0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Utilizarea unei pompe de sân este o modalitate eficientă de a oferi beneficiile laptelui matern atunci când vei fi departe de bebeluș pentru câteva ore sau când nu poți hrăni copilul direct de la sân. În plus, pomparea te ajută să menții rezerva de lapte. Află cum să alegi pompa de sân potrivită nevoilor tale și ale bebelușului.

      Cum să alegi pompa de sân potrivită pentru tine și bebelușul tău

      Cum să alegi cea mai bună pompă de sân: Pompa de sân manuală sau electrică?

       

      Alăptarea bebelușului este, potrivit medicilor pediatri, cea mai bună metodă de a transmite copilului vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă. Pompa de sân este un accesoriu indispensabil pentru ca cel mic să primească toate substanțele nutritive din laptele matern, dar și pentru a-i ușura viața mamei.

      Află din acest articol cum să alegi cea mai bună pompă de sân și la ce caracteristici să fii atentă.

      1. Ce este și cum se folosește o pompă de sân

       

      O pompă de sân este un dispozitiv manual sau electric folosit de mamele care au lactație pentru a extrage laptele ce urmează a fi consumat mai târziu de bebeluș. În felul acesta, laptele poate fi consumat de copil chiar și atunci când mama nu este acasă.

       

      Cumpără o pompă de sân cu câteva săptămâni înainte de folosirea propriu-zisă, pentru a te obișnui cu ea și pentru a fi sigură că ai ales modelul cel mai confortabil pentru tine. Hrănirea cu biberonul poate fi făcută de tată sau de o altă persoană, atunci când ești la locul de muncă sau te odihnești.

      O mama tine un bebelusi in brate

      Când și cum se folosește pompa de sân

       

      Poți hrăni bebelușul cu laptele colectat de o pompă de sân după câteva săptămâni de la naștere. Excepțiile de la această regulă sunt cazurile de naștere prematură sau depistarea unor malformații congenitale care vor împiedica bebelușul să se hrănească la sân imediat după naștere. Importanța alăptării la sân în primele zile se extinde dincolo de hrănirea propriu-zisă, în zona de conectare și reglare a secreției de hormoni.

      Primele două zile din viața bebelușului sunt esențiale pentru o experiență pozitivă de alăptare atât pentru tine, cât și pentru copil. Indiferent dacă naști pe cale naturală sau prin cezariană, este esențial să pui nou-născutul la sân cât mai curând posibil după naștere. Află mai multe despre alaptarea in primele 24 - 48 de ore după naștere.

      De asemenea, poți începe să folosești o pompă pentru laptele de sân dacă nu s-a instalat lactația (dispozitivul stimulând producția de lapte), în cazul în care copilul are probleme cu atașarea la sân sau adoarme imediat ce este pus la sân. Mameloanele ombilicate sunt un alt motiv pentru a alege să îți iei o pompă de sân mai devreme decât anticipai.

      Utilizarea pompei de sân ca metodă de stimulare a lactatiei este o indicație frecventă a medicilor neonatologi. Descoperă mai multe sfaturi si trucuri despre producerea de lapte matern.

      O mama tine un bebelusi in brate

      În general, o pompă de sân extrage între 750 și 1.000 de mililitri de lapte în 24 de ore, iar pentru depozitarea în siguranță a laptelui la frigider sau la congelator, pompa de sân vine la pachet cu accesorii speciale.

       

      Folosirea unei pompe de sân nu este deloc dificilă. Iată care sunt pașii pe care ar trebui sa-i parcurgi când vrei să extragi laptele:

      • citește instrucțiunile de pe ambalaj;
      • asigură-te că pompa are baterii funcționale;
      • asamblează pompa;
      • spală-te bine cu apă și săpun;
      • caută un loc liniștit și un scaun sau un fotoliu confortabil;
      • pune partea centrală a pompei în zona sânului și introdu mamelonul prin deschiderea pompei. Dacă folosești o pompă dublă, este important să urmezi procesul pentru ambii sâni.
      • apasă butonul de pornire (extragerea durează între 10 și 20 minute);
      • începe cu o viteză mare și o opțiune de sucțiune mică până când laptele începe să curgă, apoi modifică viteaza la opțiunea „mediu” și crește progresiv puterea de sucțiune în funcție de cât de confortabil te simți;
      • odată ce laptele începe să scadă, crește viteza puțin și apoi redu-o pentru a vedea dacă a mai „rămas” ceva;
      • oprește pompa de sân.

