0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Sfaturi de îngrijire a părului pentru bărbați: cum să te bucuri de un păr sănătos

    Home ›› Sfaturi de îngrijire a părului pentru bărbați: cum să te bucuri de un păr sănătos

    Sfaturi de îngrijire a părului pentru bărbați: cum să te bucuri de un păr sănătos

     

    Un păr sănătos și îngrijit poate fi cartea de vizită a unui bărbat, deoarece spune multe despre stilul lui de viață și despre câtă importanță oferă îngrijirii de sine. Pe lângă alegerea unei tunsori potrivite, iată câteva sfaturi utile de îngrijire a părului pentru bărbați.

    Rutina de îngrijire a părului pentru bărbați. Ce produse să folosești

     

    Caracteristicile scalpului și structura firului de păr pot fi diferite de la bărbat la bărbat, motiv pentru care este bine ca produsele pe care le folosești pentru îngrijirea părului tău să fie adecvate nevoilor tale. Iată cum ar trebui să arate o rutină de îngrijire adecvată fiecărui tip de păr și ce produse ai putea să folosești, astfel încât să te bucuri de un păr sănătos.

    Rutina de îngrijire potrivită pentru bărbații cu părul gras

     

    Un păr gras este cauzat de un dezechilibru al glandelor sebacee care secretă sebum, o substanță naturală și uleioasă, ce are rolul de a lubrifia scalpul și de a-l proteja de praf, poluare sau alți factori nocivi din mediu. Deși acest dezechilibru al glandelor sebacee este principala cauză a unui păr gras, există și alte cauze precum: stresul, alimentația nesănătoasă, bogată în grăsimi, purtarea de șepci sau spălatul părului prea des.

    Indiferent de cauzele care stau la baza unui păr gras, o rutină de îngrijire corespunzătoare poate să mențină nivelul de sebum normal.

     

    Pentru spălarea părului, este indicată folosirea unui șampon de bărbați pentru păr gras, care să conțină acid salicilic, un ingredient eficient în reglarea nivelului de sebum de la nivelul scalpului. După spălare, clătește părul cu apă călduță, deoarece apa fierbinte crește și mai mult producția de sebum. În ceea ce privește uscarea părului, folosește un uscator de par cu protectie termica, pentru protejarea părului împotriva căldurii excesive.

    Rutina de îngrijire pentru bărbații cu părul uscat și rar
     
    Un păr uscat și slăbit nu numai că nu are strălucire, dar contribuie și la apariția mătreții. Spre deosebire de părul gras, principala cauză a părului uscat și rar este nivelul prea mic de sebum care se secretă la suprafața scalpului. În această situație, ai nevoie de o rutină de îngrijire care să includă produse pentru hidratarea intensă a părului. Astfel, pe lângă un șampon hidratant, pentru un păr sănătos, poți să folosești și un balsam hrănitor, care să conțină ingrediente precum cheratina sau biotina. Acestea sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a hidrata scalpul și de a întări rădăcina firului de păr.

    Rutina de îngrijire pentru bărbații cu un păr des cu fir gros
     
    Bărbații cu păr des pot să aleagă aproape orice tunsoare, pentru că densitatea părului le permite să încerce diferite stiluri. Cu toate acestea, îngrijirea unui păr des cu firul gros necesită atenție, deoarece folosirea produselor nepotrivite pot cauza un păr aspru și mâncărimi la nivelul scalpului. Astfel, pentru un păr sănătos, care să poată fi aranjat cu ușurință, este indicată folosirea unor produse de îngrijire hidratante și nutritive, care conțin ingrediente precum cheratină, colagen și aloe vera.

    Rutina de îngrijire pentru bărbații cu părul creț

     

    Deși un păr creț îți poate oferi un look deosebit, îngrijirea acestuia este una mai deosebită decât în cazul celorlalte tipuri de păr, întrucât, pentru ca un păr creț să arate bine, nu este suficient să îl speli dimineața și să îl usuci. După ce alegi o tunsoare stratificată corespunzător, produsele de îngrijire trebuie să fie axate, în mare parte, pe hidratarea părului cu acid hialuronic și aloe vera. Pentru a preveni încurcarea firelor de păr, poți să folosești și un ulei de păr, după spălare.

