0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Tu știi cât de des ar trebui să te tunzi, în funcție de tipul tău de păr?

    Home ›› Tu știi cât de des ar trebui să te tunzi, în funcție de tipul tău de păr?

    Tu știi cât de des ar trebui să te tunzi, în funcție de tipul tău de păr?

     

    Îngrijirea părului a dat naștere multor mituri, de aceea probabil îți este greu să selectezi doar sfaturile care se potrivesc cel mai bine părului tău. Cele mai multe mituri sunt legate de tunderea părului. Se spune că perioada ideală de tundere a vârfurilor ar fi de șase săptămâni, însă, în realitate, ar trebui să îți tunzi părul ori de câte ori este nevoie, în funcție de tipul acestuia. Îți prezentăm în continuare intervalele de timp perfecte pentru fiecare tip de păr. De asemenea, îți vom spune și cum poți să eviți deteriorarea părului, pentru a nu te confrunta cu vârfuri despicate, care au ca unică soluție tunderea.

    Informații interesante despre creșterea părului

     

    Înainte de a-ți spune cât de des trebuie să te tunzi, vrem să îți vorbim și despre creșterea părului și motivele pentru care trebuie să îți tunzi vârfurile. Media de creștere a părului este de 1,25 cm pe lună în prima jumătate a vieții, iar apoi încetinește. În general, probabil vei dori și tu să îți tunzi vârfurile în următoarele situații:

     

    • dacă ai vârfurile deteriorate; 
    • dacă nu mai poți să te coafezi așa cum te-ai obișnuit.

     

    În aceste cazuri, cu siguranță, nu vei mai amâna vizita la salon și vei dori să scapi cât mai repede de vârfurile care nu îți permit să te lauzi cu podoaba ta capilară.

     
    Trebuie să știi că firul de păr are trei cicluri de creștere, după cum urmează:

     

    • faza anagenă, mai exact faza activă de creștere, care în general durează între 3 și 5 ani; 
    • faza catagenă, care durează cam 10 zile și care este caracterizată de micșorarea foliculilor firelor de păr;
    • faza telogenă, când firul de păr slăbit din faza catagenă cade.

     

    După o perioadă de pauză de 3 luni, foliculul își reia activitatea și se formează un nou fir de păr. Știai că în fiecare zi pierzi aproximativ 100 de fire de păr? 


    Unul dintre motivele pentru care ar trebui să îți tunzi vârfurile la un anumit interval este legat de faptul că cele deteriorate pot da impresia unui păr mai scurt și poți crede că părul tău nu mai crește. 

    Cât de des ar trebui să te tunzi în funcție de tipul de păr?

     
    Printre factorii care stabilesc frecvența tunderii vârfurilor în funcție de tipul tău de păr se numără și:
     
    • lungimea părului; 
    • tunsoarea aleasă; 
    • tipul de păr (drept, ondulat, creț); 
    • agresiunile la care supui părul (coafat la cald, vopsit sau decolorat).

    Cât de des ar trebui să îți tunzi părul în funcție de lungime?
     
    Cel mai adesea, doamnele și domnișoarele își tund părul în funcție de lungime și nu este nimic greșit în acest obicei. Astfel, te invităm să citești în continuare și să afli care este intervalul ideal pentru tunderea vârfurilor.
     
    • Pentru părul scurt, în special pentru tunsorile de tip pixie sau bob, se recomandă tunderea la un interval cuprins între 3 și 6 săptămâni, pentru a menține forma ideală și pentru a arăta ca și când ai ieșit zilnic de la coafor. Cu cât părul este mai scurt, cu atât și intervalul de tundere va fi mai scurt. 
    • Părul lung are nevoie de tundere în funcție de tipul tunsorii. Spre exemplu, dacă optezi pentru scări, dacă vrei să păstrezi aspectul deosebit al coafurii, tunde-ți părul la fiecare trei luni. Dacă folosești aparate de coafat foarte des, nu aștepta mai mult de 2 luni sau maximum 2 luni și jumătate, în funcție și de rutina ta de îngrijire a părului, deoarece părul lung este mai sensibil. 

