CCT) pentru fiecare placă de circuite imprimate?
Ca producător de becuri cu LED, ştim care sunt cele mai bune cipuri LED. Toate becurile cu LED selectate pentru a ne produce lămpile au exact aceeaşi temperatură de culoare, ceea ce înseamnă că ori de câte ori cumperi unul dintre acestea, ai siguranţa că obţii cea mai bună intensitate luminoasă şi omogenitate.
De ce becurile cu LED Philips nu au magistrală CAN integrată?

Preferăm să avem o magistrală CAN separată din 2 motive:

 1. De cele mai multe ori, instalarea magistralei CAN nu este necesară
 2. Atunci când este necesară, este mai bine să fie separată decât integrată, deoarece dacă este integrată în bec, măreşte lampa şi o face prea costisitoare. Cu excepţia semnalizatoarelor de direcţie pentru care magistrala CAN este obligatorie (vândute automat cu magistrala CAN în cutie), astfel încât semnalizatorul de direcţie să aibă frecvenţa de aprindere corectă, în majoritatea cazurilor nu este necesară montarea sa. Mai jos vei găsi aplicaţiile în care magistrala CAN ar putea fi/este necesară:

      o   Semnalizatoare de direcţie (faţă şi spate)

      o   Faruri (fază scurtă/fază lungă şi lumini de ceaţă)

      o   Lumini de poziţie

Lămpile Festoon de 24 V sunt echipate cu magistrală CAN?
Nu există magistrală CAN pentru lămpile Festoon de 24 V, deoarece nu este necesară pe toate vehiculele. Dacă este necesară o magistrală CAN pentru a evita mesajul de eroare sau aprinderea intermitentă a luminilor, te rugăm să utilizezi magistrala CAN Philips de 21 W.
Se poate utiliza magistrala CAN de 21 W pentru LED-urile de 24 V? Dacă da, câte sunt necesare pentru o lampă?
Indiferent dacă este vorba despre magistrale CAN Philips de 5 W sau de 21 W, acestea nu sunt dedicate special unei singure referinţe. Scopul lor este de a mări puterea în waţi a LED-ului, astfel încât să nu se afişeze mesaje de eroare pentru luminile frontale, să se evite aprinderea intermitentă la aprinderea LED-urilor şi pentru ca semnalizatoarele de direcţie să nu se aprindă intermitent mai repede decât ar trebui.
Magistrala CAN îndepărtează curentul rezidual în momentul în care lampa se stinge?
Magistralele CAN de la Philips sunt concepute pentru a regla cantitatea de energie în waţi din cadrul sistemului electric, înainte ca aceasta să ajungă la LED. Atunci când LED-ul este stins, energia rămasă este extrasă de magistrala CAN. Prin urmare, LED-ul rămâne stins.
Funcţia de aprindere/stingere progresivă a lămpilor exterioare de pe anumite vehicule este menţinută după instalarea LED-urilor?
Gama de becuri cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii a fost concepută pentru a înlocui perfect sistemul actual de lumini al autoturismului. Aceasta înseamnă că funcţiile de aprindere sau stingere progresivă vor continua să fie disponibile după instalarea becurilor cu LED.
Cum se potriveşte geometria fasciculului în comparaţie cu un bec H4/H8/H11 obişnuit?
Fiecare bec cu LED din gama Philips a fost proiectat pe baza unui bec cu halogen/tradiţional, respectând specificaţiile fiecărei certificări, pentru a asigura un produs fiabil pentru şoferi şi pentru ceilalţi participanţi la trafic în timpul condusului. Geometria farului respectă cu stricteţe geometria lămpii pe care o înlocuieşte.
Pe cutia elementului de acţionare a lămpii cu LED se precizează: „Atenţie: Nu atinge – Suprafaţă fierbinte”. Cât de fierbinte va deveni aceasta? Devine atât de fierbinte încât poate deteriora cablurile sau orice alte componente ale autoturismului de sub capotă
Recomandăm să fixezi bine cutia elementului de acţionare cu coliere din plastic pentru a evita deplasarea acesteia în timpul condusului şi ataşarea acesteia de o piesă metalică, în caz că devine fierbinte.

În timpul instalării

După instalarea unui bec cu LED voi primi un mesaj de eroare pe tabloul de bord?

LED-urile au o putere în waţi mai mică (consum mai redus de energie) decât becurile tradiţionale.

Unele autoturisme sunt echipate cu sistem de detectare a luminii pentru a avertiza şoferul că unul dintre becuri s-a defectat. Acest lucru înseamnă că sistemul trimite impulsuri electrice către sistemul electric pentru a verifica funcţionarea luminilor. Aşadar, când sistemele verifică, emisiile de putere sunt prea joase pentru a fi detectate. 

