0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Ghid de curatenie in casa pentru parinti

    Află mai multe despre cum să menții curățenia din casă dacă ai copii. ► Trucuri și sfaturi pentru părinți. ► O curățenie sigură și rapidă te poate scăpa de griji.

    Ghid practic de curățenie în casă pentru părinți

    Bucuria de a fi părinte se transformă în grijă pentru tot ceea ce îi înconjoară pe cei mici. Micii exploratori nu se opresc niciodată din a descoperi și din a se distra. Fie că este vorba de un nou joc sau doar de mersul de-a bușilea prin apartament, copiii nu stau niciodată prea mult timp într-un singur loc. Desigur, energia și jocul lor se transformă uneori în dezordine – obiecte dărâmate, jucării, firimituri, ca să nu mai vorbim despre alimentele zburătoare în procesul de auto diversificare.

    De aceea, am pregătit aceste sfaturi practice pentru părinți când vine vorba de curățenia în apartament. E simplu să ai totul sub control – o curățenie sigură și rapidă te poate scăpa de griji.

    ghid de curatenie in casa pentru parinti

    1. Curățenia e mai simplă când ai totul la îndemână!


    Curățenia este extrem de importantă într-o casă cu copii mici:

    - Particulele de praf, bacteriile și alergenii îi pot irita pe cei mici, fiind sensibili la factorii de mediu.
    - Nu folosi detergenți chimici, care le pot provoca reacții alergice copiilor.
    - Asigură-te că aerisești camerele în mod regulat.

    Deși pare dificil să ții pasul cu praful și ritmul în care cei mici fac mizerie, trebuie să știi că nu este necesar să începi o curățenie generală de fiecare dată. Pentru o curățenie în casă cât mai rapidă te va ajuta să ai toate produsele necesare laolaltă pentru momentele când este necesar să intervii. Iar pentru ca totul să fie și mai simplu, poți folosi un aspirator vertical fără fir, care șterge și aspiră dintr-o singură mișcare. Acesta este mereu la îndemână pentru o curățenie ușoară.

    Dacă ai un aspirator fără fir, nu mai ai nevoie să dai și cu mopul în urma ta sau să folosești detergenți chimici pentru spălarea pardoselii. Astfel, lista de produse folosite pentru curățenie și timpul necesar se reduc semnificativ. Îl poți transforma în aspirator de mână detașabil pentru a strânge rapid lucrurile pe care cei mici le aruncă sau le dărâmă.

    2. Curăță și locurile greu accesibile!

    ghid de curatenie in casa pentru parinti

    La început, lumea copiilor este podeaua, iar în momentul în care merg de-a bușilea sau învață să meargă, curățenia locuinței este esențială. Ei se strecoară peste tot!

    Astfel putem să ajungem în situația în care trebuie să mutăm singuri o canapea sau un dulap, sau trebuie să ne aplecăm să ștergem sub pat. Dintr-o curățenie aparent rapidă, ajungem să mutăm mobila și să ne contorsionăm pentru a curăța și cele mai inaccesibile locuri.

    Nu este suficient să curățăm suprafețele mari, trebuie să ne asigurăm că nu am ratat niciun fir de praf din colțuri. De aceea, un aspirator vertical fără fir poate fi foarte ușor manevrat și rapid de folosit pentru curățenia în apartament. Îl poți folosi chiar și o săptămână întreagă pentru curățenia zilnică fără să fie nevoie să îl încarci. Aspiratorul fără fir este destul de silențios, așa că nu îi va speria pe copii.

    3. Respiră un aer sigur


    Curățenia reprezintă o scurtă pauză din restul de sarcini de zi cu zi, un „reset” al casei, prin care știm că îndepărtăm bacteriile și praful pe care le-am putea respira. De cele mai multe ori, praful pe care îl aspirăm ajunge înapoi pe mobilă, un risc mai mare pentru copii în activitățile lor zilnice.

    De aceea, pentru o curățenie eficientă trebuie să speli pe jos după ce ai aspirat. Însă, dacă dorești o modalitate mult mai sigură, poți folosi aspiratorul vertical care îndeplinește ambele sarcini în același timp și dintr-o singură mișcare. Acesta dispune de un filtru care captează până la 98% din praf, polen, bacterii și alergeni. Sistemul de filtrare în 3 straturi asigură păstrarea unui aer sănătos în propria casă fără a pune copiii în pericol.

    4. Menține ușor lucrurile sub control

    ghid de curatenie in casa pentru parinti

    Când ai copii, nu știi niciodată la ce să te aștepți: unele zile sunt mai liniștite, altele mai haotice - praf, murdărie, creion pe parchet, firimituri pe canapea, astăzi mănâncă și îi plac cartofii, mâine îi aruncă pe jos. Important este ca tu să restabilești rapid echilibrul casei și să simți că totul este sub control, fără să te îngrijorezi inutil în privința curățeniei. Este suficient să faci o curățenie rapidă, care în mod sigur va revigora locul și va înnoi atmosfera.  

    Privește curățenia drept momentele tale de pauză între celelalte sarcini, iar pentru copii ca pe începutul unui nou capitol de joacă și învățare într-un mediu mai curat și mai sigur. O perspectivă optimistă asupra vieții este cel mai eficient instrument pentru a face față unui rol pe cât de greu, pe atât de frumos – cel de părinte.

    Citește în continuare

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.