Innovation and you

Tehnologie digitală pentru spitale

Inovaţii care îmbunătăţesc eficienţa îngrijirilor medicale.

Progresul economic din Asia nu numai că produce o schimbare comunităţilor, dar îmbunătăţeşte şi infrastructura. Însă uneori tensiunea generată de urbanizare, de nevoile schimbătoare ale populaţiei şi de lipsa de experţi medicali specializaţi poate duce la probleme societale pe care numai tehnologia digitală ne poate ajuta să le rezolvăm. Mai ales dacă tehnologia digitală respectivă este concepută pentru a spori eficienţa şi a reduce costurile.

Într-o ţară cum este China, exigenţele impuse fiecărui medic în ceea ce priveşte de eficienţa îngrijirilor medicale pot fi copleşitoare, de aceea Philips consideră că tehnologia sa digitală are capacitatea de a revoluţiona lumea medicinii şi de a spori foarte mult eficienţa spitalelor. Populaţiile cresc, în special în mediul urban, şi din ce în ce mai mulţi oameni sunt diagnosticaţi cu afecţiuni medicale ca astmul şi bolile cardiace, dar şi cu diferite tipuri de cancer, printre care cel de plămâni, de sân şi de colon.

În urmă cu 30 de ani, nu aveam nici pe departe atât de mulţi pacienţi ca acum. Cancerul pulmonar s-a extins, cancerul mamar s-a extins, cancerul de colon s-a extins.”

 

Profesor Wang Wu

Şeful secţiei de Radiologie, Spitalul Prieteniei Chino-Japoneze

Elementele cheie sunt diagnosticarea timpurie şi, bineînţeles, evitarea greşelilor, însă uneori specialiştii medicali sunt incomodaţi de timpul pe care pot să îl petreacă cu fiecare pacient. Cu toate acestea, Philips Healthcare a conceput aparate digitale de imagistică cu raze X care, în câteva minute sau chiar secunde, le pot furniza medicilor informaţiile de care au nevoie pentru a diagnostica şi pentru a trata un pacient în mod adecvat, eficient şi, cel mai important, rapid. 
Profesorul Wang Wu, şeful secţiei de Radiologie de la Spitalul Prieteniei Chino-Japoneze din Beijing, a văzut cum viaţa sa profesională şi sănătatea pacienţilor săi sunt schimbate de aceste aparate de imagistică de la Philips: „Cu cât imaginea este mai clară, cu atât diagnosticul meu este mai clar”, spune el.

Cât de mult a crescut populaţia urbană a Chinei în ultimele trei decenii?

500 de milioane. Până în 2030, oraşele din China vor avea o populaţie de aproximativ 1 miliard de locuitori - aproximativ 70% din populaţia ţării. Sursa: The Economist