0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Cum alegi aspiratorul

       

      Tipuri de aspiratoare ➤ Aspirator fara sac ➤ Aspiratoare cu spalare ➤ Aspiratoare verticale ➤ Aspirator cu mop integrat

      Cel mai bun aspirator

      Cel mai bun aspirator:
      care sunt criteriile după care îl alegi

       

      Vechiul tău aspirator dă semne de oboseală? Nu ai putea avea un motiv mai bun pentru un upgrade, mai ales că tehnologia din domeniu îți rezervă atâtea surprize. Imediat ce ai aflat ce s-ar potrivi în casa ta, poți face o alegere care să te mulțumească de deplin.

      1. Ce trebuie să știi despre aspiratoare

       

      Aspiratorul ar putea trece drept un aparat electrocasnic simplu, pentru alegerea căruia nu ai nevoie de prea multe informații. Asta doar pentru cei care nu sunt încă la curent cu modul în care evoluția tehnologică din ultimii ani a schimbat aspiratoarele în veritabile gadgeturi. Astăzi, procesul de a alege cel mai bun aspirator pentru nevoile noastre se poate dovedi destul de dificil, fie că vorbim despre un aspirator cu sac, un aspirator vertical sau unul multifuncțional.

       

      În primul rând, un aspirator trebuie să îți ofere ușurință în utilizare și eficiență pe o paletă largă de suprafețe, precum covorul, pardoseala de gresie sau parchetul. Un număr cât mai mare de accesorii îți va oferi mai multă flexibilitate și îți va ușura simțitor munca, iar dacă vrei să faci o alegere pe termen lung, ia în calcul un aparat cu funcții suplimentare față de simpla aspirare a prafului. Nu în ultimul rând, un aspirator trebuie să-ți asigure un nivel cât mai eficient din punct de vedere energetic, dar și cât mai puțin zgomot.

      2. Tipuri de aspiratoare

       

      Ar fi mai potrivit un aspirator cu sac sau unul fără? Să fie dotat cu dispozitiv pentru spălare? Să folosească filtru HEPA? Sunt multe întrebări pe care ți le pui în fața vastei oferte pe care o ai la dispoziție, dar toate își găsesc răspunsul atunci când intri în detaliile tipurilor de aspiratoare:

      Moduri de colectare a prafului

      Aspirator cu sac

       

      Este, cu siguranță, cel mai popular model. Aspiratorul cu sac folosește în mod tradițional un compartiment textil, care trebuie golit după câteva folosiri. În cazul în care vrei să eviți praful stârnit de manevrarea sacului plin, poți alege un model care folosește saci de hârtie, care pot fi aruncați cu totul la coșul de gunoi.

      Aspirator fără sac

       

      Îl vei recunoaște imediat, după cuva transparentă, din plastic, care preia rolul sacului. Aspiratorul fără sac îți va da o oarecare relaxare, dacă tocmai ai renunțat la unul care te obliga să cumperi periodic saci de unică folosință. Totuși, containerul care înmagazinează praful trebuie manevrat cu atenție, imediat ce ai terminat curățenia, pentru a nu răspândi particule prin toată casa.

      Aspirator vertical

       

      Aspiratorul vertical este cu siguranță cel mai versatil model.  Are dimensiuni reduse și o poziţie de depozitare comodă, verticală. Pentru că nu ocupă mult spațiu, îl poți păstra mereu la îndemână și îl poți folosi oriunde în casă. În plus, este ușor de manevrat și util pentru spațiile mici. Nu necesită sac, trebuie doar să golești compartimentul pentru praf.

      De ce să alegi un aspirator vertical?

       

      Dacă ai nevoie de un aliat pentru a face față murdăriei zilnice, aspiratorul vertical este cea mai bună alegere pe care ai putea sa o faci. De exemplu, modelul SpeedPro Max Aqua vine cu un aspirator vertical cu o autonomie de până la 75 de minute și un sistem unic de aspirare și stergere cu mop, care curăță petele și murdăria umedă. În plus, are integrat un aspirator portabil, cu accesorii care te ajută să cureți scaunele, canapelele sau colțurile. Fără cablu, cu o manevrabilitate ridicată, aspiratorul vertical este complementar aspiratorului clasic, un ajutor de nădejde în curățenia zilnică.

