Innovation and you

Iluminăm o întreagă comunitate

Oraşul care nu mai stă în întuneric.

Multe luni la rând pe durata unui an, minunatul şi liniştitul sat norvegian izolat Longyearbyen este cufundat în întuneric. Este cea mai nordică regiune locuită, ceea ce înseamnă că familiile care trăiesc acolo petrec zile întregi fără niciun fel de expunere la lumina solară.

Nu numai că este o experienţă extremă pentru comunitatea de acolo, dar poate duce şi la numeroase afecţiuni asociate somnului, cum ar fi inerţia somnului, pentru că locuitorii încep să nu mai simtă trecerea de la noapte la zi. Nu mai fac diferenţa între ele. 

Un lucru de care suntem siguri este faptul că organismul nostru este foarte sensibil şi extrem de adaptabil la lumină, de aceea am conceput o lumină de trezire.”

 

Dan Adams

Expert în fototerapie, Philips

Cu toate acestea, cercetătorii de la Philips au schimbat acest neajuns cu o tehnologie aplicată inteligentă, simplă şi convenabilă. Lampa de trezire Philips, concepută să ajute ceasul biologic, foloseşte o combinaţie unică de lumină şi sunet pentru a te trezi într-un mod mai natural şi pentru a te ajuta să te dai jos din pat mai uşor. Lampa de trezire de la Philips arată cum tehnologia poate fi atât protectoare, cât şi eficientă. Organismul nostru este extrem de sensibil la lumină, astfel încât atunci când nu există lumină solară naturală, hormonii somnului nu sunt „îndepărtaţi”, ceea ce înseamnă că a te trezi la 8 dimineaţa pentru a te duce la şcoală – într-o beznă totală – poate fi foarte greu. Lampa de trezire de la Philips imită efectele răsăritului, luminând camera treptat pentru a ajuta organismul să îşi regleze ceasul biologic şi să elimine starea aceea de ameţeală