1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Îmi pot vopsi părul în timpul sarcinii?

   

  Este o întrebare frecventă: este sigur să îţi faci permanent şi să îţi vopseşti părul în timpul sarcinii? În funcţie de persoana pe care o întrebi, răspunsurile variază. Unii spun că vopsirea părului este sigură atâta timp cât nu atinge scalpul, în timp ce alţii cred că orice tip de vopsea sau tratament de păr este nesigur. Aşa că ce ar trebui să faci? Ar trebui să renunţi la o parte din rutina de înfrumuseţare sau este în regulă să-ţi vopseşti părul sau să-ţi faci permanent în timpul sarcinii?

   

  Adevărul

   

  Până în prezent, nu au existat cercetări precise care să coreleze direct vopsirea părului sau substanţele chimice utilizate în soluţiile permanent cu vătămarea fătului în timpul sarcinii. Acestea fiind spuse, s-a dovedit în studii pe animale că substanţele chimice utilizate în vopselele de păr şi soluţiile permanent provoacă tulburări genetice şi cancer atunci când sunt utilizate în doze mari (cantităţi de 50 de ori mai mari decât cele folosite în tratamentele de salon). 

   

  Utilizarea oricăror substanţe chimice inutile în timpul sarcinii – în special pe scalp, care absoarbe substanţele chimice în fluxul sangvin – ar trebui evitată atunci când este posibil, dar nu s-a dovedit niciodată că vopsirea de şuviţe sau ondularea permanentă ar provoca vătămări şi multe femei aleg să-şi facă în continuare tratamente ale părului pe tot parcursul sarcinii. Ce credem noi? Fă ceea ce este cel mai bine pentru tine. 

  Părul tău, decizia ta

   

  Unele femei cred cu tărie că stima lor de sine merită expunerea temporară la substanţe chimice. Interesant, profesioniştii din domeniul sănătăţii cred că femeile însărcinate sunt expuse zilnic la substanţe chimice mai nocive de la poluare decât de la tratamente rapide de vopsire a părului sau permanent.

  Modificări ale părului în timpul sarcinii

   

  Poate că întrebarea reală este: cum va reacţiona părul tău? Din cauza hormonilor, părul, pielea şi unghiile se schimbă drastic în timpul sarcinii. Îţi poţi face un permanent şi realiza că părul nu reacţionează la fel ca înainte sau culoarea poate să nu prindă la fel de bine ca înainte. Există multe femei care şi-au făcut permanent sau şi-au vopsit părul toată viaţa, pentru ca în sarcină să-şi dea seama că părul lor nu mai tolerează aceste proceduri. 

  Întreabă medicul 

   

  O opţiune este să cumperi vopsele de păr şi tratamente organice, semipermanente. Acestea nu durează la fel de mult, dar pot fi o soluţie temporară pe perioada sarcinii. Dacă eşti îngrijorată, este întotdeauna bine să discuţi cu medicul, deoarece părerea sa te poate ajuta să te decizi. Ai avut probleme majore cu părul în timpul sarcinii? Ai folosit vopsele de păr sau ţi-ai făcut permanent?

   

  Articol scris de Echipa de sănătate şi parenting

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit the Philips USA website.

  I understand

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.