0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Asistenţă Philips

    Cum se utilizează funcţiile Abur sau Abur şi aer ale aparatului meu Philips Airfryer

    Publicat pe 7 aprilie 2025

    Află cum să-ţi setezi aparatul Philips AirFryer şi să foloseşti funcţiile Abur(1) sau Abur şi aer(2) din secţiunile de mai jos.

    Gătitul cu funcţia Abur, conform tabelului de alimente

    1. Cum să te pregăteşti:

    • Scoate rezervorul de apă din aparat şi umple-l până la nivelul MAX.
    • Fixează capacul şi plasează rezervorul în mod corespunzător pentru a evita problemele.
    • Plasează rezervorul de apă în canelura din partea superioară a aparatului şi asigură-te că este fixat.
    • Plasează dispozitivul la 20 cm de perete şi nu poziţiona orificiul de evacuare a aerului direct în faţa prizei.

    2. Montarea tăvii şi a coşului:

    • Scoate tava mare cu coşul, apoi pune coşul în tava mare.
    • Adaugă ingrediente în coş, respectând tabelul de alimente (consultă tabelul de mai jos) cu privire la cantităţi şi durate de preparare.

    3. Cum să începi să găteşti:

    • Introdu tava înapoi în Airfryer.
    • Apasă butonul de pornire/oprire şi selectează tava mare.
    • Apoi, selectează funcţia de preparare cu Abur şi reglează timpul şi temperatura după cum este necesar (consultă tabelul de mai jos cu alimente).
    • Apasă butonul de pornire/pauză pentru a porni procesul de preparare.

    4. În timpul gătirii, poţi:

    • Agita tava când ţi se solicită acest lucru.
    • Regla setările dacă este necesar.

    5. Mâncarea este gata:

    • Verifică dacă ingredientele sunt gata când sună clopoţelul cronometrului. În caz contrar, introdu coşul înapoi şi adaugă câteva minute suplimentare.
    • Scoate ingredientele cu atenţie folosind cleştele pentru grătar.

    Important:

    • Nu înclina tava când scoţi ingredientele, deoarece coşul poate cădea şi se poate împroşca apă.
    • După procesul de preparare, tava, coşul, carcasa interioară şi ingredientele sunt fierbinţi.
    • În funcţie de tipul ingredientelor din Airfryer, este posibil să existe emanaţii de abur din tavă.

    Ingrediente

    Cantitatea de alimente

    Temperatură

    Timp (min.)

    Note

    Cartofi proaspeţi tăiaţi în cuburi

    800 g/28 oz

    100 °C

    28-35

     

    Cartofi întregi

    4 bucăţi (250-300 g/9-11 oz fiecare)

    100 °C

    45-55

     

    Ciocănele de pui

    10 bucăţi (125 g/4,5 oz fiecare)

    100 °C

    30-40

     

    Peşte întreg

    3 bucăţi (300-400 g/11-14 oz fiecare)

    100 °C

    18-22

     

    Legume rădăcinoase (cum ar fi broccoli)

    600 g/21 oz

    100 °C

    10-14

     

    Găluşte

    400 g/14 oz

    100 °C

    15-20

     

    Coaste de porc

    300 g/11 oz

    100 °C

    30-35

    Utilizează o farfurie de o anumită dimensiune

    Orez

    320 g/11 oz

    100 °C

    25-40

    Utilizarea vasului de gătit, cum ar fi un vas de copt, o tavă de silicon etc.
    Adaugă 320 ml apă în vas, raportul orez/apă este de 1:1,2

    Piept de pui

    4 bucăţi (200 g/7 oz fiecare)

    100 °C

    20-30

     

    Ignamă/cartof dulce

    8 bucăţi (100 g/3,5 oz fiecare)

    100 °C

    45-60

     

     

    Gătitul cu funcţia Abur utilizând presetările

    Pentru a utiliza o presetare cu funcţia pentru pentru Abur, urmează aceiaşi paşi ca mai sus (funcţia pentru Abur, conform tabelului cu alimente) şi după selectarea funcţiei pentru Abur apasă una dintre presetări pentru a o selecta. Apoi apasă butonul start/pauză pentru a începe prepararea.