      Depozitează laptele în recipiente sterile, la frigider sau la congelator. Laptele astfel recoltat poate fi păstrat la rece 3-5 zile la o temperatură de maximum 4 grade Celsius.

      O mama isi pune copilul in pat in timp ce il alinta

      2. Cum se stimulează lactația prin folosirea pompei de sân

       

      O pompă de sân te ajută să extragi laptele matern și să-l foloseşti mai târziu pentru a hrăni copilul. Acest lucru este de ajutor în multe situații:

      • Dacă te întorci la serviciu sau trebuie să lipsești câteva ore, poți în continuare să hrănești copilul cu lapte matern;
      • Atunci când partenerul sau o altă persoană are grijă de copil, aceasta îl poate hrăni cu lapte matern;
      • Atunci când sânii sunt plini și dureroși. Pompa ajută ca laptele matern să nu se acumuleze în sâni, ajutând la prevenirea disconfortului și a infecțiilor.

      Multe mame se întreabă ce pot face pentru a-și menține producția de lapte matern la un nivel ridicat. Utilizarea regulată și frecventă a unei pompe de sân pentru a extrage laptele matern te poate ajuta să stimulezi, să menții sau să crești rezerva de lapte.

      Acest lucru se datorează faptului că producția de lapte matern se bazează pe sistemul cererii și ofertei. Așadar, cu cât mai mult lapte matern extragi, cu atât mai mult vei produce.

      Indiferent că extragi laptele cu pompa în plus față de alăptare sau exclusiv, scurgerea completă a laptelui din sâni și stimularea cu ajutorul pompei de sân încurajează corpul tău să producă mai mult lapte matern.

      3. Tipuri de pompe de sân

       

      Pompele de sân pot fi clasificate în două mari categorii:

      • pompe manuale;
      • pompe electrice.

      Pompele electrice pot fi împărțite, la rândul lor, în:

      • pompe electrice simple;
      • pompe electrice duble (pentru ambii sâni);
      • pompe electrice duble alternative;
      • pompe electrice cu sistem închis;
      • pompe electrice cu sistem deschis.

      De asemenea, în funcție de cantitatea de lapte produsă și de nivelul zgomotului, există pompe cu motor mai puternic (care stimulează lactația) sau pompe silențioase, cu motor care are o putere mai redusă, potrivite pentru cantități mici de lapte.

       

      Pompă manuală sau pompă electrică: argumente pro și contra

       

      Diferențele dintre aceste două opțiuni sunt semnificative și nu ar trebui ignorate.

       

      Principala deosebire dintre o pompă manuală și una electrică ține de faptul că cea manuală necesită apăsarea și eliberarea unui mâner cu mâna, în timp ce pompa electrică se folosește de un motoraș pentru a aspira laptele.

       

      O altă diferență importantă este aceea că pompele electrice stimulează lactația și o menține la un ritm constant prin sucțiune (numărul de pompări pe minut), lucru care nu se întâmplă întotdeauna în cazul pompelor manuale.


      De asemenea, folosirea unei pompe manuale îți ia mai mult timp. În schimb, pompa de sân electrică simplă, dublă sau dublă alternativă (este extras lapte când dintr-un sân, când din celălalt) te ajută să extragi laptele mai repede.

      O mama isi tine copilul in brate in timp ce se uita la el

      Pompa de sân manuală


      Pompele pentru sân manuale sunt, în general, recomandate mamelor care extrag lapte o dată pe zi. O astfel de pompă cântărește mai puțin de un kilogram și este ceva mai ieftină în comparație cu pompele electrice.

      Pompa pentru sân manuală implică împingerea unui piston sau strângerea unui mâner pentru a crea sucțiune. Vei avea nevoie de ambele mâini pentru a folosi această pompă.

      Ca dezavantaj al pompelor de sân manuale, este nevoie de mai mult timp, dar și de mai mult efort pentru a obține laptele. Unele mame spun că aceste pompe se mișcă încet, în timp ce altele spun că nu le golește sânii, fapt care duce la scăderea cantității de lapte produse, pe termen lung.

