2 ardei iuţi mici, uscaţi sau 1 linguriţă cu vârf de fulgi de ardei iute uscaţi, proaspăt măcinaţi
½ lingură de piper negru proaspăt măcinat
1 lingură de ulei de măsline
Indicaţii
1. Preîncălziţi Airfryer la 180°C.
2. Curăţaţi cartofii sub jetul de apă de la robinet. Tăiaţi-i pe lungime în fâşii de 1½ cm.
3. Înmuiaţi cartofii prăjiţi în apă timp de cel puţin 30 de minute. Scurgeţi-i temeinic şi apoi tamponaţi-i cu hârtie de bucătărie.
4. Măcinaţi ardeii iuţi foarte fin (într-un mojar) şi amestecaţi-i într-un castron cu ulei de măsline, piper şi praf de curry. Acoperiţi cartofii prăjiţi cu acest amestec.
5. Transferaţi cartofii pai în coşul friteuzei şi introduceţi-l în AirFryer. Setaţi cronometrul la 20 minute şi prăjiţi cartofii pai până când sunt rumeniţi foarte bine şi sunt gata. Întoarceţi-i din când în când.
6. Serviţi cartofii prăjiţi pe un platou şi presăraţi sare. Delicioşi cu friptură.