1
Produse

Creaţi ambianţa potrivită cu ajutorul becurilor cu halogen

Lămpile cu halogen sunt ecologice şi se remarcă prin luminozitate. Creează contraste puternice şi înveselesc spaţiile cu o lumină curată şi puternică. Lămpile cu halogen de la Philips pot avea forme şi dimensiuni variate şi sunt compatibile cu o gamă variată de corpuri şi aplicaţii de iluminat.

 

Gama noastră cu halogen are forma becurilor tradiţionale cu incandescenţă dar este mai puternică şi mai durabilă. Lămpile Halogen sunt astfel alternativa cea mai naturală la becurile cu incandescenţă

 

Descoperiţi toate becurile cu halogen de la Philips

Treceți
la LED acum

Istoric
 

În 1955, inginerii Philips au dezvoltat un bec pe bază de brom halogen. Această lampă era mai eficientă decât cele cu iod din vremea respectivă şi a devenit un produs standard. După aproape 60 de ani, Philips a îmbunătăţit tehnologia cu halogen, ajungând la remarcabilul bec cu halogen din zilele noastre.

 

Descoperiţi toate becurile cu halogen de la Philips

 

Cum funcţionează becurile noastre cu halogen


Becurile cu halogen de pe piaţă sunt becuri cuarţ-halogen şi tungsten-halogen. Este o formă avansată a binecunoscutului bec cu incandescenţă. Becul cu halogen are un filament din tungsten similar celui din becurile standard cu incandescenţă dar lampa este mult mai mică şi are aceeaşi putere, iar becul este umplut cu un gaz halogen. Becul din sticlă este realizat din cuarţ topit, sticlă din siliciu de mare puritate sau aluminosilicat. Becul cu halogen are o rezistenţă mai mare decât sticla standard pentru a putea face faţă presiunii ridicate. Temperatura creşte rapid. Halogenele intră în stare gazoasă la temperaturi relativ mici. Un halogen este un element monovalent care formează repede ioni negativi. Există cinci halogene: fluorul, clorul, bromul, iodul şi astatiniul. Becul cu halogen are o dimensiune compactă şi un flux luminos mare.

   

Bucuraţi-vă de o luminozitate mai mare cu ajutorul iluminatului cu halogen
 

Doriţi o soluţie cu luminozitate instantanee? Doriţi să ajustaţi cantitatea de lumină în funcţie de nevoile proprii?

Becul cu halogen este soluţia pentru dumneavoastră:
 

• Calitate superioară a luminii cu o redare excelentă a culorilor (Ra=100)

• Reglare completă a intensităţii luminoase (între 0 şi 100%) pentru toate nivelurile de luminozitate

• Lumină instantanee, fără timp de încălzire

• Costuri de înlocuire mici datorită duratei de viaţă mai mari

• Dimensiuni compacte; uşor de montat

• Durată de viaţă mai mare decât a becurilor convenţionale cu incandescenţă

Având forme şi dimensiuni foarte variate, puteţi găsi cu siguranţă becul potrivit pentru nevoile dumneavoastră.
 

Descoperiţi gama completă de lămpi cu halogen de la Philips


Întrebări frecvente

 

Doriţi să aflaţi mai multe despre becurile cu halogen? Aflaţi cu ajutorul primelor cinci Întrebări frecvente.

 

 

1. Ce este o lampă cu halogen?

Becul cu halogen este un tip de bec cu incandescenţă. Conţine un filament din tungsten la ca becurile normale cu incandescenţă pe care le folosiţi acasă dar este umplut cu gaze halogene, de obicei brom sau iod. O sursă de lumină cu halogen emite o lumină albă proaspătă cu o redare remarcabilă a culorii, ceea ce face ca acest tip de bec să fie ideal pentru multe aplicaţii.
 
2. Care sunt avantajele lămpilor cu halogen?

 

Becurile cu halogen au multe avantaje:
 

- Calitate superioară a luminii cu o redare excelentă a culorii (Ra=100)
- Reglare completă a intensităţii luminoase

- Lămpile cu halogen sunt ecologice şi se remarcă prin efectul de lumină scânteietoare
- Lămpile cu halogen de la Philips sunt disponibile cu forme şi dimensiuni foarte variate şi sunt compatibile cu o gamă largă de corpuri de iluminat şi aplicaţii
- Durata de viaţă mai mare decât a lămpilor cu incandescenţă convenţionale
- Nu necesită timp de încălzire, becurile cu halogen de la Philips emit lumină instantaneu
 

3. Lămpile cu halogen permit reglarea intensităţii luminoase?

 

Lămpile cu halogen sunt astfel concepute încât să poată funcţiona la temperaturi foarte ridicate pentru a obţine performanţe optime. Puteţi regla intensitatea luminoasă la valori peste 60% din voltajul nominal. Este recomandat să readuceţi lampa la luminozitate totală cu un minut înainte de stingere.
 

4. De ce durează un bec cu halogen mai mult decât unul cu incandescenţă?

Becurile cu halogen durează de două până la cinci ori mai mult decât becurile cu incandescenţă tradiţionale. Acest lucru se datorează ciclului de regenerare a halogenului. Gazele halogene ajută particulele evaporate de tungsten să se depună înapoi pe filament şi nu peretele lămpii. Acest lucru întârzie ruperea filamentului şi prelungeşte durata de viaţă a lămpii. 
 
5. Cum obţin lămpile cu halogen un flux luminos constant?

Lămpile cu halogen pot menţine un flux luminos constant pe întreaga durată de viaţă a lămpii deoarece particulele de tungsten se depun la loc pe filament şi nu pe peretele lămpii, reducând astfel semnificativ înnegrirea becului şi menţinând fluxul luminos.
 


Ce trebuie să ştim

 

Doriţi să alegeţi becurile cu halogen? Noi vă explicăm de ce

 

 

 

Emit o lumină caldă, scânteietoare, limpede şi naturală şi permit reglarea integrală a intensităţii luminoase.

Datorită varietăţii mari de forme şi dimensiuni, veţi găsi întotdeauna becul potrivit pentru nevoile şi instalaţiile dumneavoastră de iluminat existente.

De la modelul clasic de bec, la lămpile reflector până la corpurile de iluminat speciale: Lămpile cu halogen vă oferă cea mai vastă gamă de posibilităţi de iluminat pentru orice tip de lămpi care sunt în continuare cu până la 30% mai eficiente decât becurile clasice cu incandescenţă.

Pe scurt:

În cazul în care căutaţi cea mai rapidă şi mai simplă cale de înlocuire a becurilor clasice din casă dar doriţi

să vă bucuraţi în continuare de aceeaşi calitate a luminii calde, scânteietoare şi limpezi cu care eraţi obişnuiţi – lămpile cu halogen sunt alegerea perfectă.

Portofoliul Halogen