       

      • Pompă de sân manuală

        SCF430/13

        • Simplă
        • Perniță moale din silicon cu marime universală
        • Colectează laptele fără aplecare
        • Set de bază cu 3 recipiente pentru stocarea laptelui
        • Ușor de transportat
        5 (40 recenzii)

        Clasificare generală 5 / 5

      • Pompă manuală de sân

        SCF430/10

        • Simplă
        • Perniță moale din silicon cu marime universală
        • Colectează laptele fără aplecare
        • Set standard cu biberon inclus
        • Ușor de transportat
        5 (40 recenzii)

        Clasificare generală 5 / 5

      🟣 Pompa de san manuala SCF430/13 - Philips Avent


      O pompă manuală ușor de manevrat și foarte simplu de utilizat, pentru colectarea confortabilă a laptelui. Poate fi atașată biberoanelor Philips din kit-ul de început și, în plus, vine cu 3 recipiente de stocare. Astfel, poți extrage, depozita și hrăni bebelușul imediat, cu ușurință. Recipientele sunt practice, economisesc spațiu și sunt ideale pentru deplasări.

      Este pompa de care are nevoie orice mamă la început de drum!

      🟣 Pompa manuala de san SCF430/10 - Philips Avent


      Având inclus și biberonul cu tetina pentru 0 luni+, pompa de sân manuală SCF430/10 - Philips Avent este potrivită pentru deplasări și foarte ușor de utilizat de către mămici. Pernuța de masaj asigură o extracție delicată și confortabilă a laptelui, iar mecanismul pompei asigură o extracție eficientă.

      Realizată din materiale de calitate, fără BPA, acest model poate fi cea mai bună pompă de sân pentru tine dacă ești în căutarea unui produs versatil și ușor de curățat.

      Pompa de sân electrică simplă


      Pompele de sân electrice îți dau posibilitatea de a varia durata unui ciclu (a numărului de pompări pe minut), dar și a intensității puterii de sucțiune. Multe pompe de sân electrice mimează obiceiurile de hrănire ale bebelușului: încep cu pompări scurte și rapide pentru a stimula fluxul de lapte și apoi trec la un ritm mai redus.

      În general, o pompă electrică are aproximativ 2.5 kilograme și vine la pachet cu câteva accesorii: pungi pentru depozitarea laptelui, etichete pentru sticle, protecții pentru mamelon.

      Pentru o experiență confortabilă de extracție a laptelui matern, poți achiziționa o pompă de sân electrică din farmacii sau de pe site-ul producătorului, de unde poți achiziționa, de asemenea, accesorii sau piese de schimb pentru pompa de sân și produse pentru ingrijirea sanilor.

      Pentru vacanțele în care nu dorești să iei pompa de sân cu tine în bagaj, există posibilitatea de a opta pentru servicii de închiriere pompă de sân, contra unei taxe săptămânale sau lunare.

      Consultă site-ul philips.ro pentru a achiziționa o pompă de sân la preț cu 15% mai mic abonându-te la newsletter. În plus, pentru orice comandă plasată pe site beneficiezi de livrare gratuită.

      Pompe de sân electrice duble


      Funcționează la fel ca pompele electrice simple, cu diferența că ambii sâni sunt goliți în același timp. Pompele de sân electrice duble vin în ajutorul mamelor care vor să extragă laptele rapid și eficient.

      Pompe de sân duble alternative


      O pompă de sân dublă alternativă este foarte asemănătoare cu o pompă electrică dublă simplă, singura diferență fiind că pompa pentru sân extrage lapte când de la un sân, când de la celălalt, nu de la ambele în același timp, apropiindu-se astfel ceva mai mult de mișcarea naturală a bebelușului

      Pompe de sân electrice cu sistem închis sau deschis


      Pompele de sân electrice se mai deosebesc unele de altele prin felul în care sunt așezate componentele în interior. Pompele de sân cu sistem închis includ o membrană care împiedică laptele să ajungă la motorul pompei (acesta nu poate fi curățat). Astfel, ai și garanția că laptele nu va fi contaminat cu bacterii. O astfel de pompă este mult mai igienică.

      Pe de altă parte, în cazul pompelor de sân cu sistem deschis există posibilitatea ca laptele să ajungă la motor prin furtunul care leagă zona de colectare de partea electrică. Din acest motiv, acel furtun trebuie să fie spălat și sterilizat după fiecare folosire a pompei.

