Innovation and you

Cum să dormi uşor

Inovaţia care a îmblânzit sforăitul unui om.

Importanţa unei inovaţii stă în faptul că este utilă, rezolvă problemele consumatorilor şi îi ajută să preia controlul asupra propriei vieţi. Exact despre acest lucru este vorba în următorul film, realizat pe tema îngrijirii medicale la domiciliu – despre cum sforăitul îngrozitor al unui bărbat îi afecta viaţa de familie şi, cel mai important, îi afecta şi sănătatea. 

Prea mulţi oameni ignoră sforăitul, însă nu există nicio îndoială că sforăitul poate provoca probleme grave de sănătate, de exemplu apnee obstructivă de somn, o afecţiune îngrijorătoare de care suferă 4 din 100 de chinezi, sau probleme ca hipoxia nocturnă, care este o insuficienţă respiratorie gravă cauzată de blocarea căilor respiratorii. Acestea, la rândul lor, pot duce la afecţiuni cardiace sau la probleme legate de presiunea sanguină.

Inovaţia vine acordând atenţie nevoilor pacienţilor sau consumatorilor.”

 

Chen Rosa

Director Superior, HHS BU, Philips Healthcare

Chen Qiang s-a hotărât să ia atitudine cu privire la problema sforăitului atunci când oboseala a început să îi afecteze viaţa zilnică, iar acest film arată cum monitorul de somn cu conexiune digitală BiPAP autoSV de la Philips i-a schimbat viaţa. Purtând o mască respiratorie specială în pat, el poate controla modul de utilizare. În timp ce doarme, datele sunt transmise către clinicianul său, prin conexiune la internet, astfel încât i se pot monitoriza somnul şi sforăitul. Acesta este un exemplu al modului în care inovaţiile medicale pot fi personale, relevante şi de impact.

30 %

din populaţia chineză are probleme de somn.

 

Sursă: Philips Index for Health and Well-being; a global perspective (Indicele Philips privind sănătatea şi bunăstarea; o perspectivă globală), 2010

Câţi adulţi din SUA au probleme de somn sau de trezire?

50-70 de milioane de adulţi. Sforăitul poate fi un semn de apnee obstructivă de somn. Sursă: Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor