1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Produse

  Controlul astmului


  Dispozitivele destinate controlului astmului pot contribui la administrarea mai eficientă a medicaţiei tale sau a copilului tău şi la reducerea efectelor secundare1, 2.

   Cum te poate ajuta gestionarea astmului

   De ce este atât de important să îţi gestionezi astmul?

   Multe persoane care suferă de astm consideră că boala lor este bine gestionată dacă simptomele se acutizează doar ocazional şi că utilizarea mai rară a inhalatorului arată că astmul de care suferă este controlat mai bine. În realitate, utilizarea mai rară a inhalatorului poate sugera faptul că planul de tratament al astmului nu este atât de eficient pe cât ar trebui sau că nu este urmat conform prescripţiei. Însă efectele secundare ale administrării medicamentelor – de exemplu gustul acestora sau senzaţia prezenţei lor la baza gâtului – te pot descuraja în respectarea planului.

    

   Dispozitivele destinate gestionării astmului pot contribui la administrarea mai eficientă a medicamentelor tale sau ale copilului tău, reducând în acelaşi timp efectele secundare1,2. Administrând corect medicamentele în plămâni, respectând cantitatea şi frecvenţa prescrise de medicul specialist, vă veţi putea bucura de viaţă prezentând mai puţine simptome şi simţindu-vă mai liberi.

   Preia controlul!

   Află cum te pot ajuta dispozitivele noastre destinate gestionarii astmului să îţi gestionezi astmul.

   Scopul tratamentului este acela de a-ţi gestiona astmul astfel încât7:

   Checkmark
   Să nu prezinţi simptome în timpul zilei sau să ai doar simptome minore3
   Checkmark
   Să nu te trezeşti în timpul nopţii din cauza simptomelor de astm3
   Checkmark
   Să nu fii nevoit să utilizezi inhalatorul de urgenţă de mai mult de 2 ori pe săptămână pentru a-ţi trata simptomele3
   pictograma testului
   Reuşeşti să îţi controlezi astmul?

   Fă testul acesta rapid pentru a afla

   Organizaţia Global Initiative for Asthma (GINA – Iniţiativa Globală pentru Astm) recomandă utilizarea unor întrebări cum sunt cele de mai jos pentru evaluarea gradului de control al astmului7:

   1. Dacă tu sau copilul tău suferiţi de astm, tu sau copilul tău tuşiţi, prezentaţi respiraţie şuierătoare sau aveţi senzaţia de apăsare în piept mai des decât de două ori pe săptămână? Da sau Nu
   2. Dacă tu sau copilul tău suferiţi de astm, această afecţiune vă limitează, ţie sau copilului tău, participarea la activităţi sportive sau la activităţi fizice normale? Da sau Nu 
   3. Dacă tu sau copilul tău suferiţi de astm, tu sau copilul tău vă treziţi în timpul nopţii din cauza simptomelor de astm? Da sau Nu 
   4. Dacă tu sau copilul tău suferiţi de astm, tu sau copilul tău folosiţi inhalatorul de urgenţă mai des decât de două ori pe săptămână pentru a trata simptomele de astm? Da sau Nu 
   Dacă ai răspuns Da la oricare din aceste întrebări, este posibil ca astmul tău sau al copilului tău să nu fie bine controlat şi ar trebui să programezi o vizită la medicul specialist pentru a discuta simptomele şi a examina planul de acţiune pentru tratarea astmului.

   Indoor Air quality matters

   Ce este calitatea aerului în interior?

   Preia controlul asupra calităţii aerului din interior

    

   Aerul din locuinţele noastre este adesea de 2-5 ori mai poluat decât aerul exterior. Activităţile de zi cu zi, precum gătitul, curăţenia şi joaca cu animale de companie, toate eliberează alergeni şi poluanţi atmosferici în locuinţă. Ţinând cont că în fiecare zi respirăm de 24.000 de ori, aerul din casele noastre ne influenţează vieţile. Calitatea mai bună a aerului ajută la prevenirea sau atenuarea alergiilor, a astmului şi a problemelor respiratorii, astfel încât să putem respira mai uşor.

    

   Soluţiile Philips pentru calitatea aerului elimină patru factori majori care influenţează calitatea aerului în interior şi care pot declanşa un criză de astm:

    

   PM 2,5 – poluanţi atmosferici microscopici care sunt factori declanşatori tipici ai atacurilor de astm.

   Alergeni – cum ar fi polen din exterior, acarieni, păr de animale şi spori de mucegai.

   Bacterii şi virusuri – inhalarea poate provoca gripă, răceli obişnuite, tuberculoză şi alte infecţii, în timp ce creşte totodată riscul de astm.

   Umiditatea aerului sau aerul uscat – poate agrava alergiile, astmul şi alte afecţiuni respiratorii.

   Aerul din locuinţele noastre este adesea de 2-5 ori mai poluat decât aerul exterior.

