• 30 zile drept de retur

 • Livrare gratuită

 • Accesorii originale Philips

 • NOU! Plătește în rate cu ING Credit Card

1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Produse

  Philips AVENT - Top tips for establishing a baby routine

  Cele mai bune sugestii pentru stabilirea unei rutine a bebeluşului

  Philips AVENT - Top tips for establishing a baby routine

  Rutina bebeluşului poate fi pe cât îţi doreşti de relaxantă sau fermă

  O bună definiţie a unei rutine este structura unei zile a bebeluşului, care respectă nevoile de somn în cursul zilei şi nopţii. Înseamnă că atât tu, cât şi bebeluşul tău cunoaşteţi vag mersul zilei, aşadar poţi să planifici activităţi şi să îl menţii pe bebeluşul tău mulţumit.

  Întâi îndreaptă lucrurile înainte să încerci să le combini într-o rutină

  Stabilirea alăptării este prima. Mese timpurii, frecvente, consistente în primele câteva săptămâni promovează un aport bun de lapte pentru bebeluşul tău. Iniţial, bebeluşii trebuie să se hrănească frecvent şi la cerere. Mai târziu, dacă încurajezi mesele complete, bebeluşul tău trebuie să încerce să aibă distanţe mai mari între mese. Asta uşurează rutina şi nu va afecta rezerva ta de lapte.

  Obiceiurile bune de somn sunt esenţiale pentru o rutină a bebeluşului reuşită

  Din nou, poate fi mai uşor să clarifici aceste aspecte înainte să te angajezi în stabilirea unei rutine orare. Să îl înveţi pe bebeluşul tău să aibă un program bun de somn este important nu numai pentru rutină, ci şi pentru binele întregii case.

  Începe ziua cu o masă atunci când se trezeşte bebeluşul

  Bebeluşul tău poate fi pregătit pentru primul somn la o oră sau două de la prima trezire, în funcţie de vârstă.

  Introdu o oră de baie regulată seara devreme

  Când bebeluşul tău are aproximativ două sau trei luni, o baie, un masaj, o masă, un cântec de leagăn şi un mediu familiar de alinare îi vor semnala bebeluşului tău că este ora de culcare şi este totodată un mijloc excelent de a încheia ziua.

  Estimează când bebeluşul tău a obosit

  Un bebeluş sub vârsta de şase luni este de regulă treaz pentru cel mult 90 de minute. Foloseşte-te de aceasta orientativ pentru a te ajuta să îţi dai seama când este obosit bebeluşul tău. Poate bebeluşului tău îi este greu să se liniştească dacă încurajezi somnul prea devreme sau prea târziu. Nou-născuţii în primele săptămâni pot sta treji numai cât să se hrănească (maxim 45-60 de minute), apoi adorm la loc.

  Timpul de hrănire

  Dacă bebeluşul tău rezistă 3-4 ore între mese, stabileşte mesele dimineaţa devreme, la mijlocul dimineţii, la amiază, seara devreme şi seara târziu. În timpul nopţii, lasă-ţi bebeluşul să se trezească în mod natural pentru alăptare.

  Reglează timpul de joacă şi de somn în funcţie de mesele din timpul zilei

  Poţi face asta când bebeluşul arată semne de vioiciune (pe la trei săptămâni). La început, aceasta va implica ceva mai mult decât o conversaţie şi un cântec când schimbi scutecul bebeluşului. Pe la trei luni, majoritatea bebeluşilor se vor bucura de timp într-un premergător pentru copii, scaun de tip leagăn, într-un scaun împins sau în poală pentru un timp, înainte de a fi gata pentru culcare.

  Bebeluşii iubesc consecvenţa, familiaritatea şi siguranţa unei rutine

  Sperăm că o rutină a bebeluşului va elimina epuizarea, bombănitul şi plânsul.

  Dacă alăptezi...

  Trebuie să te asiguri că întotdeauna oferi o masă bebeluşului tău dacă pare că are nevoie de mâncare, fără a ţine cont de rutina bebeluşului. Acest lucru va proteja rezerva ta de lapte şi va satisface nevoia de lapte a bebeluşului. Gustările neregulate sau alăptarea devreme nu vor schimba rutina obişnuită.

  Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

  Produse corelate

  Sfaturi corelate

  Tot ce trebuie să ştii pentru a-ţi ajuta bebeluşul să doarmă liniştit

  Tot ce trebuie să ştii pentru a-ţi ajuta bebeluşul să doarmă liniştit

  Află care sunt problemele care pot afecta somnul micuţului tău

  Află care sunt problemele care pot afecta somnul micuţului tău

  Importanţa somnului

  Importanţa somnului

  Alimentaţia copiilor mici – un regim echilibrat

  Alimentaţia copiilor mici – un regim echilibrat