    În tabelul de mai jos poţi vedea Temperatura şi Timpul implicite pentru fiecare presetare, precum şi câteva sfaturi atunci când le utilizezi. 

    Presetările

    Cantitatea de alimente

    Temperatură (implicită)

    Timp (implicit)

    Note

    Cartofi proaspeţi

    800 g/28 oz

    100 °C

    35 min.

    - Cartofi tăiaţi în cuburi

    Ciocănele de pui (carne de pui)

    8 - 10 bucăţi

    100 °C

    40 min

    - 120-130 g/4-5 oz per fiecare bucată

    Peşte (carne de peşte şi fructe de mare)

    600 g

    100 °C

    20 min

    - Peşte întreg cu piele, în jur de 300 g/11 oz

    Legume

    550 g

    100 °C

    14 min

    - Legume rădăcinoase, cum ar fi conopidă, broccoli

    Găluşte

    400 g

    100 °C

    20 min

    -

     

    Gătitul cu funcţia Abur şi aer, conform tabelului cu alimente

    1. Cum să te pregăteşti:

    • Scoate rezervorul de apă din aparat şi umple-l până la nivelul MAX.
    • Fixează capacul şi plasează rezervorul în mod corespunzător pentru a evita problemele.
    • Plasează rezervorul de apă în canelura din partea superioară a aparatului şi asigură-te că este fixat.
    • Plasează dispozitivul la 20 cm de perete şi nu poziţiona orificiul de evacuare a aerului direct în faţa prizei. Conectaţi aparatul.

    2. Montarea tăvii şi a coşului:

    • Scoate tava mare cu coşul, apoi pune coşul în tava mare.
    • Adaugă ingrediente în coş, respectând tabelul de alimente (consultă tabelul de mai jos) cu privire la cantităţi şi durate de preparare.

    3. Cum să începi să găteşti:

    • Introdu tava înapoi în Airfryer.
    • Apasă butonul de pornire/oprire şi selectează tava mare.
    • Apoi selectează funcţia de preparare cu Abur şi aer şi reglează timpul şi temperatura după cum este necesar (consultă tabelul de mai jos).
    • Dacă este necesar, utilizează butonul de memento pentru agitare.
    • Apasă butonul de pornire/pauză pentru a porni procesul de preparare.

    4. În timpul gătirii, poţi:

    • Agita tava când ţi se solicită acest lucru.
    • Regla setările dacă este necesar.

    5. Mâncarea este gata:

    • Verifică dacă ingredientele sunt gata când sună clopoţelul cronometrului. În caz contrar, introdu coşul înapoi şi adaugă câteva minute suplimentare.
    • Scoate ingredientele cu atenţie folosind cleştele pentru grătar.

    Important:

    • Nu atinge tava sau coşul în timpul utilizării şi un anumit timp după utilizare, deoarece acestea devin foarte fierbinţi.

    Ingrediente

    Cantitatea de alimente

    Temperatură

    Timp (min.)

    Note

    Cartofi proaspeţi tăiaţi în cuburi

    800 g/28 oz

    180 °C

    26-35

    Agită, întoarce sau amestecă de 2 ori în timpul preparării

    Ciocănele de pui

    10 bucăţi (125 g/4,5 oz fiecare)

    180 °C

    27-30

    Agită, întoarce sau amestecă la jumătatea timpului de gătire

    Piept de pui

    4 bucăţi (200 g fiecare)

    160 °C

    20-22

    Adaugă 10 g ulei de rapiţă

    Peşte întreg

    3 bucăţi (300-400 g/11-14 oz fiecare)

    200 °C

    18-21

    Agită, întoarce sau amestecă la jumătatea timpului de gătire

    File de peşte

    5 bucăţi (200 g/7 oz fiecare)

