Mâncare delicioasă, în fiecare zi
Porţii 4, Durată de preparare: 10 m, Durată de gătire 65 m
Ingrediente
- 1 pui de țară
- 1 ceapă
- 1 căpățână usturoi
- 2 linguri ulei
- piper
- boia de ardei dulce
- oregano
- cimbru
- 2 foi de dafin
- 1,5 l apă
- 200 ml lapte
- 5 linguri făină
- sare
- 1 legătură pătrunjel
Indicaţii
- 1. Selectaţi programul FRY şi timpul de preparare 15 minute. Adăugaţi uleiul şi carnea de pui şi lăsaţi la prăjit.
- 2. După 5 minute adăugaţi ceapa şi usturoiul, iar cand se scurg cele 15 minute, adăugaţi apa astfel încât carnea să fie acoperită.
- 3. Adăugaţi foile de dafin, şi asezonaţi cu condimente.
- 4. Selectaţi programul STEW şi timpul de preparare la 50 de minute .
- 5. Amestecaţi laptele cu faina, iar cu 5 minute inainte de scurgerea timpului, deschideţi capacul, puneţi putină zeamă fiartă peste amestecul de faina cu lapte, amestecaţi şi turnaţi totul in vas.
- 6. Omogenizaţi compoziţia şi închideţi capacul.
- 7. La final, deconectaţi de la sursa de curent, scoateţi vasul din aparat şi presăraţi pătrunjel tocat peste ciulama.
- Sugestie: Serviţi cu mămăliguţă!