Află cum să-ţi setezi aparatul Philips AirFryer şi să foloseşti funcţiile Abur(1) sau Abur şi aer(2) din secţiunile de mai jos.
Cum se utilizează funcţiile Abur sau Abur şi aer ale aparatului meu Philips Airfryer
Gătitul cu funcţia Abur, conform tabelului de alimente
1. Cum să te pregăteşti:
- Scoate rezervorul de apă din aparat şi umple-l până la nivelul MAX.
- Fixează capacul şi plasează rezervorul în mod corespunzător pentru a evita problemele.
- Plasează rezervorul de apă în canelura din partea superioară a aparatului şi asigură-te că este fixat.
- Plasează dispozitivul la 20 cm de perete şi nu poziţiona orificiul de evacuare a aerului direct în faţa prizei.
2. Montarea tăvii şi a coşului:
- Scoate tava mare cu coşul, apoi pune coşul în tava mare.
- Adaugă ingrediente în coş, respectând tabelul de alimente (consultă tabelul de mai jos) cu privire la cantităţi şi durate de preparare.
3. Cum să începi să găteşti:
- Introdu tava înapoi în Airfryer.
- Apasă butonul de pornire/oprire şi selectează tava mare.
- Apoi, selectează funcţia de preparare cu Abur şi reglează timpul şi temperatura după cum este necesar (consultă tabelul de mai jos cu alimente).
- Apasă butonul de pornire/pauză pentru a porni procesul de preparare.
4. În timpul gătirii, poţi:
- Agita tava când ţi se solicită acest lucru.
- Regla setările dacă este necesar.
5. Mâncarea este gata:
- Verifică dacă ingredientele sunt gata când sună clopoţelul cronometrului. În caz contrar, introdu coşul înapoi şi adaugă câteva minute suplimentare.
- Scoate ingredientele cu atenţie folosind cleştele pentru grătar.
Important:
- Nu înclina tava când scoţi ingredientele, deoarece coşul poate cădea şi se poate împroşca apă.
- După procesul de preparare, tava, coşul, carcasa interioară şi ingredientele sunt fierbinţi.
- În funcţie de tipul ingredientelor din Airfryer, este posibil să existe emanaţii de abur din tavă.
Ingrediente | Cantitatea de alimente | Temperatură | Timp (min.) | Note |
Cartofi proaspeţi tăiaţi în cuburi | 800 g/28 oz | 100 °C | 28-35 |
|
Cartofi întregi | 4 bucăţi (250-300 g/9-11 oz fiecare) | 100 °C | 45-55 |
|
Ciocănele de pui | 10 bucăţi (125 g/4,5 oz fiecare) | 100 °C | 30-40 |
|
Peşte întreg | 3 bucăţi (300-400 g/11-14 oz fiecare) | 100 °C | 18-22 |
|
Legume rădăcinoase (cum ar fi broccoli) | 600 g/21 oz | 100 °C | 10-14 |
|
Găluşte | 400 g/14 oz | 100 °C | 15-20 |
|
Coaste de porc | 300 g/11 oz | 100 °C | 30-35 | Utilizează o farfurie de o anumită dimensiune |
Orez | 320 g/11 oz | 100 °C | 25-40 | Utilizarea vasului de gătit, cum ar fi un vas de copt, o tavă de silicon etc. |
Piept de pui | 4 bucăţi (200 g/7 oz fiecare) | 100 °C | 20-30 |
|
Ignamă/cartof dulce | 8 bucăţi (100 g/3,5 oz fiecare) | 100 °C | 45-60 |
|
Gătitul cu funcţia Abur utilizând presetările
Pentru a utiliza o presetare cu funcţia pentru pentru Abur, urmează aceiaşi paşi ca mai sus (funcţia pentru Abur, conform tabelului cu alimente) şi după selectarea funcţiei pentru Abur apasă una dintre presetări pentru a o selecta. Apoi apasă butonul start/pauză pentru a începe prepararea.
În tabelul de mai jos poţi vedea Temperatura şi Timpul implicite pentru fiecare presetare, precum şi câteva sfaturi atunci când le utilizezi.
Presetările | Cantitatea de alimente | Temperatură (implicită) | Timp (implicit) | Note |
Cartofi proaspeţi | 800 g/28 oz | 100 °C | 35 min. | - Cartofi tăiaţi în cuburi |
Ciocănele de pui (carne de pui) | 8 - 10 bucăţi | 100 °C | 40 min | - 120-130 g/4-5 oz per fiecare bucată |
Peşte (carne de peşte şi fructe de mare) | 600 g | 100 °C | 20 min | - Peşte întreg cu piele, în jur de 300 g/11 oz |
Legume | 550 g | 100 °C | 14 min | - Legume rădăcinoase, cum ar fi conopidă, broccoli |
Găluşte | 400 g | 100 °C | 20 min | - |
Gătitul cu funcţia Abur şi aer, conform tabelului cu alimente
1. Cum să te pregăteşti:
- Scoate rezervorul de apă din aparat şi umple-l până la nivelul MAX.
- Fixează capacul şi plasează rezervorul în mod corespunzător pentru a evita problemele.
