0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Cum găsesc cea mai bună metodă de a-mi ajuta copilul să renunţe la suzetă?

  Metode de a renunţa la suzetă

   

  Tu și micuțul tău veţi ști cel mai bine când este momentul potrivit să începeţi să reduceţi sau să puneţi capăt utilizării suzetei. Încercați una dintre aceste idei sau o combinație între ele pentru a găsi soluția care vi se potrivește cel mai bine.

   

  1) Pași mici

  Această metodă scade treptat utilizarea suzetei în timp. Începe prin a limita numărul suzetelor din casă. Apoi asigură-te că micuţul tău le folosește doar acasă, nu și afară. Mai târziu, păstrează-le doar pentru ora de culcare. Această etapă poate dura mai multe săptămâni. Este ideală dacă nu te grăbești și vrei să iei lucrurile ușor cu un copil mai sensibil. Poți încerca acest lucru împreună cu o poveste despre renunțatul la suzetă, cum ar fi „Ultima suzi” sau „Fără suzetă pentru porcușor”. Copilul tău poate chiar să deschidă calea!

   

  2) Altă consolare

  Când copilul tău are nevoie de suzetă, încearcă să-i distragi atenția. Poți face acest lucru cu ajutorul unor activități relaxante cum ar fi îmbrățișatul, cântecele sau poveștile, sau cu activități antrenante cum ar fi teatrul sau un joc preferat. În plus, înlocuiește suzeta dându-i copilului păturica sau ursulețul favorit. Dacă încerci acest lucru înainte de culcare, fi pregătită să aștepți puțin mai mult pentru ca micuțul să se liniștească. Nu îți face griji, însă, se va obișnui repede.

   

  3) Repede și vesel

  Această metodă este ca smulgerea unui plasture… de ce să mai așteptăm? Copilul tău se poate obișnui în câteva zile sau chiar din prima. Anumite evenimente importante sunt perfecte pentru această abordare de pe o zi pe alta; de exemplu, ziua de naștere înseamnă că a mai crescut și e momentul perfect să renunțe la suzetă. Dacă alegi această abordare, asigură-te că nu există și alte schimbări majore în aceeași perioadă, cum ar fi mutatul într-o casă nouă sau apariția unui frățior sau a unei surioare. Odată ce te-ai hotărât, asigură-te că scăpați de absolut toate suzetele, ca să nu fii tentată să cedezi în fața micuțului dacă o cere.

   

  4) Creaţi o poveste

  Povești cum ar fi Istorioara lui Nuţi, Niţi și Neli sunt perfecte pentru a profita de imaginația și creativitatea copilului tău. Acesta poate ajuta la confecționarea unei cutii sau a unei sacoșe în care să pună suzetele. Orice personaj mitologic poate fi folosit și introdus într-o poveste despre renunțarea la suzetă. De exemplu, copilul tău te poate ajuta să le agăți într-un copac sau să le puneți într-un loc special pentru Moș Crăciun, Iepurașul de Paște sau orice alt personaj. Un moment interesant pentru copilul tău este când acest personaj îi lasă un cadou în schimb. Acesta poate fi o surpriză - ceva ce știi că îi va plăcea micuțului.

   

  5) Copilul bun

  O metodă populară, care îi crește încrederea în sine, este să îți convingi copilul să trimită suzetele „altui copilaș” sau lui Neli din Istorioara lui Nuţi, Niţi și Neli, care are nevoie de ele (destinatarul poate fi și un prieten de-al vostru). Procesul pregătirii, adresării și trimiterii suzetelor este o ocazie minunată prin care copilul tău poate „ajuta” pe altcineva. Altfel, convinge-ți copilul să fie ecologist și să trimită suzetele la reciclat. Poți chiar să-i trimiți înapoi o scrisoare cu un mic dar sau niște abțibilduri, în care să i se mulțumească pentru curaj și bunătate.

   

  6) Structură și răsplată

  O scară sau un tabel cu steluțe este un mod foarte eficient de a îți motiva, susține și lăuda copilul când acesta face o schimbare. Fiecare abțibild poate reprezenta un pas mic din călătorie, cum ar fi 2 ore fără suzetă sau o zi la grădiniță fără suzetă. La fiecare abțibild, spune-i copilului că se descurcă grozav, folosind cuvinte, zâmbete și îmbrățișări, și lăudă-l pentru că este isteț și se comportă ca un copil mare. Când a primit abțibildurile echivalente unei zile, oferă-i o mică răsplată, de exemplu o carte nouă, emisiunea preferată de la TV sau o ieșire în oraș. Astfel va deveni tot mai încrezător cu fiecare pas.

   

  Dr Kerry Taylor, Psiholog clinician parental și infantil

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.