Pentru astfel de cazuri, am dezvoltat un adaptor de magistrală CAN, care converteşte puterea şi evită orice mesaj de eroare.

mesaj de eroare
Ce se întâmplă dacă semnalizatoarele de direcţie se defectează?
Dacă se defectează semnalizatoarele de direcţie, dar nu şi adaptorul de magistrală CAN, iluminatul intermitent va fi în continuare normal (adaptorul de magistrală CAN va extrage în continuare suficientă energie pentru iluminatul intermitent), dar LED-ul nu va mai funcţiona. În acest caz, este necesară o verificare vizuală pentru a detecta dacă lampa funcţionează în continuare.
Cum înlocuiesc becul incandescent cu un bec cu LED? Este dificil?
Întreaga gamă de becuri Philips cu LED cu montare pe vechile instalaţii este compusă din becuri pentru înlocuirea celor cu halogen şi tradiţionale, deci sunt uşor de înlocuit, fără necesitatea de a efectua modificări asupra autoturismului. Nu trebuie decât să urmezi indicaţiile din ambalaj sau de pe acesta şi, înainte de achiziţie, să te asiguri că există suficient spaţiu în carcasa becului.
LED-ul nu se aprinde după instalare. Cum pot rezolva această problemă?

Dacă becul cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii nu se aprinde, poate fi necesar să „inversezi polaritatea” prin întoarcerea LED-ului. Becurile cu LED cu montare pe vechile instalaţii funcţionează ca bateriile, cu o polaritate pozitivă şi cu una negativă. Dacă becul cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii nu se aprinde, nu trebuie decât să scoţi LED-ul, să-i inversezi direcţia şi să-l remontezi conform indicaţiilor şi ilustraţiilor de mai jos:

 

 1. Scoate din soclu becul cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii
 2. Inversează orientarea becului cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii
 3. Montează înapoi în soclu becul cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii
 4. Verifică dacă becul cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii se aprinde
3.4.	LED-ul nu se aprinde după instalare
De ce adaptor pentru magistrala CAN am nevoie: de 5 W sau de 21 W?

Magistrala CAN de 5 W se utilizează pentru luminile interioare şi pentru iluminarea plăcuţei cu numărul de înmatriculare. Magistrala CAN de 21 W se utilizează pentru luminile exterioare, precum luminile de poziţie şi de fază lungă/scurtă a farurilor.
 

Consultă întotdeauna puterea în waţi a lămpii cu halogen/tradiţionale care va fi înlocuită. De exemplu, un bec P21W consumă de regulă 21 W, în timp ce un bec LED-RED [≈P21W] produs de noi are o putere în waţi de 1,9 W. Astfel, diferenţa este de 21 W-1,9 W = 19,1 W. Aceasta înseamnă că, pentru a compensa această diferenţă de putere în waţi, trebuie să utilizezi o magistrală CAN Philips de 21 W.

Cum instalez adaptorul pentru magistrala CAN?

Dacă se afişează un mesaj de eroare pe tabloul de bord al autoturismului, dacă luminile se aprind intermitent rapid sau autoturismul trece în modul de avarie după instalarea unui bec cu LED, este indicat să achiziţionezi şi să instalezi un adaptor Philips pentru magistrala CAN.
 

Consultă imaginea de mai jos pentru instrucţiuni de instalare a adaptorului pentru magistrala CAN:

adaptorului pentru magistrala CAN
De ce apare această problemă de polaritate la becul cu LED?
Becurile incandescente obişnuite pot extrage curentul în orice direcţie, nu există borne „pozitive” sau „negative” pe bec. Becul va funcţiona indiferent de direcţia în care este introdus. În schimb, becurile cu LED extrag curentul numai într-o singură direcţie. În principiu, această situaţie poate fi comparată cu bateriile care au o bornă pozitivă şi una negativă. Aşadar, dacă becurile cu LED sunt introduse incorect, acestea nu vor funcţiona. Soluţia este pur şi simplu de a inversa becul cu LED.
După instalarea becurilor cu LED, autoturismul meu prezintă erori de aprindere intermitentă rapidă, ca şi cum becul s-a defectat?

Mesajele de eroare apar deoarece puterea în waţi a becului cu LED este mult mai scăzută decât cea a becurilor tradiţionale, motiv pentru care este posibil ca sistemul de avertizare privind întreruperea alimentării să nu poată detecta becul.
 

 Dacă semnalizatoarele autoturismului se aprind intermitent rapid după instalarea unui bec cu LED, este indicat să achiziţionezi şi să instalezi un dispozitiv Philips de anulare a avertismentelor legate de magistrala CAN.