      🟣 Pompa de san electrica Philips Avent SCF396/11


      Prevăzută cu o pernă de masaj din silicon moale, de mărime universală, această pompă de sân te ajută să extragi mai mult lapte într-un timp scurt. Este prevăzută cu 16 niveluri de extracție pentru a alege ritmul care ți se potrivește.

      Modelul SCF396/11 este ușor de utilizat și are puține piese, ceea ce face curățarea foarte ușoară.

      Faptul că este eficientă și portabilă este un alt avantaj major; de obicei sacrifici performanța în favoarea opțiunii de a putea utiliza pompa în mișcarea, dar nu și în cazul acestui model.

      🟣 Pompa de san electrica Philips Avent SCF395/11


      Forma pompei este confortabilă și se simte ca și cum ai atașa copilul la sân. Nivelurile de extracție și de stimulare ajută la stabilirea unei experiențe personalizate de pompare a laptelui matern, iar faptul că pompa reţine automat ultimele setări îi oferă un mare plus. Tot ce trebuie să faci este să te aşezi confortabil şi să apeşi butonul de pornire.

      De asemenea, permite o postură confortabilă atunci când extragi laptele, ceea ce reprezintă un avantaj important pentru mămici și are o durată de viață bună a bateriei. În plus, este o pompă silențioasă, așa că nu îl vei deranja pe cel mic, dacă o utilizezi în timp ce el doarme lângă tine.

      Totodată, este compactă și versatilă, astfel încât este ușor de depozitat și de hrănit bebelușul dacă nu pompezi pentru mai târziu.

      Pompa în sine este ușor de utilizat, este prevăzută cu o perna de silicon universală, care se adaptează ușor formei mamelonului și oferă, per total, o experiență ușoară și confortabilă de extracție a laptelui.

      Lapte pus in frigider

      4. Sfaturi de depozitare a laptelui matern pompat

       

      Urmând tehnicile corecte de depozitare a laptelui pompat, te poți asigura că îi oferi bebelușului tău mese sănătoase atunci când alăptarea sau pomparea nu sunt opțiuni la îndemână.

      Pentru a nu altera calitatea laptelui matern, este important să respecți recomandările generale pentru depozitarea laptelui matern la diferite temperaturi.

      Diferiți factori influențează durata de păstrare în siguranță a laptelui matern. Printre aceștia se numără:

      • volumul de lapte;
      • temperatura camerei în momentul în care laptele este pompat;
      • fluctuațiile de temperatură din frigider și congelator;
      • igiena mediului de stocare.


      Înainte de manipularea laptelui matern:

      • spală-te bine pe mâini cu apă și săpun. Dacă nu ai la dispoziție apă și săpun, folosește un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool care conține cel puțin 60% alcool;
      • folosește pungi de depozitare a laptelui matern sau recipiente curate, pentru a păstra laptele matern extras. Asigură-te că recipientele sunt din sticlă sau plastic și că au capace ce se închid ermetic;
      • evită recipientele fabricate din plastic care conține BPA;
      • nu depozita laptele matern în pungi de plastic care nu sunt destinate acestui scop. 

      Laptele proaspăt pompat poate fi depozitat: 

      • La temperatura camerei (25°C sau mai puțin) timp de până la 4 ore;
      • În frigider timp de până la 4 zile;
      • În congelator timp de aproximativ 6 luni.


      Deși congelarea păstrează alimentele în siguranță aproape pe termen nelimitat, este important să respecți perioadele de depozitare recomandate pentru a obține cea mai bună calitate.

      Sfaturi de depozitare:

      • etichetează laptele matern cu data la care a fost pompat;
      • nu depozita laptele matern pe ușa frigiderului sau a congelatorului. Acest lucru va ajuta la protejarea laptelui matern de schimbările de temperatură cauzate de deschiderea și închiderea ușii;
      • dacă nu crezi că vei folosi laptele matern proaspăt pompat în decurs de 4 zile, congelează-l imediat. Acest lucru va ajuta la protejarea calității laptelui matern;
      • depozitează cantități mici pentru a evita irosirea laptelui care ar putea să nu fie consumat;
      • lasă aproximativ un centimetru de spațiu în partea de sus a recipientului, deoarece laptele matern se dilată pe măsură ce îngheață;
      • laptele matern poate fi păstrat într-o ladă frigorifică cu pachete de gheață timp de până la 24 de ore atunci când călătorești. La destinație, folosește laptele imediat, păstrează-l în frigider sau congelează-l.
         

