0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Cât lapte mănâncă un nou nascut 

     

    Ca orice proaspătă mămică, probabil că acum te întrebi „cât trebuie să mănânce un bebeluș?” și „câte grame de lapte bea un nou-născut?”. Corpul tău a fost conceput pentru a oferi copilului toate substanțele nutritive de care are nevoie, dar cu toții avem nevoie de puțină îndrumare practică și de o confirmare atunci când vine vorba despre cât lapte trebuie să bea un nou-născut .

     

    Indiferent dacă optezi pentru alăptare de la sân, alăptare de la biberon sau o combinație între cele două, aici vei găsi toate informațiile esențiale pe care trebuie să le cunoști cu privire la cantitatea potrivită pentru hrănirea nou-născutului pentru o creștere și o dezvoltare sănătoasă a sugarului tău.  

    Semne că bebelușului îi este foame


    Mamele au instincte minunate, dar, la început, nu suntem toate experte în a citi gândurile! Te vei familiariza treptat cu gesturile unice ale bebelușului și cu semnele de foame. Între timp, iată câteva dintre cele mai comune semne care îți spun că bebelușului îi este foame:
     

    • Deplasarea capului către piept sau biberon
    • Strângerea mâinilor
    • Ducerea mâinilor la gură
    • Strângerea, plescăirea sau linsul buzelor
       

    Dacă bebelușul manifestă vreunul dintre aceste semne, probabil că încearcă să-ți spună că este ora mesei. În mod ideal, bebelușul trebuie să fie hrănit la cerere, atunci când îi este foame. Dacă alăptezi la sân, aceasta este o modalitate sănătoasă pentru menținerea rezervei de lapte, deoarece organismul va răspunde în mod natural nevoilor copilului și va continua să producă o cantitate potrivită de lapte. Hrănirea de la biberon la cerere poate fi, de asemenea, benefică pentru sugar, deoarece are posibilitatea de a-și regla singur nevoile de hrănire.

    Cât lapte matern trebuie să bea un nou-născut? 


    Deci, cât mănâncă nou-născuții? Cel mai frumos lucru cu privire la bebeluși este că fiecare este unic și din acest motiv niciun copil nu se va hrăni vreodată ca la carte. Nu intra în panică dacă următoarele recomandări nu se potrivesc exact cu programul propriu de hrănire, dar consultă medicul sau pediatrul dacă ai nelămuriri. 

     

    În general, nou-născuții beau la intervale de două până la trei ore, adică de 8 până la 12 ori la fiecare 24 de ore. Câte grame bea un nou-născut? La început, vei produce cantități mici de lapte matern denumit colostru, un lapte gros și gălbui. Acest lapte este sursa perfectă de nutrienți, necesari nou-născutului tău, cu numeroase proprietăți imunologice.

    Cumpara un biberon, folosește pompa de sân și vei putea măsura precis cantitățile de lapte pe care le consumă cel mic.

     

    Câte grame mănâncă un nou-născut? Bebelușii beau doar 28 până la 56 de grame la o hrănire, o cantitate care va crește până la aproximativ 56-85 de grame la vârsta de două săptămâni. Așadar, nu îți face griji dacă ți se pare că nu produci prea mult lapte în primele câteva zile după naștere! Sesiunile de hrănire își vor modifica în timp durata, începând de la 10-30 de minute și crescând treptat, odată cu creșterea nou-născutului. 

    Utilizarea unei pompe de sân poate fi utilă încă din primele săptămâni de viață, deoarece te va ajuta să reglezi producția de lapte și, la nevoie, vei putea extrage exact cât are nevoie bebelușul la o masă. Află cum sa alegi pompa de san potrivita pentru tine si bebelusul tau.

    Foloseste pompa de san pentru a stimula lactația și a ajuta la reglarea mai rapidă a acesteia.

    De cât lapte matern este nevoie pentru hrănirea cu biberonul a nou-născutului 

     

    Dacă decizi ca uneori să îți hrănești copilul cu biberonul umplut cu lapte matern, durata trebuie să fie aceeași cu durata pentru alăptarea la sân. Informează-te din timp despre cum se pastreaza laptele matern, pentru a evita infecțiile gastrointestinale și tulburările de digestie. Dacă alegi să faci acest lucru, pomparea este o opțiune minunată de a hrăni copilul cu lapte matern; în același timp, mameloanele se bucură de o pauză, iar tu vei avea un control mai mare asupra orelor și a programului.
     

    De asemenea, este important să iei în considerare un biberon cum ar fi Biberonul Philips Natural, care te ajută să faci din hrănirea cu biberonul un proces mai natural pentru bebeluș și pentru tine. Tetina extrem de moale, ce imita forma sânului, încurajează o prindere naturală și simulează senzația unui sân, făcând trecerea de la sân la biberon cât se poate de lină pentru tine și bebelușul tău.

    Semne că bebelușul este sătul


    Când stii ca bebe e satul? Indiferent dacă alegi sânul sau biberonul, fii atentă la aceste semne, care îți pot indica faptul că nou-născutul este sătul:
     

    • Închide gura
    • Își întoarce capul de la piept sau biberon
    • Palmele sunt deschise și relaxate
    • Adoarme
       

    Dacă bebelușul dă semne că este sătul, asigură-te că oprești alăptarea de la sân sau hrănirea cu biberonul, chiar dacă acesta nu este gol.

    Alegerea corectă pentru pentru tine și pentru copil 


    Reține, fiecare bebeluș este diferit, și legătura dintre voi este unică. Alege opțiunea de hrănire care funcționează cel mai bine pentru tine și pentru nou-născut, indiferent dacă vorbim despre alăptarea la sân, hrănirea cu biberonul sau o combinație între cele două. Problemele la alaptare pot fi reglate și rezolvate rapid cu ajutorul unui consultant în alăptare.
     

    Sursă foto: Philips

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.