    160 °C

    20-21

    Adaugă 10 g ulei de rapiţă

    Amestecă legumele

    1000 g/35 oz

    200 °C

    19-21

    Setează timpul de preparare în funcţie de preferinţele personale. Agită, întoarce sau amestecă de 2 ori în timpul preparării

    Conopidă

    600 g/21 oz

    160 °C

    19-21

    Agită, întoarce sau amestecă de 2 ori în timpul preparării. Adaugă 10 g ulei de rapiţă

    Morcovi

    600 g/21 oz

    180 °C

    19-21

    Agită, întoarce sau amestecă de 2 ori în timpul preparării. Adaugă 10 g ulei de rapiţă

    Pâine preparată în casă

    550 g/19 oz

    180 °C

    30-35

    Foloseşte vasul XL de gătit şi coacere. Forma aluatului trebuie să fie cât mai plată pentru a evita contactul între acesta şi elementul de încălzire atunci când aluatul creşte. Verifică dacă pâinea este coaptă înainte de a o scoate

    Găluşte

    400 g/14 oz

    160 °C

    15-18

     

    Pui întreg

    1200 g/42 oz

    180 °C

    50-60

     

     

    Gătitul cu funcţia Abur şi aer folosind presetările

    Pentru a utiliza o presetare cu funcţia pentru pentru Abur şi aer, urmează aceiaşi paşi ca mai sus (funcţia pentru Abur şi aer, conform tabelului cu alimente) şi după selectarea funcţiei pentru Abur şi aer, apasă una dintre presetări pentru a o selecta. Apoi apasă butonul start/pauză pentru a începe prepararea.

    În tabelul de mai jos poţi vedea Temperatura şi Timpul implicite pentru fiecare presetare, precum şi câteva sfaturi atunci când le utilizezi. 

    Presetările

    Cantitatea de alimente

    Temperatură (implicită)

    Timp (implicit)

    Note

    Cartofi proaspeţi

    800 g/28 oz

    180 °C

    26 min

    - Foloseşte cartofi făinoşi
    - Cartofi tăiaţi în cuburi
    - Înmoaie-i 30 de minute în apă, usucă-i şi apoi adaugă ¼ până la 1 lingură de ulei
    - Mementoul de agitare este activat în mod implicit şi îţi solicită să agiţi tava de două ori în timpul gătitului.

    Ciocănele de pui (carne de pui)

    8 - 10 bucăţi

    180 °C

    27 min

    - 120-130 g/4-5 oz per fiecare bucată
    - Agită, întoarce sau amestecă în timpul preparării

    Peşte (carne de peşte şi fructe de mare)

    600 g/21 oz

    200 °C

    18 min

    - Peşte întreg cu piele, în jur de 300 g/11 oz

    Legume

    550 g

    160 °C

    19 min

    - Legume rădăcinoase, cum ar fi broccoli/conopidă
    - Mementoul de agitare este activat în mod implicit şi îţi solicită să agiţi tava de două ori în timpul gătitului.
    - Dacă prepari un amestec de legume (vinete, dovleci, ardei, ceapă), reglează temperatura la 200 ℃

    Pâine

    500 g

    180 °C

    30 min.

    - Foloseşte vasul XL de gătit şi coacere
    - Forma aluatului trebuie să fie cât mai plată pentru a evita contactul între acesta şi elementul de încălzire atunci când aluatul creşte
    - Verifică dacă aluatul este copt înainte de a scoate pâinea

    Reîncălzire

    -

    150 °C

    20 min

    - Reglează timpul în funcţie de produsul alimentar şi de cantitatea de alimente

    Găluşte

    400 g

    160 °C

    15 min.

    -

     

    Informaţiile de pe această pagină se aplică următoarelor modele: NA552/00 , NA555/00 .

    Contactează Philips

    Ne face plăcere să te ajutăm

    Contactează Philips

    Ne face plăcere să te ajutăm

    Cauţi altceva?

    Descoperă toate opţiunile de asistenţă Philips

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.