      Primele săptămâni alături de bebeluș sunt cele în care te vei familiariza cu gesturile sale și vei descifra semnele prin care îți transmite că îi este foame și sete. Află mai multe despre cat mananca un nou nascut în primele săptămâni de viață.

      5. Caracteristici ale pompelor de sân electrice


      Caracteristicile unei pompe de sân electrice reprezintă adesea factori determinanți în alegerea modelului potrivit pentru fiecare mamă. Este important de știut că alegerea unei pompe electrice din multitudinea celor de pe piață depinde strict de nevoile tale. Vrei să te întorci la scurt timp după naștere la serviciu? Vrei să folosești pompa de două ori pe zi? Mai jos sunt cele mai importante caracteristici care trebuie luate în considerare înainte de a decide achiziționarea unui anumit model.

      Frecvența ciclurilor unei pompe electrice de sân


      Frecvența ciclurilor unei pompe electrice pentru sân este o funcție foarte importantă. Bebelușii sug la sân de circa 45-55 de ori într-un minut. Cu cât frecvența ciclurilor este mai aproape de acest segment, cu atât vei putea extrage mai mult lapte.

      Pe de altă parte, dacă frecvența este în jurul valorii de 30 de cicluri pe minut, nu doar că va fi mai dureros pentru sân, ci se va și exercita o presiune mai mare asupra acestuia.

      Puterea de sucțiune a pompei de sân electrice


      Puterea de sucțiune a pompei de sân electrice este, de asemenea, importantă. Ea ar trebui să fie cuprinsă între 150 și 250 mmHg.

      Dacă puterea de sucțiune scade sub aceste limite, pompa devine ineficientă, iar dacă aceasta depășește 250 mmHg, vei simți un disconfort, aparatul punând o mai mare presiune asupra sânului.

      Nivelul de zgomot


      Nivelul de zgomot al pompei electrice pentru sân depinde de motorașul acesteia. Dacă motorul este mai mare, permite o extragere mai rapidă, dar face zgomot mai mult. Pe de altă parte, un motor mic necesită ceva mai mult timp pentru extragerea laptelui, însă este mai silențios și poți folosi pompa în timp ce bebelușul doarme.

      Numărul de viteze


      Se spune că dacă viteza pompei este mai mare, extracția se va face mai repede. Nimic mai fals!

      Medicii pediatri recomandă ca viteza să fie redusă spre medie, pentru a fi stimulată o alăptare naturală și pentru ca întreg procesul (care și așa este stresant pentru unele mame) să fie cât mai confortabil. O viteză prea mare face ca folosirea pompei pentru sân să devină dureroasă.

      6. Cum alegi pompa de sân potrivită

       

      Pe lângă caracteristicile unei pompe de sân electrice, alegerea acestui tip de produs depinde foarte mult de atribute precum frecvența de utilizare, timpul disponibil sau autonomia acestuia. Mai jos poți citi care sunt aspectele ce trebuie luate în seamă pentru a alege pompa electrică potrivită ție.

      Cât de des folosești pompa de sân


      În funcție de frecvența de folosire, pompele de sân sunt clasificate în pompe pentru utilizare ocazională, pompe pentru utilizare zilnică și pompe pentru utilizare specială.

      În general, pentru folosirea ocazională sunt recomandate pompele manuale, pentru folosirea zilnică sunt recomandate pompele de sân electrice (simple, duble sau duble alternative), iar pompele pentru cazuri speciale sunt folosite mai ales în spitale, după naștere, dacă apar probleme de sănătate sau pentru rezolvarea problemelor la alaptare.

      Alăptarea nu este întotdeauna ușoară pentru mame. Poate dura puțin timp până când tu și bebelușul vă veți obișnui. Este important să știi acest lucru de la început, pentru a te asigura că beneficiezi de tot sprijinul de care ai nevoie. Este nevoie de timp și de practică pentru a te simți confortabil cu alăptarea. Află mai multe despre problemele de alaptare pe care le întâmpină proaspetele mămici și cum se pot rezolva.

      Timpul pe care îl ai la dispoziție


      Multe femei au nevoie de o pompă de sân rapidă și ușor de folosit. De exemplu, dacă folosești pompa la serviciu sau când ai puțin timp la dispoziție, poți alege o pompă electrică dublă sau dublă alternativă.

