0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Alegerea perfectă: găseşte cea mai bună cană anti-curgere pentru etapa de dezvoltare a bebeluşului tău


    Căni cu tetină anti-curgere

    Când înveţi o nouă abilitate, poate fi util să împarţi puţin procesul. Noi am făcut exact acest lucru pentru a-ţi ajuta bebeluşul să treacă mai uşor de la biberon la cana anti-curgere. Foloseşte acest ghid pentru a descoperi cei patru paşi pe care îi va parcurge bebeluşul când trece de la biberon la cana anti-curgere – şi care cană se potriveşte cel mai bine bebeluşul tău la momentul actual.

    Imaginea de ansamblu

    În general, bebeluşilor le trebuie aproximativ 15 luni pentru a finaliza trecerea de la biberon la cană, începând în jurul vârstei de 4 luni. Am etichetat fiecare cană anti-curgere cu o indicaţie privind vârsta, însă nu uita că nu este decât o indicaţie! Fiecare bebeluş învaţă în propriul ritm. Pentru a-i simplifica efortul, poți alege cana anticurgere potrivită bebelușului tău.

     

    Să simplificăm lucrurile
    Pentru a învăţa să bea ca un adult, bebeluşul va trebui să înveţe, pe lângă ținerea și alegerea biberonului, abilităţi oral-motorii mai avansate, precum şi coordonarea mână-ochi.

     

    Iată cum îl ajutăm pas cu pas:

     

    Pasul 1: învaţă să bea cu mânere

    Pentru început, ajută bebeluşul să înveţe cum să ţină o cană anti-curgere. Îl poţi ajuta în timp ce încă îl hrăneşti cu biberonul utilizând cana de trecere: bebeluşul va ţine mânerele moi, uşor de prins în timp ce bea dintr-o tetină cunoscută. Alegerea momentului potrivit, cand stii ca bebe e satul sau aproape sătul, poate încuraja curiozitatea micuțului.

    Cea mai bună cană anti-curgere: cana de trecere

    Ideală pentru: copii de peste 4 luni, care stau în şezut sprijiniţi

     

    Pasul 2: învaţă să bea dintr-o tetină de formare

    Când bebeluşul începe să mănânce alimente solide, îl poţi ajuta să deprindă o nouă abilitate: să bea dintr-o tetină de formare. Tetina de formare necesită mai multă dibăcie decât o tetină de biberon pentru a trage lichidul. De asemenea, ajută copilul să facă trecerea de la băutul prin mişcarea de sugere la băutul prin mişcarea de sorbire, ce are loc de obicei în jurul pragului de 6 luni. Pentru a susţine aceste prime sorbituri, am creat o tetină de formare flexibilă şi moale la contactul cu gingiile. Când bebeluşul va începe să-şi folosească dinţii mai mult, poţi trece la o tetină de formare tare, rezistentă la muşcături.

    Cea mai bună cană anti-curgere: cana cu tetină de formare

    Ideală pentru: copii de peste 6 luni, care pot sta aşezaţi în scaunul de masă

     

    Pasul 3: învaţă să bea cu paiul

    Următorul pas este să înveţe să bea cu paiul – o evoluţie normală acum că bebeluşul a învăţat să bea cu o tetină de formare. Băutul cu paiul ajută bebeluşul să dezvolte abilităţi oral-motorii mai avansate, fiind o abilitate de adult pe care o vor avea pe viaţă.

    Cea mai bună cană anti-curgere: cana cu pai

    Ideală pentru: copii de peste 9 luni, care merg de-a buşilea

     

    Pasul 4: învaţă să bea dintr-o cană obişnuită

    În final, a venit timpul să experimenteze realitatea: băutul de pe gura unei căni, exact ca un adult. Nu te îngrijora, acest pas nu presupune atâta murdărie pe cât crezi! Cana noastră de adult are o supapă etanşă care este activată numai când bebeluşul apasă cu buzele pe gura cănii.

    Cea mai bună cană anti-curgere: cana de adult

    Ideală pentru: copii de peste 9 luni, care merg de-a buşilea

     

    Alegerea celei mai bune căni anti-curgere pentru a susţine dezvoltarea bebeluşului tău

    Ca punct de pornire, foloseşte indicaţiile privind vârsta pentru a găsi cana anti-curgere potrivită pentru etapa de dezvoltare a bebeluşului tău. Nu uita că nu există reguli stricte. Este posibil ca bebeluşul să nu aibă încredere să stea singur în şezut sau poate că are nevoie de mai mult timp pentru a învăţa cum să ţină o cană. Important este să alegi o cană potrivită pentru etapa lui de dezvoltare şi care îl ajută să treacă la etapa următoare. Nu uita că procesul de invatare a bebelusului cu o cana anticurgere presupune răbdare.

     

    Aceasta rămâne

    Dacă te gândeşti, Ce de căni, gândeşte-te din nou. Majoritatea cănilor anti-curgere, tetinelor de formare şi discurilor de etanşare Philips Avent sunt interschimbabile. Acest lucru înseamnă că poţi să foloseşti aceeaşi tetină de formare pe mai multe căni diferite sau că poţi pune o tetină de formare pe un biberon. Util, nu-i aşa?

     

    În general, recomandăm schimbarea o dată la 3 luni a tetinei de formare sau a discului de etanşare al biberonului sau al cănii anti-curgere folosite de bebeluş.

     

    Vrei să afli mai multe despre cănile noastre anti-curgere pentru copii mici? Fă clic aici pentru a consulta gama.

    Citește și alte articole

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.