0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Mai multe:

    Pete albe pe dinți: ce poți să faci pentru a le contracara?

    Ai observat apariția unor pete albe pe dinți și te întrebi care sunt cauzele? Vorbim deseori despre problemele de sănătate a cavității bucale, care pot avea ca efect îngălbenirea dinților sau apariția de pete întunecate pe suprafața lor, dar acestea se pot manifesta, uneori și prin apariția unor pete albe: dinții din față fiind afectați cel mai frecvent. Chiar dacă, petele albe de pe dantură sunt în general benigne, este important să iei măsurile necesare, încă de la primele simptome, deoarece, acestea pot indica și alte probleme generale legate de starea ta de sănătate pe care le poți avea. 
    .Află din acest articol de ce apar petele albe pe dinți, ce sunt ele, precum și câteva sfaturi utile pentru a le elimina. 

    De ce apar petele albe pe dinți  

     

    Dacă ai descoperit noi pete albe pe dinți, acestea au cel mai probabil una din următoarele cauze:

     

    • Placa dentară: acumularea plăcii bacteriene, datorată igienei orale insuficiente, poate cauza apariția, pe dinți, a petelor albe sau galbene.
    •  Carii: cariile nu sunt întotdeauna negre. În primele stadii ale apariției, degradarea bacteriană a dintelui poate fi observată sub formă de pete albe pe dinți, înainte ca acestea să devină închise la culoare.
    • Fluoroza dentară1: această patologie este legată de mineralizarea dinților și poate fi uneori responsabilă de apariția de pete albe. Dinții beneficiază în general de fluor, dar acesta din urmă poate fi dăunător atunci când este ingerat în cantități prea mari. Un aport excesiv de fluor în perioada formării dinților, în special pentru copiii cu vârsta de 1 până la 4 ani, poate avea ca rezultat apariția de pete albe pe dinți.
    • Hipoplazia de smalț2: această afecțiune a dintelui, în timpul formării acestuia, poate avea ca rezultat apariția de pete albe pe dinți, dar și slăbirea smalțului, făcând ca dinții să fie mai vulnerabili la carii. Hipoplazia poate fi cauzată de fumatul sau luatul de antibiotice de tipul tetraciclinei în timpul sarcinii, nașterea prematură, malnutriția infantilă, malformațiile congenitale sau deficiența de vitamine A, C și D. Hipoplazia de smalț poate fi uneori tratată prin remineralizarea dinților. 


    În general, cariile și placa dentară sunt principalii factori vinovați de apariția de pete albe pe dinți. Contrar credinței populare, nu există nicio legătură între deficiențele de calciu și existența unor pete albe pe dinți sau pe unghii.

    Cum să elimini petele albe de pe dinți

     

    Utilizarea unei periuțe de dinți sonice, cum ar fi cele din gama Philips Sonicare, te poate ajuta să scapi de până la 100% din pete în mai puțin de două zile. În funcție de cauze, petele albe pot fi eliminate de pe suprafața dintelui, cu mai puțină sau mai multă dificultate:

     

    • În prima etapă, programează-te la dentist. Numai medicul stomatolog va putea să îți spună care este cauza apariției unor astfel de pete albe pe dinți. În cazul în care, ele sunt cauzate de carii sau de placa dentară, programarea pentru o sesiune de curățare profesională și lustruire a dinților ar putea fi suficientă pentru a le elimina.
    • Dacă motivele apariției unor pete albe pe dinți sunt de natură patologică și în cazul în care, produsele obișnuite pentru albire a dinților nu au un rezultat suficient de satisfăcător, ar putea fi nevoie să iei în considerare albirea profesională a dinților sau chiar aplicarea de fațete dentare,. Adresează-te dentistului, singurul în măsură să îți ofere cel mai bun sfat pentru a te ajuta să scapi de petele dentare. De asemenea, poți afla mai multe despre curățarea profesională a dinților din articolul nostru.
    • Deoarece albirea dinților este contraindicată la copii, cea mai bună soluție pentru a evita apariția unor pete albe pe dinți, este aceea de a avea grijă ca aceștia să practice o igienă orală riguroasă, mai ales în cazul copiilor de vârstă mică, care pot întâmpina, uneori, dificultăți în a-și peria dinții în mod adecvat. O periuță pentru dinți adaptată nevoilor lor, cum ar fi Philips Sonicare for Kids, îi va ajuta să curețe chiar și spațiile greu accesibile din cavitatea bucală, dobândind astfel dinți mai curați și mai sănătoși. Poți afla mai multe despre cum să îi înveți pe cei mici să aibă grijă de igiena dentară din articolul nostru.

    Sfaturi pentru a preveni apariția de pete albe pe dinți

     

    Cea mai bună metodă pentru prevenirea apariției petelor pe dinți este igiena orală atent efectuată, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Periajul riguros, după fiecare masă, ajută la prevenirea depunerii de tartru și acumularea de bacterii, care pot forma placa dentară și cauza carii, precum și apariția petelor albe, galbene sau închise la culoare, care pot afecta aspectul curat și sănătos al dinților tăi. Descoperă în articolul nostru, metodele ideale de periaj, recomandate de dentiști, precum și care sunt greșelile frecvente pe care le putem face în timpul spălatului pe dinți și pregătește-te să zâmbești cu gura deschisă, din nou. 
    !Sfaturile și informațiile din acest articol sunt prezentate numai cu titlu informativ și nu reprezintă recomandări de natură medicală. Consultă-ți dentistul sau medicul specialist, cât mai curând, atunci când te confrunți cu probleme ale sănătății bucale, aceștia fiind singurii care pot să stabilească un diagnostic și un plan de tratament adecvat. 


    Surse:

    1 https://citydent.ro/fluoroza-dentara/ 

    2 https://doctoruldedinti.info/hipoplazia-de-smalt

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.