0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› 4 sfaturi despre cum să îți crești și să îți menții barba deasă

    Home ›› 4 sfaturi despre cum să îți crești și să îți menții barba deasă

    În acest articol puteți afla mai multe despre

     

    4 sfaturi despre cum să îți crești și să îți menții barba deasă :

     

    1.Cât durează să îți crești barba?

    2.Cum să îți menții barba uniformă

    3.Stiluri de barbă (în funcție de forma feței)

    4 sfaturi despre cum să îți crești și să îți menții barba deasă

     

    Bărbile au devenit un trend în lumea modei bărbaților în ultimii ani. Totuși, nu toată lumea s-a născut cu darul unei asemenea podoabe faciale. Deși poate părea imposibil pentru unii dintre noi, există speranță! Noi te vom ghida prin procesul de a-ți crește și menține barba mult visată.

    Cât durează să îți crești barba?

     

     „Indiferent ce fac, pare că nu pot să-mi cresc o barbă uniformă” - probabil ți-ai spus asta cel puțin o dată. Chiar dacă, în general, durează între două și șase săptămâni pentru a-ți crește barba uniformă și deasă, viteza cu care crește părul depinde de câțiva factori precum vârsta, etnia și nivelul de testosteron din corp. Ai mai jos o imagine de ansamblu a unora dintre factorii care influențează creșterea bărbii:

     ● Genetica joacă cu siguranță un rol important și poate explica o barbă neuniformă. Totuși, barba neregulată a tatălui tău nu înseamnă obligatoriu că și a ta va fi la fel. Însă, arborele genealogic îți poate oferi o idee despre aspectul general al bărbii tale.

     

    Vârsta poate fi alt motiv pentru care ai dificultăți în creșterea rapidă a bărbii. În general, perioada în care părul facial crește cel mai rapid este între 25-35 de ani. Deci, dacă ești mai tânăr sau mai în vârstă de atât, probabil va fi mai dificil să îți crești o barbă lungă. 

     

    Fondul etnic de asemenea influențează felul în care îți crește barba. În general, caucazienii au părul facial cel mai des, în timp ce asiaticii și afro-americanii pot întâmpina probleme în creșterea unei bărbi lungi și dese.

     

    Nivelurile de testosteron din corpul tău sunt componenta cheie din cauza căreia nu poți să obții o barbă deasă. Este un fapt cunoscut că testosteronul influențează masa musculară, celulele sanguine, fertilitatea și distribuirea grăsimii corporale. Când te întrebi „De ce nu pot să-mi cresc barba?” amintește-ți că poate avea o legătură importantă cu nivelul de testosteron produs de corpul tău. 

    Cum să îți menții barba uniformă

     

    Acum, că ai aflat câteva dintre motivele pentru care e dificil să îți crești părul facial rapid, iată și câteva sfaturi pentru o barbă lungă și sănătoasă. 


    1. Nu tunde firele de pe linia gâtului. După ce ai început să îți crești părul, este important să eviți tăierea firelor de pe linia gâtului, întrucât acestea sunt cele care oferă un plus de volum. Dacă tunzi sau scurtezi firele de pe linia gâtului, riști ca barba să arate nenatural din profil. Bineînțeles, poți să-i oferi o formă pentru a o face să pară mai „disciplinată”. Poți folosi acest aparat de tuns si conturat, care este special conceput pentru a-ți oferi barba pe care ți-o dorești. 

    2. Piaptănă-ți părul regulat. Pieptănarea zilnică a părului facial stimulează circulația sângelui și permite părului să crească mai repede și mai sănătos. În plus, o perie de calitate pentru barbă poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii care sunt blocate între firele lungi de păr ale bărbii. Din această cauză, alegerea unui pieptăn este foarte importantă. Piaptănă barba cât mai des, pentru a fi sigur că rămâne strălucitoare și lungă pentru o perioadă mai îndelungată. 

     

    3. Hidratare, hidratare, hidratare! Probabil cel mai important pas în a avea barba mult visată este aplicarea uleiurilor pe aceasta. Astfel, îți ajuți barba să-și recapete uleiurile naturale pe care le pierzi în timpul unui duș. De asemenea, contribuie la prevenirea uscării pielii și posibilitatea formării mătreții. Și să nu uităm de sentimentul groaznic de mâncărime provocat de o barbă lungă. Uleiul pentru barbă poate ajuta și cu problema aceasta! 

     

    Deși uleiurile din comerț sunt o opțiune bună pentru barba ta, nimic nu se compară cu o rețetă de ulei făcut acasă! Pe lângă faptul că este mai avantajos ca preț, poți adăuga orice aromă preferi. Aici sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cea mai bună rețetă de ulei pentru barbă făcut acasă:


    Ingrediente:


    14 ml ulei organic de jojoba 


    20 ml ulei de ricin 


    20 ml ulei extras din semințe de meadowfoam


    6 ml ulei aromatic după preferință


    Mod de preparare:


    Pune uleiurile într-un vas gradat. Folosește o pâlnie pentru a turna toate acestea într-o sticluță închisă la culoare. Închide sticla și agită bine. Acum este gata de folosire! 

    how to grow your beard

    Stiluri de barbă (în funcție de forma feței) 

     

    La fel cum vestimentația în funcție de stilul tău este importantă, la fel este și alegerea stilului de barbă care se potrivește formei feței tale. 

     

    Față rotundă. Această formă a feței cere o barbă completă care adaugă lungime la baza feței, subliniind linia maxilarului conturată unghiular. Pentru a obține acest rezultat, folosește un aparat de tuns special conceput pentru a-ți tunde barba cu precizie pentru lungimea fiecărui fir de păr.

     

    Față ovală. Această formă este de obicei considerată ideală, pentru că îți permite să experimentezi orice stil de barbă consideri că ți se potrivește și ți se pare cool.

     

    Față pătrată. Dacă ai fața pătrată, consideră-te norocos. Aceasta este forma pe care femeile o găsesc cea mai atractivă. Când îți alegi forma bărbii, asigură-te că îți accentuezi linia naturală a maxilarului fără să o ascunzi sub o barbă completă.

     

    Față alungită. Fii atent când îți alegi stilul de barbă dacă ai fața alungită, astfel încât să nu mai adaugi lungime la baza feței. 

     

    Față triunghiulară. Această formă cere un stil de barbă care să adauge puțină lățime fără a accentua bărbia ascuțită. 

     

    Față în formă de inimă. La fel ca și forma triunghiulară, ideea este să încerci să maschezi bărbia mică. De aceea, alegerea corectă în acest caz este adăugarea lățimii feței.

     

    Față în formă de diamant. Cei cu această formă a feței pot alege ori să își pună în evidență pomeții proeminenți, ori să iasă din tipare și să își crească o barbă lungă și deasă. În orice caz, este foarte important să știi ce stil ți se potrivește cel mai bine, în funcție de forma feței tale! 

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.