Innovation and you

Inovare și sprijin pentru salvarea micilor inimi

 

Fiecare inimă este unică, iar bolile cardiace congenitale reprezintă una din principalele cauze pentru bolile infantile și pentru decesele asociate cu malformații congenitale, la nivel global.

 

Cu toate acestea, datorită unor inițiative inovatoare și cu angajamentul profesioniștilor, copiii născuți cu aceste malformații au șanse mai mari de a supraviețui si de a se bucura de o viață sănătoasă.

 

Ne unim forțele pentru o viață mai bună

 

La Philips, ne propunem să contribuim la conturarea viitorului în sănătate și de a îmbunătăți viața oamenilor. Abordarea noastră include furnizarea de inovații relevante, precum și sprijinirea inițiativelor locale cu impact.

 

Anul acesta, Philips a semnat un acord cu Asociația "Inima Copiilor" din România, pentru a sprijini Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice în România, făcând un pas în plus înspre misiunea noastră.

 

Programul, în care Asociația "Inima Copiilor" este partener, are două obiective principale, efectuarea de interventii chirurgicale pentru tratarea copiilor cu boli cardiace congenitale în România, precum și instruirea specialiștilor români, cu scopul dezvoltării personalului medical pentru a dobândi o înaltă calificare în chirurgie cardiovasculară, cardiologie, anestezie şi terapie intensivă (ATI), asistență medicală sau asistență medicală specifică pentru anestezie şi terapie intensivă (ATI).

 

Misiunile medicale internaționale, care au loc în fiecare lună în mai multe centre din România, salvează sute de copii fie prin intervenții chirurgicale foarte complexe, fie prin proceduri minim invazive.

Din cele aproximativ 1500 de cazuri de copii cu malformații cardiace care au nevoie de corecție chirurgicală, în Romania sunt tratați aproximativ 500 (inclusiv în centrele din Bucuresti și Iași, pe care noi le susținem). O parte sunt operați în străinătate, generând cheltuieli mari pentru statul român și un disconfort considerabil atât pentru micuții pacienți, cât și pentru părinții acestora. Restul rămân să îngroașe listele de așteptare sau statisticile mortalității infantile. Noi dorim ca acest lucru să se întâmple din ce in ce mai rar și de mai bine de 10 ani depunem eforturi în acest sens.

 

Implicarea Philips în acest efort ne bucură, ne onorează și ne dă speranțe că momentul în care majoritatea copiilor cu probleme cardiace vor fi operați în România se apropie.

 

Declară Alexandru Popa, Președintele Asociației "Inima Copiilor"

Află mai multe despre Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice în România pe: http://www.inimacopiilor.ro/cardiochirurgie/

sau urmați activitatea Asociației pe Facebook. https://www.facebook.com/asociatia.inima.copiilor/

Inovare și sprijin

pentru salvarea micilor inimi