Innovation and you

Poate sunetul să înlocuiască bisturiul?

Un nou aparat cu ultrasunete pentru controlul durerii.

Tehnica Philips HIFU cu ultrasunete elimină operaţiile invazive şi ajută pacienţii bolnavi de cancer să ţină sub control durerea debilitantă. Nu vorbim numai despre impactul puternic asupra oamenilor, deşi aparatul schimbă şi modul în care spitalele oferă tratament pacienţilor vulnerabili.

Pentru mulţi bolnavi de cancer, controlarea durerii reprezintă o problemă importantă care, adesea, implică administrarea unor medicamente scumpe pe perioade îndelungate – ceea ce uneori poate duce la şi mai multe efecte secundare debilitante. Odată ce cancerul pătrunde în oase (metastază osoasă), durerea pune capăt oricărei activităţi, de la plimbări scurte la somn, iar îmbunătăţirea calităţii tratamentului devine obiectivul principal al pacientului.

Cred că este foarte important ca, pe lângă tratament, să ne concentrăm şi asupra controlării durerii pentru a restabili calitatea vieţii pacienţilor.”

 

Dr. Merel Huisman

Secţia de radiologie, UMC Utrecht

O nouă inovaţie unică de la Philips folosită într-un spital universitar din Utrecht, Olanda, denumită ultrasunete focalizate de înaltă intensitate sau HIFU, permite înlăturarea celulelor canceroase fără a fi nevoie de bisturiu. Acest lucru înseamnă că pacienţii sunt puşi pe picioare imediat după tratament. Este o procedură neinvazivă care prevesteşte o nouă eră în domeniul îngrijirilor medicale, în care tratamentele pentru orice boală – nu numai pentru cancer – sunt mai uşor de efectuat de către medic. Această inovaţie poate aduce beneficii extraordinare pacienţilor şi poate schimba modul în care guvernele şi factorii interesaţi îşi administrează bugetele.

În anul 2012, cele mai frecvente cazuri de cancer soldate cu deces au fost cele de cancer de ficat?

Fals. Cancerul de plămâni a fost cauza a 1,59 milioane de decese, în timp ce cazurile de cancer de ficat s-au soldat cu 745.000 de decese. Sursa: Organizaţia Mondială a Sănătăţii