Innovation and you

Inovaţiile au impact asupra familiei

Inovaţie în domeniul îngrijirii medicale, care ajută medicii să monitorizeze pacienţii.

Alejo Costa Ribalta a ajutat la proiectarea tehnologiei IntelliVue de monitorizare a pacienţilor, care din întâmplare a avut un rol foarte important în monitorizarea recuperării fratelui său în urma unei intervenţii chirurgicale pentru o tumoare cerebrală.

Una dintre atitudinile pe care le insuflă Philips angajaţilor săi este că trebuie să creeze fiecare produs ca şi cum viaţa unui membru al familiilor lor ar depinde de acesta. Este o mentalitate prin care ne asigurăm că produsele noastre sunt nu numai utile, ci şi construite după cele mai înalte standarde.

Acum nouă ani, lucram la Departamentul de cercetare şi dezvoltare al companiei Philips, în domeniul monitorizării pacienţilor. Unul dintre motto-urile de la Philips era să creăm un produs „ca şi cum viaţa unui membru al familiei noastre ar depinde de el”. Şi exact asta mi s-a întâmplat mie.”

 

Alejo Costa Ribalta

Şef al Departamentului de marketing de teren, Philips Patient Care & Clinical Informatics

Este exact ceea ce i s-a întâmplat lui Alejo Costa Ribalta când lucra în echipa de cercetare şi dezvoltare din Spania la crearea unui monitor inteligent pentru pacienţi, care este acum un aparat des întâlnit în multe spitale. După ce fratele său, Andre, a fost lovit în faţă într-o ceartă legată de o partidă de şah, acestuia i s-a făcut o analiză de rutină pentru a verifica dacă totul este în regulă. Medicii au observat o masă suspectă şi au prescris o examinare RMN, care a dezvăluit o tumoare cerebrală care nu avea nicio legătură cu pumnul primit şi care, altfel, ar fi putut trece neobservată. Recuperându-se după operaţie, Andre s-a trezit conectat la un sistem de monitorizare a pacienţilor IntelliVue – o inovaţie Philips creată cu zece ani în urmă de către propriul frate, pentru ca spitalele să folosească un aparat simplu, portabil şi extrem de rapid pentru colectarea datelor și generarea unei imagini complete despre starea de sănătate a pacientului. Sistemul de monitorizare a pacientului şi-a îndeplinit cu succes rolul şi Andre joacă acum din nou şah. Fratele său ingenios a găsit chiar şi o modalitate de a-l împiedica să mai intre în conflicte legate de partidele jucate, după cum arată şi acest scurt film.

70.000

de tumori cerebrale primare vor fi diagnosticate anul acesta în S.U.A. 14.000 de persoane pierd bătălia cu tumorile cerebrale în fiecare an.

 

Sursă: American Brain Tumor Association (Asociaţia Americană pentru Tumori Cerebrale)

Câte tipuri de tumori cerebrale şi ale sistemului nervos central există?

120+.OMS clasifică tumorile cerebrale în funcţie de origine şi de evoluţie, de la cele mai puţin agresive (benigne) până la cele mai agresive (maligne). Sursa: National Brain Society (Societatea Naţională pentru Studierea Creierului)