1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Produse

  Philips AVENT - Weaning your little one

  Înţărcarea micuţului tău

  Este satisfăcător pentru orice părinte să vadă cât de repede creşte micuţul nou-născut. Începerea înţărcării cu alimente solide alături de hrănirea cu lapte îi va da bebeluşului tău energia şi substanţele nutritive de care are nevoie pentru a creşte sănătos şi fericit. 

  Philips AVENT - Weaning your little one

  Bebeluşul meu este pregătit pentru alimente solide?

  În general, după prima lună, bebeluşii iau în greutate în medie 450 g până la 900 g pe lună în primele şase luni. Laptele matern este prima hrană ideală, însă după această etapă sunt necesare atât laptele, cât şi alimentele solide pentru a-ţi ajuta bebeluşul să crească şi să continue să pună în jur de 450 g pe lună.

  Numeroși bebeluşi se bucură să aştepte până la aproximativ şase luni înainte să înceapă înţărcatul şi la această vârstă pot învăţa abilităţile de care au nevoie pentru a consuma alimente solide foarte repede. Însă bebeluşii se dezvoltă diferit, iar micuţul tău poate fi pregătit chiar înainte de şase luni. Doar să te asiguri că nu începi să introduci alimente bebeluşului tău, în afară de lapte, înainte de vârsta de patru luni, deoarece rinichii şi sistemul lor digestiv nu vor fi dezvoltaţi pe deplin.

  Introducerea alimentelor solide este o fază foarte interesantă, deoarece bebeluşul tău învaţă să experimenteze gusturi noi şi diferite.

  Semnele că bebeluşul tău este pregătit pentru înţărcat:

  • Bebeluşul tău poate sta sus cu sprijin şi îşi poate controla capul - ceea ce înseamnă că copilul tău prezintă un pericol mai mic de înecare cu alimente solide
  • Bebeluşul tău va începe să caute, sugând jucării şi alte obiecte - un semn că bebeluşul tău este dornic să încerce senzaţii noi, inclusiv alimente
  • Micuţul tău te va privi cu interes atunci când mănânci
  • Poţi observa că bebeluşul tău pare să fie mai puţin satisfăcut doar prin hrănirea cu lapte

  Dacă nu eşti sigură când să începi înţărcatul solicită sfatul specialistului în sănătate. Ai putea şi să îi dai bebeluşului tău o linguriţă de înţărcat pentru a o ţine şi a se obişnui cu ea înainte de a încerca să mănânce.

  Dacă se trezeşte noaptea, acest lucru nu înseamnă întotdeauna o burtică flămândă.

  Dacă bebeluşul tău începe să se trezească noaptea după ce a dormit, acesta nu este neapărat un semn de foame. Bebeluşii tind să-şi schimbe obiceiurile de dormit în jurul acestei vârste. Somnul diferă de la unul adânc la unul uşor, cu perioade scurte de trezire, când bebeluşii se trezesc şi plâng după atenţie.

  Bebeluşi născuţi prematur

  Echipa ta medicală va trebui să îţi examineze bebeluşul născut prematur înainte să începi înţărcarea. Este posibil ca cel mai bun moment de înţărcare să fie la cinci până la opt luni de la naşterea efectivă a bebeluşului. Însă cel mai bine este să aştepţi trei luni de la data estimată a naşterii (DEN) pentru a permite dezvoltarea coordonării musculaturii. Este posibil ca bebeluşii născuţi prematur la această vârstă să nu aibă încă un control bun al capului, aşadar va trebui să te asiguri că atât capul, cât şi gâtul bebeluşului tău sunt susţinute bine atunci când îi introduci alimente solide.

  Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

  Produse corelate

  Sfaturi corelate

  Diferitele etape ale înţărcării

  Diferitele etape ale înţărcării

  Trecerea de la alăptare la hrănirea la biberon

  Trecerea de la alăptare la hrănirea la biberon

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.