0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Un ghid rapid despre depozitarea şi administrarea laptelui matern


    Încălzitoare şi sterilizatoare

    Cât poate fi păstrat laptele matern? Şi de ce ar trebui să ţin cont când îl încălzesc? Am creat acest ghid despre depozitarea şi administrarea laptelui matern pentru a te ajuta să pregăteşti şi să administrezi întotdeauna o hrană sănătoasă, plină de substanţe nutritive.

    Cât timp poate fi păstrat laptele matern?

    Să analizăm mai întâi avantajele şi dezavantajele depozitării laptelui matern. Merită să te gândești că folosirea pompei de sân este echivalentă cu stimularea lactatiei și utilizarea optimă a laptelui pe care sânul îl produce

     

    Laptele matern rezistă destul de mult dacă este sigilat într-un recipient etanş sterilizat şi răcit la o temperatură constantă.  Fii pregătită pentru depozitarea si folosirea laptelui matern, cu accesorii adecvate întregului proces. Durata de valabilitate depinde de locul în care îl depozitezi. Iată o prezentare scurtă:

     

    ●     Răcire – până la 5 zile la 39,2 °F (4 °C) sau mai puţin

    ●     Congelator (în frigider) – până la 2 săptămâni

    ●     Congelator (compartiment separat) – până la 6 luni

    ●     Temperatura camerei – până la 4 ore

     

    Dacă ţi se pare greu de reţinut, nu te teme! Cea mai bună metodă de a evita încurcăturile este de a-ţi eticheta toate biberoanele şi recipientele cu date de expirare şi de a utiliza mai întâi laptele cel mai vechi.

     

    Bineînţeles, câteodată poate fi nevoie să transporţi laptele, aşadar asigură-te că foloseşti o geantă frigorifică izolată.

     

    Poţi totodată să te întrebi dacă poţi lăsa laptele la temperatura camerei şi apoi să-l răceşti. Din păcate, nu. Cel mai important aspect de avut în vedere pentru a nu strica laptele matern este de a-l menţine la temperaturi constant. Aşadar, dacă intenţionezi să îl răceşti sau să îl congelezi, va trebui să faci acest lucru cât mai curând posibil.

     

    Care este cea mai bună temperatură la care să se administreze laptele matern?

    Acum să trecem la încălzirea laptelui matern.

    Încălzirea laptelui matern înseamnă încălzirea acestuia la o temperatură cuprinsă între temperatura corpului şi cea a camerei, deşi anumiţi bebeluşi nu au nicio problemă dacă este puţin mai rece.

     

    Cea mai uşoară şi sigură metodă de a încălzi laptele este de a utiliza un încălzitor pentru biberoane. Nu recomandăm utilizarea cuptorului cu microunde, deoarece acestea tind să creeze zone fierbinţi neuniforme care pot cauza arsuri în gura bebeluşului; în schimb, încălzitorul pentru biberoane îţi permite să dezgheţi uşor laptele şi/sau să îl încălzeşti uniform – şi îi menţine calitatea, încălzindu-l încet. Nu omite sterilizarea biberoanelor la intervale regulate de timp și după fiecare masă.

     

    Laptele îngheţat poate fi dezgheţat într-un încălzitor pentru biberoane (şi în acest caz calitatea laptelui va fi menţinută), în frigider, sub jet de apă sau într-un bol cu apă caldă. Odată dezgheţat, nu-l recongela. Atunci cand stiu ca bebe e satul, mamele au tendința de a păstra laptele rămas pentru a nu-l irosi; nu e o idee bună, încearcă mai bine să estimezi cât consumă micuțul la o masă.

     

    Dacă nu ai acces la un încălzitor de biberoane, poţi încălzi laptele punându-l într-un bol cu apă caldă. Nu uita să testezi temperatura sticlei pe piele înainte de a administra laptele bebeluşului.

     

    Hrănire plăcută cu biberonul!

     

    Vrei să ştii mai multe despre încălzitoarele şi sterilizatoarele noastre pentru biberoane? Fă clic aici pentru a consulta gama.

    Citește și alte articole

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.