      SpeedPro Max Aqua Aspirator vertical fără fir

      Aspirator-robot

       

      Pentru momentele în care nu găsești pe nimeni dispus să te elibereze de povara curățeniei, un aspirator robot s-ar putea dovedi soluția cea mai bună. Cu o baterie care îți oferă până la două ore de autonomie, acest gadget poate acoperi suprafața unui apartament de trei camere, de până la trei ori. Cele mai multe aspiratoare-robot pot fi programate să pornească la o oră aleasă de tine, pentru serile în care îți dorești să găsești casa curată.

      Perii și duze disponibile

       

      Puterea și tehnologia aspiratorului trebuie completate de capacitatea lui de a lucra precis, indiferent de suprafeța aleasă. Pentru efort mai mic, în condiții de eficiență crescută, alege aspiratorul și în funcție de accesoriile pe care ți le pune la dispoziție.

       

      • duza pentru pardoseala dură: acesta este cel mai potrivit accesoriu pentru a aspira praful de pe parchet;
      • duza turbo: cu mai multă putere de absorbţie, aceasta este utilă pentru a aspira praful şi murdăria care au pătruns adânc în fibra covoarelor;
      • duza cu motor: întâlnită mai rar, această duză beneficiază de un motor foarte mic, ce amplifică gradul de absorbție;
      • duza îngustă: spațiul dintre calorifer și perete devine dintr-odată accesibil, datorită acestui accesoriu foarte util;
      • duza sau peria pentru tapiţerie: deși este oferită numai împreună cu anumite modele de aspiratoare, acest accesoriu optimizează procesul de curățare a tapiţeriei sau a prafului de pe mobilă și de pe fotolii.

      3. Cum alegi puterea aspiratorului

       

      Nu confunda ce putere de aspirare are aspiratorul cu numărul folosit de producător pentru a indica consumul de curent al aparatului. Cea mai simplă metodă pentru a afla cât de capabil este aspiratorul pe care urmează să-l cumperi este să citești valoarea exprimată în specificațiile produsului, la rubrica aferentă puterii de aspirare. În general, aceasta variază între 200 și 450 W, în funcție de model și de prețul acestuia.

      4. Alți factori importanți la cumpărarea unui aspirator

       

      În funcție de ce îți dorești de la un aspirator, trebuie să acorzi o atenție specială anumitor detalii legate de funcționarea acestuia, după cum urmează:

       

      • capacitatea de colectare: în funcție de spațiul în care vei folosi aspiratorul cu sac sau fără, vei avea de ales între 3 și 6 litri, respectiv 1 și 3 litri, pentru cuva de plastic;
      • filtrul HEPA: acronimul provenit de la denumirea High Efficiency Articulate Air desemnează un dispozitiv cu două filtre, care reţine particulele de praf cu ajutorul unor straturi din microfibre suprapuse;
      • materialul roților: parchetul va avea de suferit în cazul în care vei folosi roți dintr-un plastic dur, fără bandă cauciucată; sunetul produs de acestea se va auzi inclusiv la vecinii de dedesubt, dacă locuiești la bloc;
      • cablul electric: un cablu de lungime cât mai mare îți va da libertate de mișcare și te va scuti de întreruperile de care ai nevoie pentru a schimba prizele;
      • nivelul de zgomot: limita normală de suportabilitate a omului la stimuli sonori este de 80 decibeli. Contrar părerilor generale, o diferență de zece decibeli nu înseamnă doar o creștere a efectului produs de zgomot, ci o dublare a lui. Este important ca aspiratorul să fie cât mai silențios cu putință. 

      Tehnologia revoluționară nu mai este de mult un ingredient al filmelor SF, iar cu cât o înglobezi mai mult în cotidian, cu atât mai repede te vei putea bucura de toate beneficiile ei, alături de toți membrii familiei tale.

      Sursa foto: Shutterstock și Philips

      Citește în continuare

      • Pentru bărbați
        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Te gandesti sa-ti razi barba? Cu doar un pic de pregatire vei evita să-ti iriti pielea. Afla cum sa-ti razi barba in 4 pasi simpli.

        Află mai multe
      • Stil de viață
        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Dupa saptamani de relaxare

        Află mai multe
        Mai multe:

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.