1. Toacă mărunt legumele pentru umplutură cu ajutorul tocătorului XL al mixerului vertical. Transferă-le apoi într-un castron, adaugă 2 linguri de ulei de măsline și asezonează-le cu sare și piper.
2. Cu ajutorul tocătorului XL cu accesoriul MultiChopper, toacă fiecare dintre ingredientele din umplutură în bucăți mici. Transferă într-un castron și combină cu 2 linguri de ulei de măsline. Asezonează cu sare și piper.
3.Umple puiul cu umplutura de legume.
4. Preîncălzeşte cuptorul la 230° C (450° F). Pune puiul în cuptorul preîncălzit și lasă-l la copt timp de 10 minute.
5. Separat, într-o tigaie, încălzește mierea cu sucul de lămâie la foc mic/mediu și asezonează cu sare și piper.
6. După cele 10 minute redu temperatura cuptorului la 175° C (350° F). Scoate puiul din cuptor și asezonează-l cu marinata din miere şi lămâie și pune-l la copt pentru alte 90 de minute.
7. Carnea de pui trebuie să fie gătită după aprox. 90 de minute.
8. Decorează cu pătrunjel tocat fin.
Sugestie: Temperatura internă a cărnii de pui trebuie să fie de 77° C (170° F) pentru piept şi de 85° C (185° F), pentru pulpe dacă utilizezi un termometru pentru carne. Gătirea unui pui umplut poate dura mai mult timp. Dacă nu ai un termometru, puiul este gătit atunci când sucurile din carnea de pui ies limpezi, fără nicio urmă de roz.