    Cât de des este bine să te tunzi

    Handsome man standing

     

    Indiferent că preferi senzația părului proaspăt tuns ori un păr puțin mai lung, ca bărbat, este recomandat să te tunzi în mod regulat, pentru a-ți menține un look îngrijit.

     

    Dacă părul tău nu crește foarte repede, atunci nu trebuie să îți faci griji pentru aspectul tunsorii tale decât o dată la 3-4 săptămâni. Dacă părul tău are un ritm de creștere mai accelerat, pentru a-ți menține mereu același look cu aspect îngrijit, ai putea avea nevoie să îți reîmprospătezi tunsoarea o dată pe săptămână.

     

    Același lucru se aplică și în cazul bărbilor. O barbă aranjată îți va oferi mereu un aspect mai plăcut și îngrijit.

     

    Partea bună este că, în prezent, există instrumente de îngrijire datorită cărora ai posibilitatea de a-ți menține un look îngrijit chiar și acasă.

    👉 Descoperă aparatul de tuns Philips Multigroom Seria 7000, care îți oferă o îngrijire completă pentru față, păr și corp. Acest aparat de tuns multifunctional pentru barbati vine cu 14 accesorii diferite, pentru a te putea bucura de o îngrijire corespunzătoare acasă, din cap până în picioare. Are livrare gratuită și poate ajunge la tine acasă ori la birou, în 3-4 zile lucrătoare.

    Cât de des este indicat să-ți speli părul

     

    Obiceiul de a-ți spăla părul în fiecare zi poate poate părea benefic, pentru că menține scalpul și firele de păr curate pe termen scurt, însă, pe termen lung, acest lucru poate să dăuneze sănătății părului.

    Atunci când speli părul în fiecare zi, nu permiți glandelor sebacee de la nivelul scalpului să ajungă la producerea unui nivel normal de sebum, astfel că, în timp, poate avea loc un dezechilibru care să cauzeze îngrășarea părului de la o zi la alta.

    De obicei, este recomandată spălarea părului de 2-3 ori pe săptămână, cu cel puțin o zi pauză între spălări. Acest lucru, însă, este discutabil; dacă stilul tău de viață și activitățile pe care le desfășori în fiecare zi necesită spălarea părului mai des, folosește șampoane pentru uz zilnic, care sunt special concepute pentru a le folosi des și pentru a nu dăuna firului de păr ori scalpului.

    Cum să îți usuci părul fără să îl arzi

     

    Deși există situații în care poate ai timp să lași părul să se usuce natural, de cele mai multe ori, în special atunci când vrei să îți aranjezi părul într-un anumit fel, apelezi la un uscător de păr. Dacă folosești des astfel de instrumente de îngrijire fără să setezi treptele de căldură sau puterea de uscare, este posibil ca părul tău să aibă de suferit. 

    Pentru a te asigura că îți menții părul sănătos, iată ce trebuie să iei în considerare, atunci când îți alegi uscătorul de păr:

     

    • puterea de uscare. Cu cât puterea unui uscător de păr este mai mare, cu atât timpul de uscare va fi mai scurt, iar părul tău nu va fi expus mult la căldură. Un uscător eficient din acest punct de vedere este unul care are peste 1800 de wati.
    • treptele de viteză și căldură. Pentru mai mult control asupra nivelului de căldură și vitezei de uscare, poți opta pentru un uscător de păr care îți permite setarea treptelor de căldură și viteză în funcție de nevoile tale.
    • tehnologii de protecție. Un uscător de păr de calitate îți pune la dispoziție funcții care să mențină sănătatea părului, prin protejarea lui împotriva căldurii și prin adaptarea căldurii în funcție de tipul tău de păr.

     

    👉Descoperă oferta noastră de uscătoare pentru păr, special concepute pentru a-ți menține părul sănătos și puternic, și alege un uscator de par de calitate, potrivit nevoilor tale.

     

    Folosirea unor instrumente adecvate pentru îngrijirea părului, alături de produse de calitate, adecvate tipului tău de păr, contribuie cu succes la menținerea unui păr puternic și a unui scalp sănătos.

     

    Sursă foto: freepik.com

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.