      Unde folosești pompa?


      În funcție de locul în care extragi laptele, ai de ales între o pompă standard și un model ergonomic.

      De asemenea, trebuie să iei în considerare modul de alimentare. Dacă ai o pompă electrică pe baterii, vei avea nevoie de baterii de rezervă, pentru a fi sigură că nu se oprește pompa în mijlocul procesului de extragere a laptelui.

      La fel, dacă pompa se conectează la priză, trebuie să te asiguri că ai o priză pe aproape atunci când vrei să extragi lapte.

      Autonomia


      Pentru unele femei, cablurile reprezintă o grijă în plus. De aceea, multe mame aleg să folosească o pompă electrică acasă și un model manual atunci când sunt la birou, datorită locului mic ocupat și a formei ergonomice. Singurul neajuns? Va trebui să îți petreci mai mult timp mulgând sânii.

      Aici vin în ajutor pompele pentru sâni pe baterie, cu o autonomie de aproximativ 2.5 ore, timp arhisuficient pentru a extrage laptele.

      Accesorii disponibile


      Multe pompe de sân electrice vin la pachet cu recipiente pentru depozitarea laptelui (minimul este de 118 mililitri) și suport pentru pompă. Alte accesorii - precum pungile speciale de păstrare a laptelui, supapele care pot fi prinse de pompă pentru un plus de confort și tampoanele încălzite pentru sân (care calmează sânii după colectarea laptelui) - pot fi cumpărate separat.

      Mai mult, în timp ce unele pompe sunt reglabile pentru a fi potrivite fiecărui sân, altele vin pe dimensiuni de la S la XL, în funcție de lungimea bazei mamelonului.

      Din ce material este pompa de sân


      Materialul cupei pompei de sân, dar și al celorlalte componente, este foarte important, majoritatea producătorilor folosind silicon medical pentru cupă și polipropilenă pentru restul accesoriilor.

      Asigură-te că pentru nicio componentă a pompei tale de sân nu s-a folosit Bisfenol A (BPA). Acestă substanță reglementată la nivel european poate fi preluată din recipient în laptele pe care îl consumă bebelușul. Așadar, este important să te asiguri că această substanță periculoasă pentru cel mic lipsește din producția pompei de sân și a recipientelor sterile pe care le depozitezi mai apoi la frigider.

      De asemenea, este important să alegi produse de calitate, rezistente, care să facă față temperaturilor extreme, pentru că recipientele de lapte se țin la congelator și cupa pentru pompă trebuie sterilizată în apă fierbinte.

      Durata de viață și garanția pompei de sân


      În funcție de modelul ales, o pompă pentru sân are o durată de viață exprimată în garanția producătorului (1-2 ani) sau în număr de ore de folosință (un număr în jurul a 1.000 de ore).

      Garanția este foarte utilă în cazurile (extrem de rare, ce-i drept) în care primești pompă de sân cu defecte din fabrică sau cu vreo piesă lipsă. Produsul îți va fi înlocuit cu unul nou, pe baza garanției (pune acest document într-un loc sigur).

      7. Cum se întreține o pompă de sân

       

      Curățarea și sterilizarea fiecărei piese a pompei de sân, cu excepția părții electrice, sunt vitale atât înainte de prima folosire, cât și în fiecare zi. Astfel, te asiguri că bacteriile nu vor ajunge la bebeluș.

      Piesele se spală cu apă și săpun lichid sau detergent de vase fără miros - unele modele pot fi spălate chiar și la mașina de spălat vase. Ulterior, piesele se fierb pentru cinci minute în apă pentru a fi sterilizate.

      Pune piesele pe o bucată de hârtie de bucătărie sau pe un suport și, în niciun caz, nu le șterge cu hârtie sau cu o cârpă (pot prelua bacterii care mai apoi, în timpul folosirii pompei, pot trece în lapte). Asamblează pompa și depoziteaz-o într-un loc ferit de umezeală, soare puternic sau temperaturi foarte scăzute.

      Un accesoriu indispensabil, pompa pentru sân va atenua din grijile mămicilor și le va  permite să se bucure de una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții alături de bebelușul lor.

      Sursă foto: Philips

      Citește în continuare

      Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

       

      Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

      Descarcă acum:

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.