0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Rețetă cartofi prăjiţi ţărăneşti picanţi

    Rețetă cartofi prăjiţi ţărăneşti picanţi

    Porţii 4, Durată de preparare: 10 m, Durată de gătire 20 m

    Ingrediente

    • 800 g cartofi cu aspect cerat
    • 2 ardei iuţi mici, uscaţi sau 1 linguriţă cu vârf de fulgi de ardei iute uscaţi, proaspăt măcinaţi
    • ½ lingură de piper negru proaspăt măcinat
    • 1 lingură de ulei de măsline

    Indicaţii

    • 1. Preîncălziţi Airfryer la 180°C.
    • 2. Curăţaţi cartofii sub jetul de apă de la robinet. Tăiaţi-i pe lungime în fâşii de 1½ cm.
    • 3. Înmuiaţi cartofii prăjiţi în apă timp de cel puţin 30 de minute. Scurgeţi-i temeinic şi apoi tamponaţi-i cu hârtie de bucătărie.
    • 4. Măcinaţi ardeii iuţi foarte fin (într-un mojar) şi amestecaţi-i într-un castron cu ulei de măsline, piper şi praf de curry. Acoperiţi cartofii prăjiţi cu acest amestec.
    • 5. Transferaţi cartofii pai în coşul friteuzei şi introduceţi-l în AirFryer. Setaţi cronometrul la 20 minute şi prăjiţi cartofii pai până când sunt rumeniţi foarte bine şi sunt gata. Întoarceţi-i din când în când.
    • 6. Serviţi cartofii prăjiţi pe un platou şi presăraţi sare. Delicioşi cu friptură.
    • Poftă bună!
    Rețetă Cartofi Prăjiţi Ţărăneşti Picanţi | Philips

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.