0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Cum te ajuta o pompa de san ➤ De ce este important sterilizatorul pentru biberon ➤ Cele mai bune accesorii pentru alaptat

      Accesoriile de care ai nevoie atunci când alăptezi

      Accesoriile de care ai nevoie atunci când alăptezi

       

      Primele luni sunt foarte frumoase și importante pentru legătura dintre mamă și bebeluș, însă nici provocările nu lipsesc. Cel mic este dependent în permanență de tine, așa că trebuie să fii întotdeauna atentă la el și la nevoile lui, încercând să-ți gestionezi programul astfel încât să-ți rămână timp și pentru tine.

       

      În această etapă, alăptarea este subiectul care stârnește cele mai multe dezbateri, așa că a venit momentul să analizăm în detaliu care sunt accesoriile care te pot ajuta considerabil în acest proces. 

      1. Pompa de sân

       

      Pentru ca experiența alăptatului să decurgă cât mai lin, pompa de sân este un accesoriu de care chiar nu ai voie să te lipsești. Indiferent că este manuală sau electrică, rolul acesteia este acela de a stimula lactația și de a preveni eventualele probleme ale sânilor.

       

      Angorjarea (umflarea) sânilor, cunoscută drept „furia laptelui“, este una dintre complicațiile cu care se confruntă multe dintre proaspetele mame și care poate fi evitată dacă folosești pompa și îți stimulezi mai des sânii, făcând laptele să curgă mai ușor.

       

      De asemenea, dispozitivul ajută la desfundarea canalelor care secretă laptele și care pot ajunge să fie blocate din diferite motive (distanța mare de timp dintre mesele bebelușului, cantitatea redusă de lapte supt de bebeluș, pozițiile incorecte de alăptare sau somn).

       

      Pentru a evita astfel de afecțiuni, care sunt dureroase și pot necesita urmarea unui tratament, este important să recurgi la colectarea laptelui matern cu ajutorul unei pompe de sân. Ulterior, laptele poate fi stocat la frigider până la următoarea masă a celui mic.

       

      De asemenea, mulsul laptelui cu ajutorul pompei este util și în momentele în care nu îți poți hrăni bebelușul, respectându-i astfel programul de masă. De regulă, în primele luni de viață, copiii mănâncă din trei în trei ore, așa că, dacă nu te încadrezi în acest interval, îi poți păstra laptele matern la frigider pentru masă.

      2. Biberonul

       

      Chiar dacă îți hrănești bebelușul la sân de cele mai multe ori, va trebui să ai și un biberon în care să păstrezi surplusul de lapte pe care îl recoltezi cu ajutorul pompei.

       

      Pentru a alege cel mai bun biberon pentru cel mic, va trebui să verifici ca acesta să nu conțină BPA, o substanță periculoasă, care provoacă dezechilibre hormonale, dar și să fie ușor de manevrat și de curățat. De asemenea, ar fi util să optezi pentru un biberon care să includă câteva tetine cu ajutorul cărora să poți controla debitul de lapte pentru bebeluș.

       

      Pe măsură ce el se dezvoltă și se obișnuiește cu procesul de alăptare, poți trece la o tetină cu un debit mai mare. Biberoanele sunt disponibile în mai multe dimensiuni, așa că încearcă să te orientezi după cantitatea de lapte pe care bebelușul o consumă în funcție de vârstă și de greutate. De exemplu, un bebeluș de trei luni poate consuma între 500 și 1.000 de mililitri de lapte pe zi, așa că poți împărți cantitatea la numărul meselor lui.

      Biberoane

      3. Sterilizatorul

       

      Nou-născuții sunt întotdeauna foarte sensibili, mai ales că sistemul lor imunitar este încă în formare, așa că asigurarea unui mediu igienic trebuie să fie o prioritate. Dacă îți hrănești bebelușul cu biberonul sau folosești pompa de sân, trebuie să sterilizezi în mod constant aceste instrumente.

