0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Cum iti aloci energia ca mamica

    Descoperă cât de mult contează să nu renunți la pasiunile tale ca mămică și află câteva metode prin care îți poți găsi timpul și energia.

    Cum îți aloci energia ca mămică pentru proiectele la care visezi?

    Micuțul tău este prioritatea numărul unu în acest moment, însă totodată e firesc să îți aloci timp și pentru tine și propriile pasiuni. Ce-i drept, lucrurile nu mai sunt atât de simple ca înainte, iar responsabilitățile sunt mai multe, însă asta nu ar trebui să te împiedice să îți urmezi visurile. Descoperă în continuare cât de mult contează să nu renunți la pasiunile tale și află câteva metode prin care îți poți găsi timpul și energia de care ai nevoie pentru proiectele personale. 

    De ce e important să te concentrezi și pe propria persoană

     

    Putem recunoaște că mămicile sunt niște adevărați super eroi: reușesc într-o singură zi să pregătească mâncare gustoasă și sănătoasă, să facă ordine, să le dedice timp celor mici și, de multe ori, să se împartă între carieră și familie.Printre toate acestea, este greu să își facă timp și pentru un hobby, mai ales când ai un copil mic și are nevoie de toată atenția adulților.

     

    Totuși, dincolo de agitația fiecărei zile, este esențial să te îngrijești și pe tine. Motivul e ușor de ghicit: atunci când te ocupi de proiectele tale, te relaxezi și simți că nu ai pierdut legătura cu persoana care mergea la sală, la dans sau picta. E adevărat, acea persoană este acum mai ocupată, însă asta nu înseamnă că s-a schimbat radical. Ai grijă să îți cultivi în continuare pasiunile pentru că asta te va menține cu zâmbetul pe buze, iar orice copil își dorește o mămică relaxată, fericită și mulțumită.

    Cum iti aloci energia ca mamica

    Cum te organizezi pentru a-ți aloca energia și pentru alte proiecte 

     

    Dacă motivul pentru care ai nevoie să te ocupi în continuare de hobby-urile tale este simplu, nu la fel de ușor pare să pui teoria în practică. Din fericire, există câteva soluții care te pot ajuta să te organizezi mai bine și să câștigi timp pentru tine: 

    ● Implică-ți copilul în proiectele pe care le dezvolți, dacă acest lucru e posibil

     

    Cei mici iubesc să își petreacă timpul cu părinții și să fie implicați în activitățile acestora. De altfel, li se pare că tot ce este nou înseamnă distracție, așa că le poți prezenta activitatea de care te ocupi într-un mod cât mai amuzant și mai interesant. De exemplu, dacă faci sport, învață-l și pe cel mic câteva mișcări de bază și propune-i să vă antrenați împreună. Cât timp tu repeți un exercițiu mai dificil, copilul poate face o gamă de exerciții simple - ca sugestie, încercați împreună Zumba, iar rezultatul va fi unul distractiv pentru amândoi. Dacă te pasionează gătitul, lasă-l și pe cel mic să te ajute și pregătește-i câteva vase și ustensile pe care să le poată manevra în siguranță. Ai ca hobby pictura? În timp ce tu lucrezi la tabloul tău, dă-i ca temă copilului să îți realizeze portretul sau să picteze același lucru ca tine, antrenându-l într-un concurs.

    ● Folosește-te de intervalele orare în care cel mic doarme sau are alte activități

     

    Atunci când ești mămică, înveți să profiți de orice moment liber, așa că merită să aplici următoarea metodă: notează-ți intervalele orare în care ai mai multă libertate pentru tine. Poate fi vorba despre ora de somn de după prânz sau de momentele în care cel mic participă la cursuri - fie ele fizice, în clasă, sau online. Dacă ai un bebeluș, observă-i programul de somn și adaptează-te în funcție de acesta. O idee bună în cazul unui copil foarte mic este și să ai ai la îndemână câteva obiecte cu care să îți găsești de lucru în timp ce îi supraveghezi somnul sau îl alăptezi: o carte, un set de lucru pentru bijuterii handmade sau tableta cu video-ul pe care vrei de mult să îl urmărești.

    ● Încearcă să combini activitățile preferate cu treburile casnice

     

    Dacă îți dorești să citești mai mult, însă ești prinsă cu pregătirea mesei celui mic, băița sau curățenia prin casă, cărțile în format audiobook pot fi o alegere ideală. În acest fel, atunci când faci un lucru mecanic - de exemplu ștergi mobila sau amesteci piureul, poți asculta și un capitol din cartea preferată. Același lucru este valabil și în cazul în care vrei, de exemplu, să urmezi un curs online sau să asculți o conferință care te interesează.

    ● Acceptă ajutorul celor dragi sau solicită-l chiar tu

     

    Chiar dacă vrei să le faci pe toate, uneori e bine să iei și o pauză. De aceea, dacă soțul sau părinții se oferă să stea cu cel mic cât timp tu îți desfășori activitatea preferată, nu refuza. Indiferent că este vorba despre yoga, sport, un curs sau o sesiune de shopping, nu e nimic rău să te gândești puțin mai mult la tine. Dacă simți că vrei măcar o oră pe săptămână în care să te detașezi de tot, roagă-ți familia sau prietenii să te ajute, fără a te simți vinovată. Copiii preferă să își vadă mama fericită, nu extenuată și stresată.

    Ce poti face de acasa cand esti mamica

    Ce fel de proiecte poți desfășura chiar și de acasă când ești mămică

     

    Te întrebi de ce proiecte te-ai putea ocupa cât stai acasă să ai grijă de bebe? Iată câteva variante plăcute și chiar profitabile:

     

    Confecționează bijuterii și accesorii handmade. Dacă te pricepi sau vrei să îți dezvolți noi abilități, poți încerca să confecționezi și genți sau chiar haine.

    Realizează decorațiuni pentru casă sau pentru camera copilului. Vei găsi pe internet multe tutoriale utile.

    Fă-ți un blog sau un vlog și postează cât de des ai ocazia. Dacă nu știi ce conținut să folosești, gândește-te că poți vorbi oricât despre viața de mămică.

    Urmează un curs pe care îți doreai de mult să îl faci, pentru a învăța lucruri noi sau chiar a-ți schimba domeniul de activitate.

    Încearcă yoga sau tehnici de meditație, mai ales dacă vrei să te detașezi de stres și responsabilități.

    Iar dacă suntem la capitolul mămicilor care își fac timp pentru ele și își urmează pasiunile, te invităm să o urmărești pe noua mami-influencer Philips Avent, Elena Zagaican, câștigătoarea concursului Vocea Mamei. Nouă ne-a dat un boost de energie și sperăm că te va inspira și pe tine:

    Cum iti aloci energie ca mamica Elena Zagaican

    Citește în continuare

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.