    Cât de des tunzi părul în funcție de tipul lui? 
     
    Foarte important de luat în calcul este și tipul părului. De obicei, părul drept este considerat mai des, deoarece nu se încurcă atât de mult și multe femei preferă să aibă coafuri simple, fără a folosi prea mult ustensile bazate pe căldură.
     
    • Părul drept și sănătos ar trebui tuns de trei sau de patru ori pe an, în funcție de modul în care îl îngrijești și coafezi. Dacă vrei să păstrezi tunsoarea pe care o ai, este suficient să respecți aceste intervale pentru a reîmprospăta forma. 
    • Părul ondulat sau creț poate fi tuns între 6 și 12 săptămâni, însă foarte mult contează dacă te vopsești, dacă te decolorezi și dacă folosești căldură pentru coafare. În general, părul ondulat sau creț are tendința de deshidratare, ceea ce duce și la ruperea mai ușoară a vârfurilor. 
    • Părul fragil, indiferent dacă a fost agresat chimic (vopsiri sau decolorări) sau fizic (coafat excesiv) are nevoie de tunderea vârfurilor la maximum 2 luni și de tratamente speciale realizate atât acasă, cât și la salon.

    Cum îți îngrijești părul între sesiunile de tuns?

     

    Indiferent de tipul tău de păr și de intervalul la care te tunzi, este necesar să acorzi părului tău cea mai bună îngrijire. Astfel, îți recomandăm să aplici produse adecvate tipului tău de păr, care să îl hidrateze și să îl protejeze, să folosești măști realizate în casă, din ingrediente pe care le ai la îndemână și să utilizezi ustensile de coafat care îți vor proteja părul de supraîncălzire.

    take care of your hair

     

    Dacă nu știi ce produse să utilizezi pentru îngrijirea părului, îți poți ruga stilistul să îți recomande tot ceea ce ai nevoie. Pe cât posibil, încearcă să folosești produse profesionale (șampon, balsam, mască, protecție termică și altele) și vei observa diferențe majore în ceea ce privește frumusețea părului.

     
    Nu neglija mastile naturale facute in casa, deoarece sunt ușor de preparat, pot mirosi excelent, în funcție de ingredientele pe care le alegi, și îți vor lăsa părul moale, strălucitor și frumos.

     
    Bineînțeles, trebuie să ții cont și de aparatele de coafat folosite, deoarece vor face o mare diferență în ceea ce privește sănătatea părului și intervalul de timp ce se va scurge între două tunsuri. Dacă vrei să salvezi timp prețios ori de câte ori te coafezi și să arăți ca ieșită de la coafor, încearcă Gama de îngrijire a părului Philips SenseIQ. Indiferent dacă îți dorești un uscător de păr, o placă sau un ondulator, te vei putea bucura de următoarele beneficii:

     

    • părul este protejat împotriva supraîncălzirii; 
    • hidratarea naturală a părului este conservată, pentru un aspect sănătos; 
    • este prevenită deteriorarea părului cauzată de căldura excesivă. 

    Philips device

    Utilizând produsele din Gama SenseIQ, vei descoperi îngrijirea adaptată tipului tău de păr și vei putea să observi ce înseamnă un păr sănătos, strălucitor și ușor de aranjat, cu un minim de efort și nu va mai fi nevoie să te tunzi atât de des pentru a scăpa de vârfurile deteriorate.

    ▶️ Descoperă Gama de îngrijire a părului Philips SenseIQ.

     
    Așadar, pentru a avea un păr frumos și sănătos, este necesar să respecți intervalul de tuns potrivit tipului tău de păr, să ai o rutină de îngrijire adecvată nevoilor părului și să utilizezi aparate de coafat care se adaptează caracteristicilor părului.


    Sursa foto: Shutterstock, Philips 

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.