       

      Folosirea zilnică a unui sterilizator cu abur pentru cuptorul cu microunde sau a unui sterilizator electric te ajută să rezolvi problema rapid și eficient. Riscul de contaminare cu diferite bacterii și germeni este foarte mare în cazul biberoanelor, al tetinelor și al celorlalte lucruri care intră în contact cu laptele matern sau cu laptele praf al bebelușului.

       

      Cu ajutorul dispozitivului, în doar câteva minute vei igieniza complet biberonul celui mic (dar și pompa de sân sau suzeta, pentru că și acestea pot fi sterilizate fără probleme în aparat), aburul distrugând germenii care pot dăuna sănătății copilului.

      4. Încălzitorul pentru biberoane

       

      La rândul său, încălzitorul pentru biberon te poate ajuta să pregătești rapid mâncarea pentru bebelușul tău. Dacă depozitezi laptele matern la frigider sau dacă prepari o formulă de lapte praf, acest dispozitiv încălzește imediat masa celui mic, fără să atingă punctul de fierbere. În felul acesta, bebelușul se va bucura hrană la temperatura potrivită.

       

      De asemenea, multe dintre aparatele de încălzit biberoanele dispun și de funcția de menținere a căldurii, dar și de o setare pentru a dezgheța alimentele. 

      • Sterilizator

        SCF291/00

        • Sterilizator de biberoane
        • Advanced
        4.9 (19 recenzii)

        Clasificare generală 4.9 / 5

      • Sterilizator

        SCF293/00

        • Sterilizator şi uscător de biberoane
        • Distruge 99,9% din germenii dăunători
        • Sterilizează şi usucă în doar 40 minute
        • Încap 6 biberoane Philips Avent
        • Fără mirosuri neplăcute
        4.5 (15 recenzii)

        Clasificare generală 4.5 / 5

      5. Tampoanele pentru sâni

       

      Tampoanele pentru sâni sunt accesorii foarte utile în perioada alăptării, mai ales în primele luni, când sunt șanse mari să te confrunți cu scurgerile de lapte. Acestea te scutesc de o mulțime de probleme, mai ales în timpul nopții sau atunci când trebuie să ieși undeva, pentru că absorb imediat lichidul în interior și îți mențin pielea uscată.

      De regulă, tampoanele pentru sâni sunt făcute din materiale naturale, care lasă pielea să respire, și se pot fixa rapid cu ajutorul unor benzi adezive. Fie că alegi unele de unică folosință, fie reutilizabile, acestea rețin scurgerile și previn apariția petelor pe haine.

      6. Perne pentru alăptat

       

      Perna pentru alăptat se numără, la rândul ei, printre instrumentele care îți pot face viața mai ușoară dacă ești proaspătă mămică. Aceasta permite așezarea celui mic în poziția potrivită, la nivelul sânilor tăi, preluând o parte din greutatea corpului. În unele momente, poate fi dificil să ții bebelușul în brațe, așa că un punct de sprijin în plus va fi binevenit.

       

      Înainte de a alege o pernă pentru alăptat, asigură-te că aceasta se potrivește formei corpului tău, că poate susține trupul copilului fără să se deformeze, că este dintr-un material natural, prietenos cu pielea bebelușului  și că poate fi spălată și uscată rapid. 

      7. Cremă pentru sâni

       

      Nu în ultimul rând, foarte utilă în procesul de alăptare este și folosirea unei creme pentru sâni, pentru a atenua iritațiile și rănile cauzate de supt.

       

      Cele mai bune sunt unguentele pe bază de lanolină, o substanță care nu conține conservanți și este sigură pentru bebeluș (nu e nevoie să o îndepărtezi înainte de alăptat). Cremele speciale pentru îngrijirea mameloanelor îți pot îmbunătăți semnificativ experiența alăptatului, mai ales că ameliorează senzația de disconfort și durerile.

       

      Alăptarea nu este un proces lipsit de provocări, însă, dacă ai parte de resursele necesare, se poate transforma într-o experiență grozavă pentru tine și copilul tău.

       

       

      Sursa foto: Philips și Shutterstock

      Citește în continuare

      Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

       

      Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

      Descarcă acum:

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.