Acasă > Philips începe programul de reparare şi/sau înlocuire al dispozitivelor DreamStation de primă generaţie în S.U.A. şi în alte ţări.

Philips începe programul de reparare şi/sau înlocuire al dispozitivelor de primă generaţie DreamStation în S.U.A. şi în alte ţări

1 septembrie 2021

Philips a fost autorizată de Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din S.U.A. (FDA) să înceapă procesul de reparare şi/sau înlocuire a dispozitivelor de primă generaţie DreamStation afectate în S.U.A.1. Compania demarează programe de reparare şi/sau înlocuire şi în alte ţări şi se aşteaptă ca acestea să fie în curs de desfăşurare pe majoritatea pieţelor până la sfârşitul lunii septembrie 2021. Philips intenţionează să finalizeze programele de reparare şi înlocuire în termen de aproximativ 12 luni.

În luna august, compania a început să înlocuiască anumite dispozitive de primă generaţie DreamStation CPAP afectate, în S.U.A., cu dispozitive DreamStation 2 CPAP. Adăugarea acestui proces de reparare şi/sau înlocuire a dispozitivelor de primă generaţie DreamStation permite companiei Philips să înceapă înlocuirea dispozitivelor DreamStation la o scară mai largă. Philips rămâne în dialog cu FDA cu privire la alte aspecte din notificarea de retragere şi din planul de atenuare în S.U.A.2.

„Recunoaştem pe deplin că intervalul de timp pentru remedierea dispozitivelor afectate pun pacienţii într-o situaţie dificilă”, a declarat Frans van Houten, CEO al Royal Philips. „Ne-am mobilizat pentru a le oferi o soluţie cât mai repede posibil. Ne-am crescut în mod semnificativ capacitatea de producţie, de servicii şi de reprelucrare, şi ne-am intensificat şi mai mult acţiunile de informare a clienţilor noştri şi a pacienţilor acestora. Îndemnăm pacienţii care deţin dispozitive afectate active să le înregistreze pe site-ul dedicat notificării de retragere.”


Pentru mai multe informaţii legate de notificarea de retragere*, precum şi pentru instrucţiuni pentru clienţi, utilizatori şi medici, vizitaţi www.philips.com/src-update. Pacienţii care deţin dispozitive afectate sunt rugaţi să îşi înregistreze produsele pe acest site web pentru a facilita înlocuirea acestora. 

* Aceasta este o notificare de retragere doar pentru S.U.A. şi o notificare de siguranţă la locul de utilizare pentru restul lumii. În S.U.A., notificarea de retragere a fost clasificată de FDA ca retragere de Clasă I


Aceasta include dispozitivele DreamStation CPAP, Auto CPAP; Dream Station Bi-Level PAP; DreamStation ASV; and DreamStation ST, AVAP. 
Informaţii despre restul dispozitivelor afectate pentru remediere în S.U.A. pot fi găsite la www.philips.com/src-update.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.

Accesați un website-ul Philips Healthcare România
Please select the checkbox

Conținutul paginii următoare conține informații destinate exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, întrucât se referă la produse care se încadrează în categoria dispozitivelor medicale care necesită utilizarea sau intervenția profesioniștilor din sectorul medical.

Ești o persoană care întrunește criteriile de mai sus?