   Activităţile de zi cu zi, precum gătitul, curăţenia şi joaca cu animale de companie, toate eliberează alergeni şi poluanţi atmosferici în locuinţă. Ţinând cont că în fiecare zi respirăm de 24.000 de ori, aerul din casele noastre ne influenţează vieţile. Calitatea mai bună a aerului ajută la prevenirea sau atenuarea alergiilor, a astmului şi a problemelor respiratorii, astfel încât să putem respira mai uşor.
   Soluţiile Philips pentru calitatea aerului elimină patru factori majori care influenţează calitatea aerului în interior şi care pot declanşa un atac de astm:

   PM 2,5 – poluanţi atmosferici microscopici care sunt factori declanşatori tipici ai atacurilor de astm.

   Alergeni – cum ar fi polen din exterior, acarieni, păr de animale şi spori de mucegai.

   Bacterii şi virusuri – inhalarea poate provoca gripă, răceli obişnuite, tuberculoză şi alte infecţii, în timp ce creşte totodată riscul de astm.

   Umiditatea aerului sau aerul uscat – poate agrava alergiile, astmul şi alte afecţiuni respiratorii.

   Ce este un purificator de aer?

   Purificatoare de aer:

   Air Purifier 2000i
   Purificatoarele de aer Philips îndepărtează 99,97 %* din alergenii din aer, inclusiv polenul, acarienii din locuinţă şi părul de animale.**
   Aplicaţia oferă feedback în timp real privind calitatea aerului pe afişaj şi sfaturi despre gestionarea alergiilor.
   Purificatoarele de aer Philips sunt certificate de autorităţi precum AHAM şi ECARF.
   Mulţumită tehnologiei exclusive AeraSense, un senzor de particule detectează chiar şi schimbările uşoare ale calităţii aerului şi se asigură că setările purificatorului sunt reglate pentru a reduce alergenii din aer. 

   * Particule între 0,3 şi 10 microni

   ** Performanţă testată de un laborator terţ, pe mediul de filtrare, pentru eficacitate la o trecere cu un flux de aer de 5,33 cm/s.

   Ce este un umidificator de aer?

   Umidificatoare de aer: 

   humidifier
   Umidificatoarele de aer Philips asigură niveluri confortabile de umiditate în locuinţă prin menţinerea unei umidităţi relative constante şi uniforme, între 40 % şi 60 %. 
   Umidificatoarele de aer Philips răspândesc cu 99 % mai puţine bacterii în comparaţie cu umidificatoarele cu ultrasunete*** mulţumită tehnologiei NanoCloud exclusive. 
   Umidificatoarele Philips distribuie uniform în cameră aerul umidificat.
   *** În comparaţie cu tehnologia ultrasonică standard (ceaţă rece), tehnologia NanoCloud de la Philips emite cu până la 99 % mai puţine bacterii naturale în aer, conform testelor efectuate pe parcursul a 8 săptămâni într-o încăpere de 1 m³ şi aprobate de un laborator independent în urma unui studiu comparativ efectuat de Rabe HygieneConsult în iunie 2012 (Rabe Hygiene Consult 2101p_12.116).
   Ce este un dezumidificator?

   Dezumidificator şi purificator 2 în 1: 

   2-in-1 Air Dehumidifier & Purifier
   Dezumidificatorul şi purificatorul de aer 2 în 1 de la Philips reduce umezeala şi alergenii pentru o casă mai uscată şi mai sănătoasă.
   Dezumidificatorul şi purificatorul de aer 2 în 1 de la Philips filtrează particulele ultrafine cu dimensiuni de până la 0,02 microni**** datorită filtrului NanoProtect.
   Obţine feedback în timp real de la indicatorul de calitate a aerului şi afişajul digital pentru umiditate.
   ***** Filtrul a fost testat cu aerosol de testare NaCl conform standardului DIN71460-1 din IUTA.

   Pentru a obţine mai multe sfaturi despre cum să gestionezi astmul copilului acasă şi la şcoală, vezi mai jos:

   Air Matters Smartphone app

   Aplicaţia Air Matters
   pentru informaţii despre alergii şi controlul acestora

   Planul de acţiune pentru tratarea astmului are ca scop menţinerea valorilor în zona verde

   Un plan de acţiune pentru tratarea astmului este un document pe care îl poţi elabora împreună cu medicul specialist şi care arată când şi în ce cantitate este necesar ca tu sau copilul tău să vă administraţi zilnic medicaţia pentru controlul astmului pentru a vă putea gestiona boala, cât de des trebuie utilizată medicaţia amelioratoare şi care sunt paşii suplimentari pe care trebuie să îi urmaţi în cazul în care simptomele se agravează.

   Redarea simplă în format color verde-galben-roşu vă ajută să înţelegeţi mai uşor dacă simptomele s-au ameliorat sau dacă se agravează – iar în cazul acesta, să ştiţi ce trebuie să faceţi. Utilizat împreună cu un debitmetru de vârf pentru monitorizarea funcţiei pulmonare, planul de acţiune te poate ajuta să respecţi îndeaproape tratamentul, pentru gestionarea generală mai bună a astmului.
   Menţinerea valorilor în zona verde
   Sistemul de apreciere cu trei zone colorate, corespunzătoare culorilor semaforului, al debitmetrului de vârf Philips PersonalBest
   Îmbunătăţeşte administrarea medicamentelor
   Administrare îmbunătăţită a medicamentelor

   Când inhalatorul este utilizat ca atare, fără accesorii, medicamentul sfârşeşte de multe ori prin a ajunge în gură, în gât şi în stomac. O spacer (denumită uneori şi distanţier) poate îmbunătăţi de până la 4 ori administrarea medicamentului în plămâni, unde acesta este necesar4.