După instalarea becurilor cu LED, autoturismul meu nu porneşte. Ce ar trebui să fac?
După instalarea becurilor cu LED, unele autoturisme trec în modul de avarie. LED-ul are o valoare diferită a rezistenţei faţă de un bec incandescent, aşadar computerul autoturismului caută valoarea rezistenţei pentru becul incandescent. Acesta este motivul pentru care autoturismul trece în modul de avarie după instalarea becurilor cu LED: informează şoferul că ceva nu funcţionează. Din fericire, acest lucru se întâmplă rar, iar problema poate fi rezolvată. Verifică mai întâi dacă modul de avarie este cauzat de becurile cu LED, înlocuindu-le din nou cu becuri incandescente. Dacă autoturismul funcţionează bine, modul de avarie a fost cel mai probabil cauzat de becurile cu LED. Aceasta înseamnă că este necesară o rezistenţă de încărcare, un adaptor de magistrală CAN.
Ce trebuie să fac dacă după ce instalez LED-ul cu adaptoare de magistrală CAN, mesajul de eroare sau iluminatul intermitent persistă?
În cazul în care problemele menţionate persistă şi după instalarea corectă a LED-ului cu montare pe instalaţiile vechi şi a adaptorului de magistrală CAN, pentru a elimina iluminatul intermitent şi/sau mesajul de eroare de pe tabloul de bord, cel mai bine este să revii la becurile cu halogen originale şi să soliciţi rambursarea de la distribuitor.
La instalarea unui bec cu LED pentru semnalizatoarele de direcţie, frecvenţa de aprindere intermitentă rămâne aceeaşi ca pentru becurile tradiţionale sau creşte?

În fiecare casetă a semnalizatoarelor noastre de direcţie asigurăm două adaptoare de magistrală CAN, care trebuie instalate pentru a asigura că becurile cu LED se aprind intermitent cu aceeaşi frecvenţă ca lampa tradiţională. Dacă aceste adaptoare nu sunt instalate, becurile cu LED se vor aprinde intermitent mai rapid, ca şi cum unul dintre becuri ar fi defect.
 

Reţine: ataşează întotdeauna în siguranţă adaptorul magistralei CAN de o piesă metalică pentru a evita deplasarea lămpii şi deteriorarea vehiculului.

Legislaţia privind LED-urile cu montare pe vechile instalaţii

De ce tehnologia LED-urilor cu montare pe vechile instalaţii nu este legală pe drumurile publice din Uniunea Europeană (UE)?
Gama de becuri cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii a fost concepută pentru farurile care au fost certificate pentru becuri cu halogen/tradiţionale. Statele membre UE nu au adoptat încă legislaţia necesară pentru a legaliza becurile cu LED cu montare pe vechile instalaţii; aşadar, nu pot fi folosite pe drumurile publice din UE.
Care sunt riscurile legale în cazul în care conduc cu becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii pe un drum public?

Riscurile variază de la o ţară la alta şi, în funcţie de legislaţia locală, sancţiunile pot fi:

 1. Amendă sau obligaţia de a reveni la becurile non-LED, certificate.
 2. Este posibil ca autoturismul să nu primească rezultat pozitiv la inspecţia obligatorie.
Care sunt ţările în care nu se permite comercializarea?
Singura ţară în care Lumileds nu comercializează becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii este Germania, unde autorităţile consideră ilegală comercializarea produselor neaprobate, chiar şi pentru utilizare pe teren accidentat.
De ce sunt becurile cu LED cu montare pe vechile instalaţii concepute pentru raliuri şi circuite de cursă?
Cu excepţia autoturismelor deja echipate de producător cu lumini cu LED, este ilegală înlocuirea luminilor exterioare cu halogen sau xenon cu becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii pe vehiculele utilizate pe drumurile publice. Deoarece becurile cu LED cu montare pe vechile instalaţii nu sunt aprobate pentru utilizare pe drumurile publice, acestea pot fi folosite numai pe drumuri sau piste private.
Autoturismele echipate cu becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii vor avea rezultat pozitiv la inspecţia obligatorie?
Unele ţări impun o inspecţie obligatorie prin care se determină dacă autoturismul este adecvat pentru rularea pe şosea. Gama de becuri cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii a fost concepută pentru a înlocui tehnologia tradiţională de pe autoturisme, fără modificări asupra vehiculului. Deşi becurile cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii au o performanţă superioară, este posibil ca vehiculul tău să nu primească rezultat pozitiv la inspecţie dacă este echipat cu becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii, deoarece becurile nu sunt încă certificate pentru utilizare pe drumurile publice.
De ce se comercializează în prezent becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii în ţări în care anterior nu era permisă comercializarea acestora?
Când am introdus pe piaţă iniţial becurile cu LED cu montare pe vechile instalaţii, am decis să lansăm un număr limitat. După doi ani de experienţă în vânzarea de becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii în anumite ţări UE, acum considerăm că a venit timpul să le oferim spre vânzare şi în alte ţări. Deşi reglementările nu s-au schimbat, considerăm că le furnizăm clienţilor noştri suficiente informaţii pentru a putea vinde cu încredere becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii.
Care este regulamentul specific pe care trebuie să îl respecte becurile cu LED cu montare pe vechile instalaţii?

