0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Alimentaţia adecvată în timpul alăptării

    50 Lei reducere* la cumpărături Philips Avent de minimum 300 lei Aplică codul: AVENT50LEI

    50 Lei reducere* la cumpărături Philips Avent de minimum 300 lei Aplică codul: AVENT50LEI

    Este important să urmezi regimul alimentar de alăptare variat şi sănătos pe care l-ai respectat în timpul sarcinii.

     

    A produce lapte matern pentru a satisface un nou-născut flămând este un lucru dificil şi îţi ia multă energie - în jur de 500 de calorii pe zi. Aşadar încearcă să mănânci puţin mai mult decât de obicei. Dacă mănânci prea puţin, corpul tău va produce totuşi lapte de bună calitate, însă te vei simţi fără vlagă. Aceasta îţi poate încetini de asemenea recuperarea organismului după travaliu.

    Regimul tău alimentar de alăptare - hrănirea suficientă


    Încearcă să iei una sau două gustări energizante în cursul zilei, împreună cu cele trei mese principale ale tale. Poţi încerca un sandviş cu şuncă sau cu pui, brânză pe pâine prăjită sau fructe uscate şi nuci (atâta timp cât nu ai un istoric de alergii la arahide în familie). Printre opţiunile bune se numără iaurtul, cerealele sau supele proaspete.

    Alimente bogate în fier


    Este posibil să ai nevoie de suplimente de fier dacă descoperi că ai niveluri scăzute de fier - acestea chiar te ajută să reduci oboseala. Poţi adăuga şi alimente bogate în fier la regimul tău alimentar de alăptare, precum carnea roşie, cerealele fortificate, gălbenuşurile fierte tari şi legumele verzi. Vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul din ouă, legume şi cereale, aşadar nu uita să incluzi alimente precum cartofii, citricele, roşiile şi ardeii.

    Alimente de consumat în cantitate moderată


    Se consideră că unele alimente pot provoca probleme pentru bebeluşi atunci când se transmit prin laptele matern. Printre acestea se numără: prea multe gaze, simptome de colici şi chiar diaree. De regulă sunt vinovate roşiile, citricele sau fructele în exces, usturoiul şi ceapa crudă, varza şi varza de Bruxelles, căpşunile, ciupercile, băuturile acidulate, alimentele condimentate, ciocolata şi toate leguminoasele. Nu trebuie să le elimini complet, consumă-le cu moderaţie şi exclude-le numai în cazul în care crezi că îi provoacă probleme bebeluşului tău.

     

    Uneori, sensibilitatea la produsele lactate poate provoca simptome de tipul colicilor bebeluşului tău. Dacă te gândeşti să renunţi la produsele lactate pentru o vreme, solicită mai întâi sfatul unui medic pentru a te asigura că îţi mai asiguri încă substanțele nutritive vitale de care ai nevoie tu şi bebeluşul tău.

     

    O altă indicaţie bună este să încerci să eviţi prea multă cafeină în ceai, cafea, cola şi alte băuturi răcoritoare. În caz contrar, te poţi alege cu un bebeluş irascibil şi fără somn.

    Confortul


    Dacă exersezi mai întâi acasă fără perne şi pe diferite scaune, ar putea să te ajute să te simţi mai încrezătoare. Încearcă diferite tipuri de haine care pot fi descheiate uşor sau o bluză de alăptat.

     

    Când eşti gata să încerci alăptatul în public, aşează-te pe un scaun confortabil cu suport bun. Dacă crezi că te vei simţi ruşinată, stai cu spatele la majoritatea oamenilor din restaurant sau din cafenea. O eşarfă sau o bucată de muselină te poate ajuta de asemenea să alăptezi mai discret. Pur şi simplu acoperă cu aceasta orice zone dezgolite după ce bebeluşul tău se prinde de sân.

     

    O indicaţie bună este să ai un pahar de apă la îndemână - alăptarea produce sete! De asemenea, încearcă să eviţi să te aşezi în apropierea unei surse de căldură deoarece îţi creşte temperatura corpului.

     

    Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

    Nu avem un manual pentru meseria de părinte, dar avem o echipă care te poate ajuta

    Doreşti să primeşti gratuit sfaturi personalizate şi cele mai noi informații referitoare la produsele noastre?

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.