    

   Administrarea cantităţii corecte de medicament poate contribui la reducerea simptomelor zilnice şi la menţinerea valorilor în zona verde2.

   Monitorizează-ţi debitul de vârf, pentru a controla astmul mai bine
   Monitorizează-ţi debitul de vârf, pentru a controla astmul mai bine
   Debitmetrul de vârf măsoară viteza cu care aerul este expulzat din plămâni.

   Debitmetrul de vârf este utilizat, de asemenea, şi pentru a determina dacă simptomele de astm manifestate se situează în zona galbenă sau în zona roşie a planului de acţiune pentru tratarea astmului.
   Administrează medicamentul în plămâni, acolo unde trebuie să ajungă
   Administrează medicamentul în plămâni, acolo unde trebuie să ajungă
   Se poate ca medicul specialist să îţi prescrie o medicaţie de ameliorare care se administrează cu ajutorul unui inhalator de tip pMDI (pressurized Metered-Doze Inhaler – inhalator presurizat cu doze măsurate) sau cu ajutorul unui nebulizator, pentru tratamentul simptomelor respiratorii în cazul agravării astmului. Nebulizatoarele transformă medicamentele lichide într-o ceaţă de particule fine, care este absorbită mai uşor în plămâni. Obiectivul urmărit este acela de a readuce valorile tale sau ale copilului tău în zona verde şi de a vă face să vă simţiţi mai bine.

   InnoSpire Go

   Nebulizator cu plasă portabil

   Checkmark
   Administrează medicamentul în doar 4 minute6
   Checkmark
   Design subţire şi elegant şi utilizare uşoară
   Checkmark
   Administrează medicamentul în doar 4 minute6
   Checkmark
   Administrarea aproape complet silenţioasă a medicamentului, la domiciliu sau în deplasare
   Checkmark
   Construcţie simplă din două piese, pentru curăţare uşoară
   Checkmark
   Bateria reîncărcabilă încorporată asigură până la 30 de tratamente (120 de minute de utilizare) la o singură încărcare
   innospire go
   Rapid, eficient şi uşor de utilizat, nebulizatorul portabil cu plasă Philips InnoSpire Go este proiectat pentru reducerea cu 25%5 a duratei tratamentului pentru astm, astfel încât medicamentele să poată fi administrate în decurs de doar patru minute.6 InnoSpire Go este aproape complet silenţios, mic, portabil şi discret şi poate fi utilizat oriunde.
   Modul de utilizare a nebulizatorului InnoSpire Go
   Consultă informaţiile despre nebulizatorul InnoSpire Go şi află cum funcţionează acesta
   logoul premiului if pentru design

   Care este realitatea

   Citeşte mai multe despre cele mai răspândite mituri despre astm

   Adresează-te profesionistului din domeniul sănătăţii sau farmacistului pentru a afla mai multe despre gestionarea astmului

   Adresează-te profesionistului din domeniul sănătăţii sau farmacistului pentru a afla mai multe despre gestionarea astmului


   Medicul specialist sau farmacistul te pot ajuta cu informaţii valoroase pentru a înţelege modul de utilizare a dispozitivelor pentru gestionarea astmului şi avantajele includerii acestora în planul de acţiune pentru tratarea astmului. Unele dispozitive pentru gestionarea astmului sunt disponibile numai pe bază de reţetă.

   Respiră mai uşor acasă

   Te ajută să gestionezi calitatea aerului din spaţii interioare, la care sunteţi expuşi tu şi familia ta, menţinând în locuinţă un mediu curat şi sănătos. 

   Descarcă aplicaţia Philips air matters

   Întrebări frecvente

   Exonerare de răspundere
   Informaţiile de pe acest site web au strict caracter informativ şi nu trebuie să înlocuiască indicaţiile medicului.

   NOTE DE SUBSOL:
   [1]  Newman, S.P., et al. Improvement of pressurized aerosol deposition with Nebuhaler spacer device. Thorax, 1984; 39(12) 935-41

   [2]  Asthma.org.uk. Advice/inhalersmedicines.treatments/inhalers-and-spacers. Accesat în luna ianuarie 2016.

   [3] Asthma.org.uk. Advice/manage-your-asthma. Accesat în luna ianuarie 2016.  

   [4] Gardenhire D., Arzu A., Dean H., Myers T. A guide to aerosol delivery devices for respiratory therapists, ediţia a 3-a, American Association for Respiratory Care, 2013. 

   [5] În comparaţie cu varianta anterioară, Aeroneb Go.

   [6] Utilizând 2,5 ml de Salbutamol.
   [7] ginasthma.org. 2017-gina-report-global-strategy-for-asthma-management-and-prevention. Assessment of Asthma, pagina 29. Accesat în luna noiembrie 2017.