În prezent, legislaţia existentă nu permite montarea pe vechile instalaţii a becurilor cu halogen, xenon şi LED. În UE, piesele auto trebuie să fie certificate conform specificaţiilor UNECE pentru utilizare pe drumurile publice. Certificările ECE actuale se aplică numai pentru becurile cu halogen, xenon şi LED instalate pe vehiculele noi:

 

 1. ECE R37 pentru OEM cu halogen
 2. ECE R99 pentru OEM cu xenon
 3. ECE R128 pentru OEM cu LED


Totuşi, nu există cerinţe specifice privind omologarea sau restricţii privind utilizarea becurilor cu LED cu montare pe vechile instalaţii pe drumuri private.

Care este impactul R128 şi de ce becurile cu LED Philips cu montare pe vechile instalaţii nu îndeplinesc aceste cerinţe?
ECE R128 este certificarea pentru grupurile optice cu LED, ceea ce înseamnă că farul a fost dezvoltat cu LED-uri ca sursă de lumină. Regulamentul nu se aplică pentru montarea LED-urilor pe vechile instalaţii pentru înlocuirea becurilor cu halogen certificate conform ECE R37.
Cine îşi asumă responsabilitatea atunci când se descoperă că un consumator foloseşte becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii pe un drum public?
Presupunând că respectivul consumator a fost informat corespunzător despre restricţiile care se aplică şi că a instalat pe cont propriu becurile cu LED cu montare pe vechile instalaţii, în principiu clientul îşi asumă întreaga responsabilitate. Totuşi, autorităţile locale pot lua măsuri privind comercializarea becurilor cu LED cu montare pe vechile instalaţii pentru utilizare pe drumuri publice. Amploarea acelor măsuri depinde de puterile acordate autorităţilor locale.
Sunt disponibile becuri cu LED legale cu montare pe vechile instalaţii? (Alţi furnizori comercializează becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii susţinând că acestea sunt legale.)
În prezent, nu există produse cu LED cu montare pe vechile instalaţii care să fie legale pentru utilizarea pe drumurile publice în UE, cu excepţia cazului în care becurile sunt sigilate în propriile carcase şi atât becul, cât şi carcasa au fost aprobate pentru a fi utilizate împreună.
Ce înseamnă aceste simboluri de pe ambalaj?
drumuri „închise”
Acest simbol indică faptul că produsul nu este adecvat pentru utilizare pe drumurile publice. Aceasta înseamnă că poate fi utilizat numai pe drumuri „închise”.
ECE R37
Acest simbol indică faptul că produsul nu a fost aprobat în conformitate cu regulamentul ECE R37 cu privire la becurile cu halogen. Indicăm regulamentul privind becurile cu halogen deoarece, deşi becurile cu LED cu montare pe vechile instalaţii sunt concepute să înlocuiască becul cu halogen din acelaşi far, aceasta nu înseamnă că becul cu LED cu montare pe vechile instalaţii este aprobat conform ECE R37.
Ce înseamnă următorul text: „Este responsabilitatea ta să te asiguri că utilizarea luminilor cu LED cu montare pe vechile instalaţii respectă legislaţia locală aplicabilă”?
Acest text este conceput să asigure că foloseşti în mod corect becurile cu LED cu montare pe vechile instalaţii, în conformitate cu legile locale. Legislaţia locală poate suferi modificări, aşadar este esenţial să verifici dacă produsul poate fi folosit acolo unde te afli.
De unde pot cumpăra becuri cu LED cu montare pe vechile instalaţii?
Contactează reprezentantul local sau vizitează site-ul nostru web: www.philips.com/automotive
ECE R37
Este responsabilitatea ta să te asiguri că utilizarea luminilor cu LED cu montare pe vechile instalații respectă cerinţele legale aplicabile.

De ce să alegi lămpile Philips?

performanţă-de-iluminare
Performanţă optimă de iluminare pentru siguranţa şi confortul tău
certificare-ece
Omologare şi certificare DOT/SAE şi ECE
performanţă-fiabilă
Echipamente originale pentru cea mai de încredere performanţă
produse-fără-mercur
Durabilitate: produse fără plumb şi fără mercur - pentru că ne pasă