- Plasează rezervorul de apă în canelura din partea superioară a aparatului şi asigură-te că este fixat.
- Plasează dispozitivul la 20 cm de perete şi nu poziţiona orificiul de evacuare a aerului direct în faţa prizei. Conectaţi aparatul.
2. Montarea tăvii şi a coşului:
- Scoate tava mare cu coşul, apoi pune coşul în tava mare.
- Adaugă ingrediente în coş, respectând tabelul de alimente (consultă tabelul de mai jos) cu privire la cantităţi şi durate de preparare.
3. Cum să începi să găteşti:
- Introdu tava înapoi în Airfryer.
- Apasă butonul de pornire/oprire şi selectează tava mare.
- Apoi selectează funcţia de preparare cu Abur şi aer şi reglează timpul şi temperatura după cum este necesar (consultă tabelul de mai jos).
- Dacă este necesar, utilizează butonul de memento pentru agitare.
- Apasă butonul de pornire/pauză pentru a porni procesul de preparare.
4. În timpul gătirii, poţi:
- Agita tava când ţi se solicită acest lucru.
- Regla setările dacă este necesar.
5. Mâncarea este gata:
- Verifică dacă ingredientele sunt gata când sună clopoţelul cronometrului. În caz contrar, introdu coşul înapoi şi adaugă câteva minute suplimentare.
- Scoate ingredientele cu atenţie folosind cleştele pentru grătar.
Important:
- Nu atinge tava sau coşul în timpul utilizării şi un anumit timp după utilizare, deoarece acestea devin foarte fierbinţi.
Ingrediente | Cantitatea de alimente | Temperatură | Timp (min.) | Note |
Cartofi proaspeţi tăiaţi în cuburi | 800 g/28 oz | 180 °C | 26-35 | Agită, întoarce sau amestecă de 2 ori în timpul preparării |
Ciocănele de pui | 10 bucăţi (125 g/4,5 oz fiecare) | 180 °C | 27-30 | Agită, întoarce sau amestecă la jumătatea timpului de gătire |
Piept de pui | 4 bucăţi (200 g fiecare) | 160 °C | 20-22 | Adaugă 10 g ulei de rapiţă |
Peşte întreg | 3 bucăţi (300-400 g/11-14 oz fiecare) | 200 °C | 18-21 | Agită, întoarce sau amestecă la jumătatea timpului de gătire |
File de peşte | 5 bucăţi (200 g/7 oz fiecare) | 160 °C | 20-21 | Adaugă 10 g ulei de rapiţă |
Amestecă legumele | 1000 g/35 oz | 200 °C | 19-21 | Setează timpul de preparare în funcţie de preferinţele personale. Agită, întoarce sau amestecă de 2 ori în timpul preparării |
Conopidă | 600 g/21 oz | 160 °C | 19-21 | Agită, întoarce sau amestecă de 2 ori în timpul preparării. Adaugă 10 g ulei de rapiţă |
Morcovi | 600 g/21 oz | 180 °C | 19-21 | Agită, întoarce sau amestecă de 2 ori în timpul preparării. Adaugă 10 g ulei de rapiţă |
Pâine preparată în casă | 550 g/19 oz | 180 °C | 30-35 | Foloseşte vasul XL de gătit şi coacere. Forma aluatului trebuie să fie cât mai plată pentru a evita contactul între acesta şi elementul de încălzire atunci când aluatul creşte. Verifică dacă pâinea este coaptă înainte de a o scoate |
Găluşte | 400 g/14 oz | 160 °C | 15-18 |
|
Pui întreg | 1200 g/42 oz | 180 °C | 50-60 |
|
Gătitul cu funcţia Abur şi aer folosind presetările
Pentru a utiliza o presetare cu funcţia pentru pentru Abur şi aer, urmează aceiaşi paşi ca mai sus (funcţia pentru Abur şi aer, conform tabelului cu alimente) şi după selectarea funcţiei pentru Abur şi aer, apasă una dintre presetări pentru a o selecta. Apoi apasă butonul start/pauză pentru a începe prepararea.
În tabelul de mai jos poţi vedea Temperatura şi Timpul implicite pentru fiecare presetare, precum şi câteva sfaturi atunci când le utilizezi.
Presetările | Cantitatea de alimente | Temperatură (implicită) | Timp (implicit) | Note |
Cartofi proaspeţi | 800 g/28 oz | 180 °C | 26 min | - Foloseşte cartofi făinoşi |
Ciocănele de pui (carne de pui) | 8 - 10 bucăţi | 180 °C | 27 min | - 120-130 g/4-5 oz per fiecare bucată |
Peşte (carne de peşte şi fructe de mare) | 600 g/21 oz | 200 °C | 18 min | - Peşte întreg cu piele, în jur de 300 g/11 oz |
Legume | 550 g | 160 °C | 19 min | - Legume rădăcinoase, cum ar fi broccoli/conopidă |
Pâine | 500 g | 180 °C | 30 min. | - Foloseşte vasul XL de gătit şi coacere |
Reîncălzire | - | 150 °C | 20 min | - Reglează timpul în funcţie de produsul alimentar şi de cantitatea de alimente |
Găluşte | 400 g | 160 °C | 15 min. | - |